Питане за Е39 530д АБС Модул

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: E39 Individual

Питане за Е39 530д АБС Модул

Мнение от operwall » 26 Фев 2011, 0:10

Ето че прочетох доста теми, видях че доста мнения и често срещан проблем при Е39 е АБС Модула.. Аз като нов собственик на 530d 2000г. 193 к.сили имам следното запитване:

АБС модула и задните светлини... оказва се,че доста хора имат проблем с модула и не знам какво да правя... имаше грешки на диагностиката, изчистиха ги, но нямам АБС, километраж, както и разходомер.
Също да довавя (което ме успокоява малко), че няколко пъти се включи АБС-а както и АСЦ, така и километража и всичко останало, което ме наведе на мисълта, че има момент, в който модула се включва и работи..

Друг проблем: Като дам на контакт след около 2 секунди директно се вкючват задните светлини с габаритен стоп за мъгла и натиснати спирачки, без да е натискан педала. Вече 3ти ден се боря с проблема и не знам какво точно да правя. На диагностиката показа, че задния и преден АБС датчик не работят а силно се съмнявам, защото доста прочетох и се оказва, че не съм първият с този въпросен проблем.

Разбирам, че Модула е за смяна или ремонт. Обаче какво да правя със задните светлини...? Смених няколко вида Light модули за да видя дали това е проблема... Моят се оказа на GM. Намерих такива два броя дори.. и не работеха както моят.Единият ми включваше машинката за чистачките и постоянно работеше, а другият ми отваряше задното стъкло(тъй като съм комби). Пробвах и датчик на спирачките, за да видя дали това е проблема. Не намерих такъв точно, защото моят е със магнит и е явно от "по-новите"... Утре ще пробвам да го заменя с по-стар, тъй като намерих БМВ 525тдс седан, и видях че съвпадат буксите дори..

Има ли някой още, който се е оперирал от въпросният сайт : http://www.softelectronic.com/ и да няма проблем с модула... или да потърся друг начин за решаването на проблема...

Също.. имат ли общо светлините с АБС модула.. ?
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: back to diesel(Ld)

Re: Питане за Е39 530д АБС Модул

Мнение от motor » 26 Фев 2011, 11:59

не бъркай дженерал модула с дженерал моторс. смени си изгорелите крушки или почисти окислените пинове на буксите на стоповете, може и прекъснати кабели да имаш към задните стопове. За абс-а първо вижте дали датчиците работят и след това сваляй и ремонтирай блока.
БЯЛ ЛЯП И КОЛАТА ПО ИНЕРЦИЯ(НА ГАС)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: ше Е 39 520 98 г.

Мнение от im0tep » 26 Фев 2011, 12:12

Колега доста си чел ама и от доста неща нямаш представа!

1: GM е General modul (както вече е казал колегата) а не е разновидност на LCM
2:LCM няма нищо общо с чистачките и нито пък с машинката на задната врата,така че си сменял явно GM модула а не LCM
3:Щом не ти работи и километража и разходомера,значи най вероятно ти е заминал заден ляв датчик,а и още повече,че ти го вади и на диагностика.Таблото взема данни от него.Първо си смени всички датчици които ти дава като грешка на диагностика и после вече пипай модула ако има проблем още.
Последна промяна im0tep на 27 Фев 2011, 15:34, променена общо 1 път

ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E39 525 tds ЧЕРНАТА ПИЧЕЛОВКА
Детайли за колата: С чио чипс :D

Мнение от **Novobraneca » 27 Фев 2011, 0:26

Баах мааму,таралежа е странна птица,не го ли ритнеш не излита :mhihi: :mhihi: :mhihi:
ШЕСТАКА СИ Е ШЕСТАК ;) [OO==[|][|]==OO] ;)
Продавам E39 523I на части viewtopic.php?f=15&t=206351&p=2266070#p2266070

Потребител
Аватар

Мнение от operwall » 28 Фев 2011, 13:14

Значи... проблема за стоповете се оказа бушон 5 ампера.. и всичко се оправи.. а мислех да сменям стоп машинки или какво ли не.. Благодаря за поправката на колегите, да разбрах за модула, че не е Генерал Моторс.. :) Днес е на преглед за модула, както и за таблото, защото се оказа, че италианските мафиоти са имали и там намеса...

Проблема с задната чистачка все още си остава.. и не знам какво да направя.. дайте съвет.. бушони ли, какво да проверя.. до колкото видях задните бушони машинката и самата чистачка работят на един бушон 20А, но не мога да намеря номерата на самите бушони, за да проверя дали има въобще сложен такъв....
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от ja » 28 Фев 2011, 20:38

operwall написа:Ето че прочетох доста теми, видях че доста мнения и често срещан проблем при Е39 е АБС Модула.. Аз като нов собственик на 530d 2000г. 193 к.сили имам следното запитване:

АБС модула и задните светлини... оказва се,че доста хора имат проблем с модула и не знам какво да правя... имаше грешки на диагностиката, изчистиха ги, но нямам АБС, километраж, както и разходомер.
Също да довавя (което ме успокоява малко), че няколко пъти се включи АБС-а както и АСЦ, така и километража и всичко останало, което ме наведе на мисълта, че има момент, в който модула се включва и работи..

Друг проблем: Като дам на контакт след около 2 секунди директно се вкючват задните светлини с габаритен стоп за мъгла и натиснати спирачки, без да е натискан педала. Вече 3ти ден се боря с проблема и не знам какво точно да правя. На диагностиката показа, че задния и преден АБС датчик не работят а силно се съмнявам, защото доста прочетох и се оказва, че не съм първият с този въпросен проблем.

Разбирам, че Модула е за смяна или ремонт. Обаче какво да правя със задните светлини...? Смених няколко вида Light модули за да видя дали това е проблема... Моят се оказа на GM. Намерих такива два броя дори.. и не работеха както моят.Единият ми включваше машинката за чистачките и постоянно работеше, а другият ми отваряше задното стъкло(тъй като съм комби). Пробвах и датчик на спирачките, за да видя дали това е проблема. Не намерих такъв точно, защото моят е със магнит и е явно от "по-новите"... Утре ще пробвам да го заменя с по-стар, тъй като намерих БМВ 525тдс седан, и видях че съвпадат буксите дори..

Има ли някой още, който се е оперирал от въпросният сайт : http://www.softelectronic.com/ и да няма проблем с модула... или да потърся друг начин за решаването на проблема...

Също.. имат ли общо светлините с АБС модула.. ?

Брат, моят модул (на ДСЦ-то) като се прееба, спря и километража, и климатика. Смених го и всичко се оправи. Да ти кажа само, че от време на време също се включваше, но като цяло не работеше.

Потребител
Аватар

Мнение от operwall » 28 Фев 2011, 20:47

Да колега.. и моя така правеше.. и то предимно сутрин на студено.. само че моят е ASC ... и светкат едни лампи.. : )
Изображение

Назад към E39