ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ ЗА НЕЗНАЕЩИ
Модератори: GEORGIEV, ///Явор, ge_a, Технически модератори
- JoRkAtA_pld
- младши ентусиаст
-
- Кара: E30-ката да си пали джапанките
- Мечтае да кара: E39 M5
Re: ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ ЗА НЕЗНАЕЩИ
Да, само вътре се различават на някои дизели от бензиновите защото отзад имат кора.
- nesko
- старши ентусиаст
-
- Кара: му се шейната на дядо коледа
- Мечтае да кара: самолет с 4 гуми и емблема на BMW
Мармот написа:Еднакви ли са предните капаци при троен и двоен стоп?
да

- ///ivanE30
- ентусиаст
-
- Кара: e60 e30 turbo
стартера от м40 е30 става ли на м42 от е36 ? почти съм сигурен че трябва да стане
bedrock city racing
- biem_w
- ентусиаст
-
- Кара: на 15''ки
- Мечтае да кара: 300C hemi 6.1L
степ моторче на м10б18 като му дадеш + и - трябвали да движи вътре
малко ми е тъп ?са ама имам 2 моторчета и като дам + и - и немърдат .. имам на м40 като му дам на него и почва да чука вътре 

Информация само по телефона! Не ми се играе на чат срещи!
- ivantchoG
- старши ентусиаст
-
- Кара: 1985 BMW E30 M10B18
Едно реотанче грее биметална пластина и мести една портичка. Спира допълнителния въздух като загрее. Движи се, но трябва да почакаш 2-3-5-минути
.

".....Ние, можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че сме се квалифицирали да правим всичко от нищо....." К.Иречек, 13.12.1881
Бате Сашо - Пази имената!

- biem_w
- ентусиаст
-
- Кара: на 15''ки
- Мечтае да кара: 300C hemi 6.1L
ivantchoG написа:Едно реотанче грее биметална пластина и мести една портичка. Спира допълнителния въздух като загрее. Движи се, но трябва да почакаш 2-3-5-минути.

Информация само по телефона! Не ми се играе на чат срещи!
- J0k3R
- Потребител
-
- Кара: е30 324d
- Мечтае да кара: V12
Колеги нов съм сред бмв-тата и ми трябва малко помощ,взех си една 30ка 324д и имам няколко проблема с нея.. Колата не беше карана от 2 години и повечето проблеми изчезнаха след малко карана,което е нормално но останаха някои други.. :
1.Предните спирачки като отидох на технически преглед се оказаха слабички,гледах я че има накладки и е с вентилирани дискове. Отзад задно дясно колело спира по зле отколото другото ама май няма накладки там,щото свети лампата на таблото за износени накладки.
2.Даже след като сменихме маслото(беше с по ниско ниво) остана "Oil service" на таблото,мъчиха се да го занулят но нестана,след 1 ден само изчезна
Но даже и като махна от контакт светят две диодчета на таблото червено и оранжево(жълто) и не угасват.
3.Колата леко дърпа наляво след 60км/ч видимо няма крива предница и колелата стоят уж еднакво.. Какво може да е сдало багажа кормилен накрайник,рейка или просто се нужда е от един реглаж на предницата?
4.Най странен проблем е че тази сутрин ми беше изяла акумолатора,бях изгасил габарити и всичко друго което може да се спре,единственото нещо което може да похапва ток е реотаните на задното стъкло щото копчето остана вътре и неще да се върне в изходна позиция,но те работят само като си на контакт
Много ще съм ви благодарен да дадете малко насока поне какво да гледам,не съм мързелив имам си хабер от автомобили ама сега през зимата поне по-малко да мръзна и да си блъскам главата с малко помощ от вас
1.Предните спирачки като отидох на технически преглед се оказаха слабички,гледах я че има накладки и е с вентилирани дискове. Отзад задно дясно колело спира по зле отколото другото ама май няма накладки там,щото свети лампата на таблото за износени накладки.
2.Даже след като сменихме маслото(беше с по ниско ниво) остана "Oil service" на таблото,мъчиха се да го занулят но нестана,след 1 ден само изчезна

3.Колата леко дърпа наляво след 60км/ч видимо няма крива предница и колелата стоят уж еднакво.. Какво може да е сдало багажа кормилен накрайник,рейка или просто се нужда е от един реглаж на предницата?
4.Най странен проблем е че тази сутрин ми беше изяла акумолатора,бях изгасил габарити и всичко друго което може да се спре,единственото нещо което може да похапва ток е реотаните на задното стъкло щото копчето остана вътре и неще да се върне в изходна позиция,но те работят само като си на контакт

Много ще съм ви благодарен да дадете малко насока поне какво да гледам,не съм мързелив имам си хабер от автомобили ама сега през зимата поне по-малко да мръзна и да си блъскам главата с малко помощ от вас

... _______
.o/_______\o
.(Оo=00=oO)
[_]==***==[_]
.o/_______\o
.(Оo=00=oO)
[_]==***==[_]
За спирачките според мене има нужда от ревизия на спирачните апарати спирачната помпа и смяна на спирачната течност
За диодите на таблото най-вероятно са ти заминали прословутите батерии в таблото (а ти как се опита за ги занулиш?)
За диодите на таблото най-вероятно са ти заминали прословутите батерии в таблото (а ти как се опита за ги занулиш?)

- ivantchoG
- старши ентусиаст
-
Махай въздуха отпред. Не си писал отзад с дискове ли е или с барабани.J0k3R написа:...1.Предните спирачки като отидох на технически преглед се оказаха слабички,гледах я че има накладки и е с вентилирани дискове. Отзад задно дясно колело спира по зле отколото другото ама май няма накладки там,щото свети лампата на таблото за износени накладки.
Свали и разглоби таблото. Батериите са изтекли и затова светят диодите на изгасена кола. Като смениш батериите, Ойл сървиса ще може да изгасне и за по-дълго време. Не слагай алкални!2.Даже след като сменихме маслото(беше с по ниско ниво) остана "Oil service" на таблото,мъчиха се да го занулят но нестана,след 1 ден само изчезнаНо даже и като махна от контакт светят две диодчета на таблото червено и оранжево(жълто) и не угасват.
През дупката за радиото избутай копчето и го разглоби. Бая ток минава оттам и пластмасата се огъва. Ще остържеш 1-2 гърбици и ще работи пак. Виж дали лампата/бутона (лесно се чупи) в багажника или някой бутон врата не прави мизерии...3.Колата леко дърпа наляво след 60км/ч видимо няма крива предница и колелата стоят уж еднакво.. Какво може да е сдало багажа кормилен накрайник,рейка или просто се нужда е от един реглаж на предницата?
Познай що не съм писал за носенето наляво...
".....Ние, можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че сме се квалифицирали да правим всичко от нищо....." К.Иречек, 13.12.1881

- J0k3R
- Потребител
-
Така имам малко напредък,установих какво яде тока..Копчето за светлините за мъгла(отзад) и то беше блокирано вътре вече не яде акумолатора. С копчето за реотаните се оправих,смазах и вратите че и те замръзваха и беше един цирк тия дни. Спирачките каточели се пооправиха(незнам дали писах по горе колата я купих а не беше карана 2 години),отзад е с барабани но мисля да си купя от един колега дискови.
Тия дни ще смъкна таблото поне това мога да свърша в тоя студ..
Малко да се постопли ще се занимая да и сменя спирачната течност и да я обезвъздуша хубаво.Установих че при ляв завой се завива по трудно и то не всеки път което ме навежда на мисълта че имам разбит накрайник.
Колега какво имаш предвид за носенето,не съм я огледал още като хората отвсякъде да не казвам че предницата почти не съм я оглеждал,а се услушвах за странни шумове все пак за тея пари които я взех няма как да искам много от нея
..
Тия дни ще смъкна таблото поне това мога да свърша в тоя студ..
Малко да се постопли ще се занимая да и сменя спирачната течност и да я обезвъздуша хубаво.Установих че при ляв завой се завива по трудно и то не всеки път което ме навежда на мисълта че имам разбит накрайник.
Колега какво имаш предвид за носенето,не съм я огледал още като хората отвсякъде да не казвам че предницата почти не съм я оглеждал,а се услушвах за странни шумове все пак за тея пари които я взех няма как да искам много от нея

... _______
.o/_______\o
.(Оo=00=oO)
[_]==***==[_]
.o/_______\o
.(Оo=00=oO)
[_]==***==[_]
- J0k3R
- Потребител
-
Вчера пак ми падна акумолатора,проверих лампата в багажника и си изгасва но за всеки случай я откачих,махнах и CD-то което няма панел но за всеки случай... Лампите в интериора не светят,като извадих бушон 21 и пак го сложих осветлението на таблото се оправи.. Плафоните не светят лампата в багажника я шунтирах,няма и лампа в жабката вече.
Не ми останаха идеи вече какво може да черпи ток в тая кола...
Не ми останаха идеи вече какво може да черпи ток в тая кола...
Последна промяна J0k3R на 28 Фев 2011, 19:28, променена общо 1 път
... _______
.o/_______\o
.(Оo=00=oO)
[_]==***==[_]
.o/_______\o
.(Оo=00=oO)
[_]==***==[_]
J0k3R написа:Вчера пак ми падна акумолатора,проверих лампата в багажника и си изгасва но за всеки случай я откачих,махнах и CD-то което няма панел но за всеки случай... Лампите в интериора не светят то даже и таблото с уредите не му работи осветлението..
Утре ще пиша дали пак пада,междувременно дайте идея какво друго може да яде ток?
Изключваш плафоните и закачаш един амперметър на акумулатора.Следиш каква е консумацията, ако не е нормална почваш да вадиш един по един предпазителите докато консумацията спадне до нормалното ниво.Запомняш при кой предпазител е станало това и виждаш за коя верига в колата отговаря той.Тогава търсиш проблема в тази верига.
Oversteer is when the passengers are scared, understeer is when the driver is scared.
- J0k3R
- Потребител
-
Мерси колега утре отивам да си купя един амперметър и да меря..
Какво се счита за "нормално" ?
п.п. Забравих да допълня че колата е с централно и аларма..
Какво се счита за "нормално" ?
п.п. Забравих да допълня че колата е с централно и аларма..
... _______
.o/_______\o
.(Оo=00=oO)
[_]==***==[_]
.o/_______\o
.(Оo=00=oO)
[_]==***==[_]
- ivantchoG
- старши ентусиаст
-
Накарай някой да върти рязко волана наляво-надясно. Под колата, с ръка на шарнирите, провери дали някой има хлабина. Обърни внимание на тампоните на носачите. Сменяй, ако нещо тропа. После карай на реглаж. И ще спре да носиJ0k3R написа:... какво имаш предвид за носенето...

- walchoos
- Потребител
-
- Кара: олд скуул карс
- Мечтае да кара: някви 3-ки
Здравейте на всички бмв маниаци. Наскоро се регистрирах защото ми взеха кола ... Все още даже нямам 18 години, но и това ще стане живот и здраве. Както и да е искам да ви задам някои въпроси относно моята кола. Тя е Бмв Е30 316i 1990 година. Искам да попитам първо дали има възможност да се сложи климатик на тази кола и оборотомер като на повечето баварци вместо моя дразнещ часовник
Не съм много наясно с това и се извинявам предварително ако има такава тема, но не намерих просто ... Благодаря предварително! Поздрави