Няколко дребни проблема с е34

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: E34 524td лЕто господне '90-то
Мечтае да кара: по път без дупки

Re: Няколко дребни проблема с е34

Мнение от alchohol » 03 Мар 2011, 14:58

VesoPesa написа:
alchohol написа:
neo5030 написа:Дам мерси за информацията утре ще видя да оправя плафоните и т.н.:)

Имам още един въпрос свързан с движението:
Карам си и когато е в обороти между 1000 и 1800 някаде да не кажа и 2000 ако карам с малко натиснат педал на газта леко просто да подържа 60 км примерно и колата има едно като лашкане все едно прекъсва,но двигателя работи чисто проблема е някаде по диф кардан.усещането е същото като на прекъсваща кола ту напред ту назад лашкане.. Но когато подам до долу газта и колата тръгне да ускорява това нещо спира.

Колега, да не би маслото на диф-а да е много старо, сменял ли си го??

Викаш те луфтовете в каре на кардана, диф и полуоски ще се оправят ако смени маслото...

Ми ти щом така си го прочел, нека така да бъде :D
Дизела е кат' копейка- дрънне, бръмне и офейка :driving: :driving: :driving:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: ше кола, а я смени за кенеф... :(
Мечтае да кара: E24 650csl, E34 550csl, E31 850csi, 2002tii turbo

Мнение от VesoPesa » 03 Мар 2011, 21:04

Ако успееш да ми обясниш как смяна на маслото на диф-а ще премахне тва "присецване" ще призная че аз не съм ти рабрал правилно думите :bchug:

ентусиаст
Аватар

Мнение от alchohol » 03 Мар 2011, 21:42

VesoPesa написа:Ако успееш да ми обясниш как смяна на маслото на диф-а ще премахне тва "присецване" ще призная че аз не съм ти рабрал правилно думите :bchug:

На мой колега колата имаше такъв проблем. Каза, че след смяна на маслото се оправил проблема.
Е, не съм му светил, когато го е сменял. Може и друго да е правил.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от VesoPesa » 03 Мар 2011, 22:32

С извинение към теб и колегите, ама явно си е сменил маслото на задника, и краката са спрели да му присецват :banghead:

Тия присецвания няма как се оправят с масло :!:
Това най-вероятно са луфтове от карето на кардана, диференциала или полуоските, които реално си ги има и когато колата е нова, но с времето и съответно износването на триещите се части, се увеличават и свата все по-силно изразени :idea:

Решението е да се смени всичко с ново, само дето реално е неоправдано :roll:

По думите на колагата обаче, съдя че при него нещата съм към краен стадий и скоро може нещо от споменатите неща да каже "бау".

Друго което ми минава през ума е съединителя да прескача, въпреки че не ми се вярва. :roll:

Аватар
Кара: е34 525 TDS
Мечтае да кара: e38 750i

Мнение от neo5030 » 03 Мар 2011, 23:31

VesoPesa написа:С извинение към теб и колегите, ама явно си е сменил маслото на задника, и краката са спрели да му присецват :banghead:

Тия присецвания няма как се оправят с масло :!:
Това най-вероятно са луфтове от карето на кардана, диференциала или полуоските, които реално си ги има и когато колата е нова, но с времето и съответно износването на триещите се части, се увеличават и свата все по-силно изразени :idea:

Решението е да се смени всичко с ново, само дето реално е неоправдано :roll:

По думите на колагата обаче, съдя че при него нещата съм към краен стадий и скоро може нещо от споменатите неща да каже "бау".

Друго което ми минава през ума е съединителя да прескача, въпреки че не ми се вярва. :roll:

Да бе колега то е ясно че има износване,мойта е 95 и е запазена има коли по 1000 лв дето са мъчени та мъчени и няма такова нещо.. за съединителя оделя ми високо и Хода му е много къс но пък на сух асвалт си пали гумите от раз.
Обичам теее, Разбойнико Мой... винаги ме спасяваш, винаги бягаш с мен, винаги ме разбираш, винаги си на линия, винаги ми даваш ... да разбера че... мога да съм спокоен в теб, до теб... винаги си усмихнат и готов да се забавляваме , винаги ти светят очите, ангелските.. BMW

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от VesoPesa » 04 Мар 2011, 0:07

Ми колега то всяка кола си е индивидуално, пък и тия по 1000 лева повечето са минали през безброй ръце, които може да са сменяли тия работи и за това да няма луфтове :roll:

Иначе щом ти отделя високо съединителя има вариант и той да прескача :!:
В последно време и аз имам такива съмнения защото почнаха едни странни придръпвания все едно не й стига бензина и прекъсва, само дето при мен се случва по-друго яче - като съм примерно на 3-та с 900-1200 оборота без газ и подам газ тръгва да набира, в следващия момент присецва и после се изстрелва :paranoid:

Принципно и моя съединител е на последни издихания, въпреки че и аз имам смайващ старт и чак се чудя как тръгва така тая кола и имам някакви съмнения към проблем с притискателния диск, ама ще се разбере след 2-3 месеца, като се свали всичко на земята и се види вътре какво става :dunno:

Аватар
Кара: е34 525 TDS
Мечтае да кара: e38 750i

Мнение от neo5030 » 04 Мар 2011, 0:30

Ами да и мойто е нещо като твойто просто в ниските обороти за определено време придърпа колата иначе веч след 2 оборота няма проблеми.. Ами тея дни ще я кача на канал и ще видим за всички тампонми какво е състоянието и т.н. и накрая съединител ще се слага :)
Обичам теее, Разбойнико Мой... винаги ме спасяваш, винаги бягаш с мен, винаги ме разбираш, винаги си на линия, винаги ми даваш ... да разбера че... мога да съм спокоен в теб, до теб... винаги си усмихнат и готов да се забавляваме , винаги ти светят очите, ангелските.. BMW

ентусиаст
Аватар

Мнение от alchohol » 04 Мар 2011, 19:03

golov_bg написа:за зеленото кръгче значи че имаш заминала свещ,а такава лампа на тдс май няма даже не съм сигурен

Проблема е разрешен, оказа се разхлабен кабел на една от свещите. Сега си светва кръгчето и пали на пушка, не претриса първите 20-30 секунди, и няма облаци дим след, като я запаля :lalala: :lalala: :lalala:.
Още веднъж :bowdown: към колагата golov_bg

Предишна

Назад към E34