Каране с малко нафта - ТДС

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

Каране с малко нафта - ТДС

Мнение от trapo » 25 Фев 2011, 22:00

Здравейте,

Въпросът ми е следния: Проблем ли ще се получи ако карам докато ми свърши нафтата (с цел да видя колко гори, че тече нафта от капачката на резервоара :shock: ) в време като днешното ( -3/4 градуса)? Да не стане голямо мазало, че не искам да си счупа иначе перфектния двигател?

Поздрави.
BMW Sheer Driving Pleasure

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Бмв
Мечтае да кара: Памела Андерсен
Детайли за колата: Поръчкова с фул екстри

Re: Каране с малко нафта - ТДС

Мнение от dobromir » 25 Фев 2011, 22:05

Мне колега нищо няма да стане от 1 път без нафта ако се чупеха колите ... Успех :yes:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от bmw_324d » 25 Фев 2011, 22:08

Само че после може да ти е трудно да запалиш , като глътне въздух , дано имаш як акумулатор :yes:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от trapo » 25 Фев 2011, 22:14

bmw_324d написа:Само че после може да ти е трудно да запалиш , като глътне въздух , дано имаш як акумулатор :yes:

105ач е акомулатора :twisted:

Притеснява ме да не замръзне нещо по системата. Мисля, че скоро ще свърши, защото днес изгуби мощност за момент.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от dobromir » 25 Фев 2011, 22:16

нищо няма да замръзне колега а и акумулатора ти е силен пробвай 10 пъти ако щеш ..

ентусиаст
Аватар
Кара: E65

Мнение от ddddk » 25 Фев 2011, 23:24

Ебаси темата!

Разход се проверява като напълниш до горе, караш колкото искаш и пак напълниш до горе на същата бензиностанция, на същата колонка.

Защо ги купувате тез коли като не са ви по джоба?

Рено Клио 1,4 карбуратор по ще ти пасне на стила :mhihi:
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: E65

Мнение от ddddk » 25 Фев 2011, 23:30

ебаси форума, ебаси темите!

В най-жумелските форуми (фиат, рено, пежо) хората пишат дизела да не се остава без гориво...

Ние ли сме най-големите измекяри на България?
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 730д
Мечтае да кара: космически кораб Сатурн 5

Мнение от Пресиян Василев » 26 Фев 2011, 0:06

ddddk написа:ебаси форума, ебаси темите!

В най-жумелските форуми (фиат, рено, пежо) хората пишат дизела да не се остава без гориво...

Ние ли сме най-големите измекяри на България?

Ако може и без хич :mhihi:
Колега ,наливаи си нафта на кораба,не се лигави.Не разчитаи на акумолатори и тьи нататьк.Ела да видиш при мене ,колко такива играчорски ГНП-та супени по стенда има.От бензин в нафтата ,без нафта ,спирт и тьи нататьче
Диагностиката не е гледане на телевизия !
Бензина служи за измиване на дизелови части.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e36 320
Мечтае да кара: m5 e60 edition race
Детайли за колата: дата на производство 1994 автоматик с абс, ел. стъкла, шибедах, климатик, парктроник и др ..

Мнение от niki_524TD » 26 Фев 2011, 0:07

не бързай с нападките колегата казва че му тече нафта от капачката така че нямам как да го засече с пълен резервоар а и + това на всеки се случва да закъса чат пат финансово такаче това не е критерии дали да караш бмв или не
Бог прощава притежателите на БМВ не

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 730д
Мечтае да кара: космически кораб Сатурн 5

Мнение от Пресиян Василев » 26 Фев 2011, 0:19

niki_524TD написа:не бързай с нападките колегата казва че му тече нафта от капачката така че нямам как да го засече с пълен резервоар а и + това на всеки се случва да закъса чат пат финансово такаче това не е критерии дали да караш бмв или не
Не бьрзам братле,и не искам да го обидя момчето,но аз като нямам пари за гориво не бих рискувал да трьгна макар и из града.Пьк и нужно ли е на два лева и половина нафта да пьлниш до горе ,някои пък да мине и разтовари резервоара.
А наистина напоследьк все такива работи бачкам ,от сиромашия ли ,от тарикатльк ли
Диагностиката не е гледане на телевизия !
Бензина служи за измиване на дизелови части.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от dobromir » 26 Фев 2011, 1:00

човека не разбира и затова пита ако знаеше нямаше да пише :bchug:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от trapo » 26 Фев 2011, 16:03

Колеги, що за отношение?!

Парите не са проблем :mhihi: , но не искам да ми изтече 4-5 литра нафта като я напълня до горе, искам да си засека точния разход. Ходил съм по сервизи за тоя теч, изглежда или не им се занимава или не могат да го оправят проблема. При това съм си приготвил 10 литра туба в багажника за всеки случай!

Може да заключвате темата!

ентусиаст
Аватар
Кара: E34 524td лЕто господне '90-то
Мечтае да кара: по път без дупки

Мнение от alchohol » 26 Фев 2011, 21:09

Айде набутайте го яко с въздух, па после ела го запали :mhihi: . А и може помпата в резервоара да даде фира...
Аз лично под 20 литра не я оставям мойта печка...
Дизела е кат' копейка- дрънне, бръмне и офейка :driving: :driving: :driving:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от trapo » 26 Фев 2011, 21:31

alchohol написа:Айде набутайте го яко с въздух, па после ела го запали :mhihi: . А и може помпата в резервоара да даде фира...
Аз лично под 20 литра не я оставям мойта печка...

Не успях да дочакам да свърши напълно, жал ми е :) Сипах 25 литра и странното е, че като тръгвах от бензиностанцията, реално запали от 10-тия път, изглежда беше на привършване нафтата и й трябваше да се обезвъздуши. Няма да си правя повече експерименти, а ще си оправя датчика за горивото.

Мерси за отогворите и по-полека с напатките, все пак трябва да се подкрепяме, а не обиждаме! Всеки тук може да допринесе с нещо, което не знаят другите!!!

с две лица
Аватар
Кара: на задно предаване

Мнение от Vlados » 26 Фев 2011, 22:37

И как точно ще засечеш ТОЧНИЯ РАЗХОД ?!?
Дано си на около 18, че иначе такова изказване ще е малко смешно. Каква трябва да е дефиницията на "точен разход". Ако помислиме като зрели хора ще се сетим, че такова животно няма.
Да приемем, че днес в празния резервоар сипеш 10 л. и караш само от дома до работата и обратно. Изминаваш примерно 100 км. преди да изгасне отново и това означава, че разхода ти е 10/100 л. Така, ти вече "знаеш", че "точния" разход ти е 10/100 л. Какво става обаче, ако колата ти отново изгасне и ти отново сипеш 10 л., но поради ремонт на някоя улица ти се налага да промениш маршрута си от дома до работата и стоиш на няколко светофара повече? В един момент знаейки, че колата ти трябва да изгасне на 100-тния километър, тя изгасва на средата на кръстовище едва изминала 95 км. ... Какво се получава с "точния" разход?! Ами другата седмица, когато температурата е спаднала от +10 на -10 градуса, а ремонтите на улиците са придобили вид на археологични разкопки и ти се налага да минеш по друг път с други светофари и друго натоварване на кръстовищата, като преди това ти се налага и да разчистиш снега от колата, докато тя работи на колко изминати километра ще очакваш да изгасне? ...
... Та какво точно беше "точния" разход?

П.С. Дано си (сте) ме разбрали...

П.С.2 На моя ТДС също течеше капачката и повярвай, няма как да изтекат 4-5 л. Най-много да загубиш 0,5-1 л., което няма да се отрази на приблизителния разход.
Изображение

Следваща

Назад към E34