Въпрос за предимство...
Модератор: Общи модератори
- ms
-
-
- Кара: Кенеф от Инголщат
Re: Въпрос за предимство...
Mollov написа:... Ако ти си прав, значи те не знаят закона.
Полицай да НЕ знае закона те учудва ли

Казахме го вече няколко пъти- обратен САМО при Ж9 и зелен светофар... При наличие на пешеходна пътека е ЗАБРАНЕН- не знам за къде говориш, ама сигурно има ПП

- Mollov
- Мародератор
-
- Кара: some d20s
Хубу де... няма проблеми... току що обвинихте всичкото пътно полицаи и полицайки от 9-то РПУ, че не знаят закона... дано да не ви се обидят много-много...
P.S. На обратният завой при кръстовището за ТОКУДА болницата на бул. Яворов има знак, има секция, НО въпреки това тия от ляво правят десен завой по същото време... и винаги ги изчаквам т.е. давам им предимство...
P.S. На обратният завой при кръстовището за ТОКУДА болницата на бул. Яворов има знак, има секция, НО въпреки това тия от ляво правят десен завой по същото време... и винаги ги изчаквам т.е. давам им предимство...
- goguma
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: '09 E92 N47; '08 E60 N53B30
- Мечтае да кара: 911 Turbo S
- Детайли за колата: RIP E39 2010-2019 :(
Mollov написа:goguma написа:3 => При кръстовище, на което има секция на светофара за ляв завой, обратният завой е РАЗРЕШЕН, ако има знак Ж9 преди кръстовището.
Това НЕ е вярно... веднага ти давам пример... на ОРИОН (до McD), до жк. Люлин в София, идвайки по булевард Петър Дертлиев, посока кръстовището, НЯМА знак за позволен обратен завой, но ИМА секция за завой само на ляво... дори лента има... там ИМАШ право да направиш обратен завой без никакъв проблем... но там ИМА разделително поле между двете посоки на движение... а това е МНОГО важно за тая работа.... завиването в обратна посока...
Правил съм тоя обратен завой поне 50 пъти, и поне 5 пъти пред куки (застанали на "стоянка") и никога не са ме спирали да ме санкционират... дори веднъж, когато излезнах неправилно от McD и куките ме спряха, ми казаха да правя завоя на кръстовището. Ако ти си прав, значи те не знаят закона.
Точно там към Орион, има и едно кръстовище, на което като ти светне зелена секция за наляво, все още свети зелено на тези които идват от насрещното, и сещаш се какво може да стане

Иначе сега като разточихме темата, се сещам че и аз съм правил забранени обратни завои, и някои други дребни нарушения, и то пред куки, но никога не са ме спирали. Явно търсят големи риби, или по-големи нарушения, за да похапнат малко

- Mollov
- Мародератор
-
Там обратният завой е достатъчно сериозен, че да те подминат за подобно нарушение... а щом са ми и казали там да правя обратния завой... не знам за какво нарушение става дума... но всъщност както вече стана ясно, тия от 9-то не знаят закона, така че няма кво да го коментираме.
- BMWALPINA
- и аз незнам
-
- Кара: E36 325i
Mollov написа:goguma написа:3 => При кръстовище, на което има секция на светофара за ляв завой, обратният завой е РАЗРЕШЕН, ако има знак Ж9 преди кръстовището.
Това НЕ е вярно... веднага ти давам пример... на ОРИОН (до McD), до жк. Люлин в София, идвайки по булевард Петър Дертлиев, посока кръстовището, НЯМА знак за позволен обратен завой, но ИМА секция за завой само на ляво... дори лента има... там ИМАШ право да направиш обратен завой без никакъв проблем... но там ИМА разделително поле между двете посоки на движение... а това е МНОГО важно за тая работа.... завиването в обратна посока...
Правил съм тоя обратен завой поне 50 пъти, и поне 5 пъти пред куки (застанали на "стоянка") и никога не са ме спирали да ме санкционират... дори веднъж, когато излезнах неправилно от McD и куките ме спряха, ми казаха да правя завоя на кръстовището. Ако ти си прав, значи те не знаят закона.
Не на същото място, но същата картинка (светофар, разделение между лентите) направих обратен и ми писаха фиш...И аз си мислих, че е позволено, но се оказа, че не е. Много пъти съм правил обратен при такава ситуация дори, като зад мен има патрулка, но никога не ми бяха правили проблем освен тогава. Извадиха ми закона и ми показаха.
- SKISA
-
-
- Кара: комби...нация и Вайълет!
Mollov написа:Там обратният завой е достатъчно сериозен, че да те подминат за подобно нарушение... а щом са ми и казали там да правя обратния завой... не знам за какво нарушение става дума... но всъщност както вече стана ясно, тия от 9-то не знаят закона, така че няма кво да го коментираме.
ти що реши ,че като некви полицаи не са те санкционирали и вече тва е закон и е разрешено!? ми не е разрешено. дали го знаят ,дали го прилагат и спазват е съвсем различно от това ,дали е разрешено. в гореописаните ситуации има написано кога е разрешено. иначе е забранено. така че ако кръстовището ,за което говориш не отговаря на изискванията -просто не е разрешено. тва че си го правил милион пъти или са те видяли полицаи и не са те глобили няма нищо общо със закона. и аз превишавам скоростта около 20 пъти на ден ,понякога минавам и покрай полицаи така ,но тва не значи ,че е разрешено....
- Mollov
- Мародератор
-
Ти май не четеш внимателно... написах, че са ми казали там да правя завоя за към Люлин... т.е. те са ми казали да го правя тоя обратен завой... ама ако едни са ми казали, аз съм го правил и пред други екипи... и никой не ме е спирал... но като направих неправомерния ляв завой от McD (при наличието на знак "само надясно") и веднага ме спряха и ми писаха акт... та не е като да ми позволяват да си правя неправилно обратен завой постоянно и да не им дреме...
- ms
-
-
Mollov написа:... но като направих неправомерния ляв завой от McD (при наличието на знак "само надясно") и веднага ме спряха и ми писаха акт... та не е като да ми позволяват да си правя неправилно обратен завой постоянно и да не им дреме...
Акта ти го пишат, щото има ясен знак който си нарушил, а къде може и къде не да се прави обратен масово НЕ се знае... Няма забраняващ знак- значи може

- Владо
- старши ентусиаст
-
- Кара: myCar 5.3. and iCar 3.9.
- Мечтае да кара: още по-бавно
- Детайли за колата: ...
01" 525d m57
04" X5 m57
06" Liberty 2,8 CRD
Правилник за ПЗДП:
"(7) Пътен знак Ж9 указва специално устроени места за завиване в обратна
посока извън кръстовища."
Значи дадох си мнението без да съм чел правилника... а там си е казано...
Излиза че обратния е разрешен... като колегата трябва да е първи даже...
сори за обърквацията ... указано е със специален знак къде е забранено /б23/, иначе е разрешено
и да допълня, че това за забраненото без знак ми беше набито в главата от полицай... тъп полицай явно
"(7) Пътен знак Ж9 указва специално устроени места за завиване в обратна
посока извън кръстовища."
Значи дадох си мнението без да съм чел правилника... а там си е казано...
Излиза че обратния е разрешен... като колегата трябва да е първи даже...
сори за обърквацията ... указано е със специален знак къде е забранено /б23/, иначе е разрешено

и да допълня, че това за забраненото без знак ми беше набито в главата от полицай... тъп полицай явно

- ms
-
-
Владо написа:...и да допълня, че това за забраненото без знак ми беше набито в главата от полицай... тъп полицай явно
Опитай да обясниш на тъпия полицай колко си прав да извършваш обратен завой на място където НЯМА какъвто и да е знак (разрешителен или забранителен) за обратен завой, но пък най-случайно има пешеходна пътека... Освен да се забавлява тъпият полицай докато ти пише фиш/акт друго няма да постигнеш

- TPAKTOP
- младши ентусиаст
-
- Кара: М5 с шпер, а за Х5 не съм сигурен
saleen написа:Каква е тая регулация на светофара?!Щом и на двете коли им свети зелено, какъв е смисълът от него, ми то по- добре със знаци да е регулирано, поне шофьорите няма да се бъркат...
Ами в София също има такива светофари но там е забранен обратния завой!

- Владо
- старши ентусиаст
-
01" 525d m57
04" X5 m57
06" Liberty 2,8 CRD
непременно ще те послушам... става въпрос за кръстовището пред била на българия горе към бояна... и говоря за обратно завиване като спускаш от бояна... полицаите са си редовно там, хиляди коли завиват, а се заядоха щото завих веднага, високо преди същинското кръстовище... колкото до пешеходната пътека, може да минеш да нарисуваш там една 

- TPAKTOP
- младши ентусиаст
-
- Кара: М5 с шпер, а за Х5 не съм сигурен
Владо написа:непременно ще те послушам... става въпрос за кръстовището пред била на българия горе към бояна... и говоря за обратно завиване като спускаш от бояна... полицаите са си редовно там, хиляди коли завиват, а се заядоха щото завих веднага, високо преди същинското кръстовище... колкото до пешеходната пътека, може да минеш да нарисуваш там една
Ами и аз съм правил там десетки пъти обратни завои ама никой не ме е спирал?! А и там нямам спомен дали някой друг има право да завива!

- sobiss
- младши ентусиаст
-
- Кара: Compact m43tu
- Мечтае да кара: E28
Май всеки си го тълкува както си иска. Сещам се поне за 3 кръстовища в П-в, където винаги са се правили обратни завой, няма знак "Ж9" и на зелената светлина има "<-", като при 2-те кръстовища няма вливане на 2 автомобилни потка. Демек от цялото кръстовище зелено свето само на тези със секция "<-"...след малко ще все пак ще мина да огледам за допълнителен знак Ж9 

- Владо
- старши ентусиаст
-
01" 525d m57
04" X5 m57
06" Liberty 2,8 CRD
ако са автомат светофарите, тея отляво им е зелено също завоя надясно... но там има 3 платна, реално не се срещаме...