Megasquirt - водород ?
Модератор: Технически модератори
50 мнения
• Страница 2 от 4 • 1, 2, 3, 4
- IAV
- младши ентусиаст
-
- Кара: E39 528iA
Re: Megasquirt - водород ?
като пластелин е може да я моделираш както ти е кеф на тебе!
BMW Service Team
- Bavariqtamniska
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е34
- Мечтае да кара: М5 Е34 Touring
Абе и аз да питам нещо че ми стана интересна темата ви но не я разбирам напълно.чрез електролиза ли ще се извлича водорода или чрез някаква по специална клетка, защото ако е с електролиза както по филмчетата в ютуба не се получава водород ами Браунов газ който няма много общо с водорода (НОН). Честно казано аз не знам как се извлича чистият водород?
- NikiNikolov
- старши ентусиаст
-
- Кара: Хилядолетен сокол
колега, тука си говориме разни глупости с цел инплантиране на такова животно в МПС-то качествено разбира се, вече има доста коли включително и БМВ-та, Е39-ки при това в БГ, няма значение бензин или дизел.
Наименованието на получената газ е точно Браунов газ, останалото нататък с разните му наименования е същото, взависимост през коя година, къде и кой е преоткрил топлата вода, т.е. изкопирал по нещо. Относно извличането на чист водород си има разни инсталаций, вкл. в АЕЦ Козлодуй - генераторите се охлаждат с чист водород - от де знам ли
Как се произвежда в домашни условия газ на Браун или на Илия Вълков, и да откривателя е българин. Използва се няква стомана или по точно неръждавейка щот не се окислява много, т.е. ръждясва, след много време и опити се установява, че най добрата за целта е марка/модел "316 L" - съдържанието на някъв химичен елемент в нея е много малко. Вече как ще се направи питата е друг въпрос, не ми е проблем серийно производство, но няма смисъл. Самото отделяне на "Н-НО" става точно с електролиза.
Относно Брауновия газ или Илия Вълков имам много близък приятел рода с него, т.е. с наследниците му, и са комший при това. Па си рекох що не, ще пробвам с вода да си карам колата
, те утепах коня с лопата
Наименованието на получената газ е точно Браунов газ, останалото нататък с разните му наименования е същото, взависимост през коя година, къде и кой е преоткрил топлата вода, т.е. изкопирал по нещо. Относно извличането на чист водород си има разни инсталаций, вкл. в АЕЦ Козлодуй - генераторите се охлаждат с чист водород - от де знам ли

Как се произвежда в домашни условия газ на Браун или на Илия Вълков, и да откривателя е българин. Използва се няква стомана или по точно неръждавейка щот не се окислява много, т.е. ръждясва, след много време и опити се установява, че най добрата за целта е марка/модел "316 L" - съдържанието на някъв химичен елемент в нея е много малко. Вече как ще се направи питата е друг въпрос, не ми е проблем серийно производство, но няма смисъл. Самото отделяне на "Н-НО" става точно с електролиза.
Относно Брауновия газ или Илия Вълков имам много близък приятел рода с него, т.е. с наследниците му, и са комший при това. Па си рекох що не, ще пробвам с вода да си карам колата

- BABHOMED
- ентусиаст
-
- Кара: E34 М50B25
- Мечтае да кара: E34 V12
- Детайли за колата: 1995г.Е34 М50В25TU
Re: Megasquirt
павката написа:BABHOMED написа:Определено има в такъв случей че неможеш да си намериш оригиналния блок..Но така или иначе е доста мека електроника (можеш да програмираш всичко).
мека електроника,какво е това понятие
Можеш да променяш всякакви стойности и да настройваш всичко което може да се настройва.Да сменяш ромовоте с какво си искаш и да превключваш между различни предварително зададени профили.
Гарван граче над безмълвното поле,души се лутат загубили надежда.Щитове и саби с предсмъртни вопли в тишината кънтят.

- Bavariqtamniska
- кандидат ентусиаст
-
Те моделите на питата за електролизата са показани много нагледно в ютуба, вида на стомата дори и да не го спазиш най-много да се наложи да я смениш по скоро от другата, остава разтвора да се докара да е силен. Аз лично съм го правил това нещо с дестилирана вода и сода и се получава трябва да си намеря клипчето, бях заснел как излиза газ и даже как гърми и научих основно колко е опасен този газ и колко е взривоопасен.
- ddddk
- ентусиаст
-
- Кара: E65
Мдам
Аз стигнах до интересния въпрос как да накараш газа да влезе в ресивер и как да направиш този ресивер толкова безопасен, че да се престрашиш да се доближиш до колата
Ииии по какъв тръбопровод ще го докараш до цилиндъра, като се има в предвид, че е доста нестабилна тая молекула...
но хората го правят значи има начин... или както се казва: "нема начин да нема начин"
Та искам да кажа колегите дето пишат, че са ги виждали тея работи да пуснат по един линк тука
Поздрави,
Д
Аз стигнах до интересния въпрос как да накараш газа да влезе в ресивер и как да направиш този ресивер толкова безопасен, че да се престрашиш да се доближиш до колата

Ииии по какъв тръбопровод ще го докараш до цилиндъра, като се има в предвид, че е доста нестабилна тая молекула...
но хората го правят значи има начин... или както се казва: "нема начин да нема начин"

Та искам да кажа колегите дето пишат, че са ги виждали тея работи да пуснат по един линк тука

Поздрави,
Д

- NikiNikolov
- старши ентусиаст
-
производства и директна употреба, нищо не се складира никъде - абсолютно съм против складиране, събиране, компресиране в каквито и да е съдове на водород /Браун газ/ в колата ми или в помещения които посещавам.
В скоро време очаквам да ми доставят нужното тенеке за да почна работа по подготовката на плочите и клетката
В скоро време очаквам да ми доставят нужното тенеке за да почна работа по подготовката на плочите и клетката

- BABHOMED
- ентусиаст
-
ddddk написа:Мдам
Аз стигнах до интересния въпрос как да накараш газа да влезе в ресивер и как да направиш този ресивер толкова безопасен, че да се престрашиш да се доближиш до колата![]()
но хората го правят значи има начин... или както се казва: "нема начин да нема начин"![]()
Та искам да кажа колегите дето пишат, че са ги виждали тея работи да пуснат по един линк тука![]()
Поздрави,
Д
Някъде в София слагат такива неща един френд си заби такова нещо на дизеловот волво XC90 2.4 мисля че му излезна около 600лв една клетка..Като гледам как са забили маркуча (с брауновия гас) малко след въздушния филтър ми напомня за старите лади

Гарван граче над безмълвното поле,души се лутат загубили надежда.Щитове и саби с предсмъртни вопли в тишината кънтят.

- Bavariqtamniska
- кандидат ентусиаст
-
То наистина досега само тип газово на лада съм виждал засега, дори и някой да е успял да си обърне колата на вода няма да си каже туко така а ако някой реши да експериментира съм сигурен че резултата ще има не добри последствия. Така че можем да се задоволим с устройствата които намаляват разхода на гориво което пак си е алтернатива.
- Sivako
- младши ентусиаст
-
- Кара: F20 116d / F01 750i xDrive
- Мечтае да кара: Колело
Аз направих един мини модел, сега имам проект за около 4 литра в минута и ще го експериментирам на 735Ia E38 

- BABHOMED
- ентусиаст
-
Добре..Да не си пуснал някъде тема че ми се исак да следя развитието на проекта ..

- nabora
- младши ентусиаст
-
- Кара: 1987 e30
Пишете за това, което правите. Темата е интересна! 

- NikiNikolov
- старши ентусиаст
-
моя проект ще е с размер на пластините 20/10 или 15 см, 11 бр., но материала е скъпичък. за момента само проба с наличните материали.
днес 02.03.
Вече имам 4 бр. пластини 8 * 8 см. След почивните дни започва работа по електрическата част на клетката
днес 02.03.
Вече имам 4 бр. пластини 8 * 8 см. След почивните дни започва работа по електрическата част на клетката

- predel
- ентусиаст
-
- Кара: Е38, понякога Е61, Е34 и Е65
- Мечтае да кара: КА-50
Ники, видях такава клетка на едно 320i софийско и предлагаше човека да го слага. Има "клетка", пароуловител и захранване. Не е "чиста" електролиза а е нещо свързано с трептенето на материалите.... водата се разгражда от звук.... Поне така разбрах. Иначе се изисква мнооого енергия и е нерентабилно. Ако успея да намеря писмото дето ми пратиха, ще ти го пратя... има "картинки" 

Ако няма повреда в компютъра - бийте провайдера 

- NikiNikolov
- старши ентусиаст
-
Водата частично се разгражда с помощ на звук - абсолютно вярно, звука идва от алтернатора. Ако си спомняте по москвичите и ладите като пуснете радиото се чува вийййуууууу, фрррррр, брррррррр, като карате колата. За това се прави едно 555 на някъв генератор, на някви честоти, туряте една запалителна бубинка от жигулка/лада и воала високо напрежение с малка консумация

Давай снимките да ги видя

Давай снимките да ги видя
50 мнения
• Страница 2 от 4 • 1, 2, 3, 4