Проблем с оборотите в движение...
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
13 мнения
• Страница 1 от 1
- Junkie
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е36
Проблем с оборотите в движение...
Колеги, дайте малко акъл..
Не е болка за умиране, ама пък за сметка на това страшно много ме дразни.... когато колата е в покой, оборотите си коват на 600, но когато съм в движение, в момента в който изключа от скорост оборотите не се задържат на едно място(тоест от 600 до 800 и обратно) до като не спра нацяло... като цяло иначе колата си върви доста добре, не е спъната или нещо от сорта... просто оборотите на празен ход играят като съм в движение по инерция... някаква идея къде да бутам? наистина е много тъпо като се клатушкам към светофара с 30, хората отстрани да чуват някви интересни звуци от хубавата ми колица...
ПС. за М52ТUB28 говоря.
Не е болка за умиране, ама пък за сметка на това страшно много ме дразни.... когато колата е в покой, оборотите си коват на 600, но когато съм в движение, в момента в който изключа от скорост оборотите не се задържат на едно място(тоест от 600 до 800 и обратно) до като не спра нацяло... като цяло иначе колата си върви доста добре, не е спъната или нещо от сорта... просто оборотите на празен ход играят като съм в движение по инерция... някаква идея къде да бутам? наистина е много тъпо като се клатушкам към светофара с 30, хората отстрани да чуват някви интересни звуци от хубавата ми колица...
ПС. за М52ТUB28 говоря.

- vladi_a_i
- костинбродчанин
-
- Кара: е60 530д
- Мечтае да кара: М3 Компакт
- Детайли за колата: Няма много...
- Junkie
- кандидат ентусиаст
-
Re: Проблем с оборотите в движение...
vladi_a_i написа:Виж си стъпковия мотор..
И после? да му побая малко ли?

- vladi_a_i
- костинбродчанин
-
Junkie написа:vladi_a_i написа:Виж си стъпковия мотор..
И после? да му побая малко ли?![]()
бъдете малко по-конкретни моля...
Един ултразвук би му дошло добре,филтър ваздушен сменян ли е скоро...
БМВ и пак БМВ и пак БМВ...БМВ
- Junkie
- кандидат ентусиаст
-
Не, филтъра е конусовиден, K&N, като каза за него, като-че ли няма да му е излишно едно почистване на него... купих мотора с него, и нямам идея колко км е видял тоя филтър...

- vladi_a_i
- костинбродчанин
-
Junkie написа:Не, филтъра е конусовиден, K&N, като каза за него, като-че ли няма да му е излишно едно почистване на него... купих мотора с него, и нямам идея колко км е видял тоя филтър...
Свали го сега и направи едно кръгче на квартала и виж как ще е колата,ако е добре значи му трябва пране на околко 5000км. мисля,че го правят колегите с такива филтри

- Junkie
- кандидат ентусиаст
-
Да си призная, не искам да карам без филтър
Ще го сваля утре-другиден(след като си поръчам почистващите препарати), и ще я оставя на трупчета за 1 ден, докато го оправя.
От друга гледна точка, целия този филм не се разиграва постоянно, от време на време са стабилни оборотите по инерция(верно, че е рядко но все пак..) пък ако е от филтъра, би трябвало да не се оправя за миг дори преди да го изчистя... мисля си и аз за стъпковото моторче, но знам ли... във всички случаи колата в събота отива на доктор, въпроса е къде да насоча момчетата да гледат.. та всички мнения ще са ми от полза.
ПС. Също наблюдавам едно такова много странно явление... като превключвам на по-висока скорост, оборотите се вдигат със около 100-200 в момента в който натисна съединителя, дори и да сменям без газ... тва нещо го нямаше на стария мотор(20ската), а оправданието на майстора беше че при всички големи мотори е така.... май ме пуска по пързалката, а?

Ще го сваля утре-другиден(след като си поръчам почистващите препарати), и ще я оставя на трупчета за 1 ден, докато го оправя.
От друга гледна точка, целия този филм не се разиграва постоянно, от време на време са стабилни оборотите по инерция(верно, че е рядко но все пак..) пък ако е от филтъра, би трябвало да не се оправя за миг дори преди да го изчистя... мисля си и аз за стъпковото моторче, но знам ли... във всички случаи колата в събота отива на доктор, въпроса е къде да насоча момчетата да гледат.. та всички мнения ще са ми от полза.
ПС. Също наблюдавам едно такова много странно явление... като превключвам на по-висока скорост, оборотите се вдигат със около 100-200 в момента в който натисна съединителя, дори и да сменям без газ... тва нещо го нямаше на стария мотор(20ската), а оправданието на майстора беше че при всички големи мотори е така.... май ме пуска по пързалката, а?

- роско бмв gr
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: умряло 316 автоматично купе
- Мечтае да кара: lancia HF integrale
- Детайли за колата: умряло 316 купе автоматик
Защо не погледнеш маркуча за вакуум на сервото.Може да дърпа въздух от там.Пробвай на място запали и после напомпай спирачката 3-4 пъти и виж как са оборотите.
- vladi_a_i
- костинбродчанин
-
Junkie написа:Да си призная, не искам да карам без филтър![]()
За проба и две преки едва ли ще му стане нещо ако караш без филтър..
- Junkie
- кандидат ентусиаст
-
роско бмв gr написа:Защо не погледнеш маркуча за вакуум на сервото.Може да дърпа въздух от там.Пробвай на място запали и после напомпай спирачката 3-4 пъти и виж как са оборотите.
На място всичко е 6 колега, това го прави единствено и само в движение, на свободна. ще пробвам все пак, но ме съмнява..

- Nukem
- старши ентусиаст
-
- Кара: e36 318is M44
- Мечтае да кара: камаро.
Виж в раздела е46 има тема за този проблем! Още никой не го е решил!
Мога да кажа, че не са:
--Стъпков мотор!
--Филтъри!
--Клапан на картерни газове!
Аз се чудя за някой неща:
-Вакуми!
-ДИСА!
-Дюзи!
-Алтернатор!
Дисата вече я кпих от ВАРИ нова, в края на месеца ще я слагам и ще видим, макар че не възлагам големи надежди защото съм чел че и колеги с м50/м52 имат такива проблеми а те нямат ДИСА!
Виж почисти с ултразвук дюзите, но имаи в предвид, че ако някоя пикае това е само временно решение!
Мога да кажа, че не са:
--Стъпков мотор!
--Филтъри!
--Клапан на картерни газове!
Аз се чудя за някой неща:
-Вакуми!
-ДИСА!
-Дюзи!
-Алтернатор!
Дисата вече я кпих от ВАРИ нова, в края на месеца ще я слагам и ще видим, макар че не възлагам големи надежди защото съм чел че и колеги с м50/м52 имат такива проблеми а те нямат ДИСА!
Виж почисти с ултразвук дюзите, но имаи в предвид, че ако някоя пикае това е само временно решение!
Германеца кадет бутне друг не може да бутне така!!!
- EnimEn
- ентусиаст
-
- Кара: яки шестаци...
Виж и маркуча м/у дебитомера и дросела
според мен е паразитен въздух, но мпжеш да я закачиш и на комп, да не излезе и сонда...
според мен е паразитен въздух, но мпжеш да я закачиш и на комп, да не излезе и сонда...
- Junkie
- кандидат ентусиаст
-
EnimEn написа:Виж и маркуча м/у дебитомера и дросела
Гофрето е сменено преди 2 седмици колега, с ново. На диагностика нищо не излиза..
Гледам колегите с Е46 също обсъждат проблема, да видим дали ще кажат нещо и те.

13 мнения
• Страница 1 от 1