Няколко дребни проблема с е34
Модератор: Технически модератори
23 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
- alchohol
- ентусиаст
-
- Кара: E34 524td лЕто господне '90-то
- Мечтае да кара: по път без дупки
Re: Няколко дребни проблема с е34
VesoPesa написа:alchohol написа:neo5030 написа:Дам мерси за информацията утре ще видя да оправя плафоните и т.н.![]()
Имам още един въпрос свързан с движението:
Карам си и когато е в обороти между 1000 и 1800 някаде да не кажа и 2000 ако карам с малко натиснат педал на газта леко просто да подържа 60 км примерно и колата има едно като лашкане все едно прекъсва,но двигателя работи чисто проблема е някаде по диф кардан.усещането е същото като на прекъсваща кола ту напред ту назад лашкане.. Но когато подам до долу газта и колата тръгне да ускорява това нещо спира.
Колега, да не би маслото на диф-а да е много старо, сменял ли си го??
Викаш те луфтовете в каре на кардана, диф и полуоски ще се оправят ако смени маслото...
Ми ти щом така си го прочел, нека така да бъде

Дизела е кат' копейка- дрънне, бръмне и офейка

- VesoPesa
- старши ентусиаст
-
- Кара: ше кола, а я смени за кенеф... :(
- Мечтае да кара: E24 650csl, E34 550csl, E31 850csi, 2002tii turbo
Ако успееш да ми обясниш как смяна на маслото на диф-а ще премахне тва "присецване" ще призная че аз не съм ти рабрал правилно думите 

- alchohol
- ентусиаст
-
VesoPesa написа:Ако успееш да ми обясниш как смяна на маслото на диф-а ще премахне тва "присецване" ще призная че аз не съм ти рабрал правилно думите
На мой колега колата имаше такъв проблем. Каза, че след смяна на маслото се оправил проблема.
Е, не съм му светил, когато го е сменял. Може и друго да е правил.

- VesoPesa
- старши ентусиаст
-
С извинение към теб и колегите, ама явно си е сменил маслото на задника, и краката са спрели да му присецват
Тия присецвания няма как се оправят с масло
Това най-вероятно са луфтове от карето на кардана, диференциала или полуоските, които реално си ги има и когато колата е нова, но с времето и съответно износването на триещите се части, се увеличават и свата все по-силно изразени
Решението е да се смени всичко с ново, само дето реално е неоправдано
По думите на колагата обаче, съдя че при него нещата съм към краен стадий и скоро може нещо от споменатите неща да каже "бау".
Друго което ми минава през ума е съединителя да прескача, въпреки че не ми се вярва.

Тия присецвания няма как се оправят с масло

Това най-вероятно са луфтове от карето на кардана, диференциала или полуоските, които реално си ги има и когато колата е нова, но с времето и съответно износването на триещите се части, се увеличават и свата все по-силно изразени

Решението е да се смени всичко с ново, само дето реално е неоправдано

По думите на колагата обаче, съдя че при него нещата съм към краен стадий и скоро може нещо от споменатите неща да каже "бау".
Друго което ми минава през ума е съединителя да прескача, въпреки че не ми се вярва.

- neo5030
-
-
- Кара: е34 525 TDS
- Мечтае да кара: e38 750i
VesoPesa написа:С извинение към теб и колегите, ама явно си е сменил маслото на задника, и краката са спрели да му присецват![]()
Тия присецвания няма как се оправят с масло![]()
Това най-вероятно са луфтове от карето на кардана, диференциала или полуоските, които реално си ги има и когато колата е нова, но с времето и съответно износването на триещите се части, се увеличават и свата все по-силно изразени![]()
Решението е да се смени всичко с ново, само дето реално е неоправдано![]()
Да бе колега то е ясно че има износване,мойта е 95 и е запазена има коли по 1000 лв дето са мъчени та мъчени и няма такова нещо.. за съединителя оделя ми високо и Хода му е много къс но пък на сух асвалт си пали гумите от раз.
Обичам теее, Разбойнико Мой... винаги ме спасяваш, винаги бягаш с мен, винаги ме разбираш, винаги си на линия, винаги ми даваш ... да разбера че... мога да съм спокоен в теб, до теб... винаги си усмихнат и готов да се забавляваме , винаги ти светят очите, ангелските.. BMW
- VesoPesa
- старши ентусиаст
-
Ми колега то всяка кола си е индивидуално, пък и тия по 1000 лева повечето са минали през безброй ръце, които може да са сменяли тия работи и за това да няма луфтове
Иначе щом ти отделя високо съединителя има вариант и той да прескача
В последно време и аз имам такива съмнения защото почнаха едни странни придръпвания все едно не й стига бензина и прекъсва, само дето при мен се случва по-друго яче - като съм примерно на 3-та с 900-1200 оборота без газ и подам газ тръгва да набира, в следващия момент присецва и после се изстрелва
Принципно и моя съединител е на последни издихания, въпреки че и аз имам смайващ старт и чак се чудя как тръгва така тая кола и имам някакви съмнения към проблем с притискателния диск, ама ще се разбере след 2-3 месеца, като се свали всичко на земята и се види вътре какво става

Иначе щом ти отделя високо съединителя има вариант и той да прескача

В последно време и аз имам такива съмнения защото почнаха едни странни придръпвания все едно не й стига бензина и прекъсва, само дето при мен се случва по-друго яче - като съм примерно на 3-та с 900-1200 оборота без газ и подам газ тръгва да набира, в следващия момент присецва и после се изстрелва

Принципно и моя съединител е на последни издихания, въпреки че и аз имам смайващ старт и чак се чудя как тръгва така тая кола и имам някакви съмнения към проблем с притискателния диск, ама ще се разбере след 2-3 месеца, като се свали всичко на земята и се види вътре какво става

- neo5030
-
-
- Кара: е34 525 TDS
- Мечтае да кара: e38 750i
Ами да и мойто е нещо като твойто просто в ниските обороти за определено време придърпа колата иначе веч след 2 оборота няма проблеми.. Ами тея дни ще я кача на канал и ще видим за всички тампонми какво е състоянието и т.н. и накрая съединител ще се слага 

Обичам теее, Разбойнико Мой... винаги ме спасяваш, винаги бягаш с мен, винаги ме разбираш, винаги си на линия, винаги ми даваш ... да разбера че... мога да съм спокоен в теб, до теб... винаги си усмихнат и готов да се забавляваме , винаги ти светят очите, ангелските.. BMW
- alchohol
- ентусиаст
-
golov_bg написа:за зеленото кръгче значи че имаш заминала свещ,а такава лампа на тдс май няма даже не съм сигурен
Проблема е разрешен, оказа се разхлабен кабел на една от свещите. Сега си светва кръгчето и пали на пушка, не претриса първите 20-30 секунди, и няма облаци дим след, като я запаля

Още веднъж

23 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2