въпрос за турбо

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

Потребител
Аватар

въпрос за турбо

Мнение от grigo007 » 25 Яну 2006, 21:52

здравейте отново,лелееее голям студ,голямо нещо....та на въпроса на 320d 136 коня с турбо ли е???защото няма обозначение за това и също ми казаха че трябва преди да да се изгаси дизела да поработи на място десетина секунди,защото се ебавало турбото,ако караш спреш и изгасиш веднага,момчета питам за това защото досега не сам карал дизел.Ще чакам мнения :D :D :help: мерси
П.С ходих в неделя на OMV в младост ама не намерих никого в четвъртък ще бъдете ли на ЕКО-то :D 8) ;)
жени ме искат много по света,ама за мен единствена е ТЯ.....BMW това е моята жена!!

старши ентусиаст
Аватар

Re: въпрос за турбо

Мнение от MaXimal » 25 Яну 2006, 22:39

grigo007 написа:здравейте отново,лелееее голям студ,голямо нещо....та на въпроса на 320d 136 коня с турбо ли е???защото няма обозначение за това и също ми казаха че трябва преди да да се изгаси дизела да поработи на място десетина секунди,защото се ебавало турбото,ако караш спреш и изгасиш веднага,момчета питам за това защото досега не сам карал дизел.Ще чакам мнения :D :D :help: мерси
П.С ходих в неделя на OMV в младост ама не намерих никого в четвъртък ще бъдете ли на ЕКО-то :D 8) ;)

Ако имаш описание на колата ... там пише всичко.А и ще е по достоверно :)

А иначе... Аз не съм чувал за такова нещо.

И да има турбо. :)

т-т-т-тузар
Аватар

Мнение от GaD » 25 Яну 2006, 23:53

всички нови бмв-та дизели са турбинирани :) от е46 нагоре

drift master
Аватар

Мнение от stjoker » 26 Яну 2006, 0:22

всички двигатели комън-реил имат турбо .... щото не може да има много налягане на горивото па да нема на въздуха :lol:
If today was perfect, there would be no need for tomorrow!
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: M3 и Volvo XC70

Мнение от Tod » 26 Яну 2006, 10:15

grigo007 написа:здравейте отново,лелееее голям студ,голямо нещо....та на въпроса на 320d 136 коня с турбо ли е???защото няма обозначение за това и също ми казаха че трябва преди да да се изгаси дизела да поработи на място десетина секунди,защото се ебавало турбото,ако караш спреш и изгасиш веднага,момчета питам за това защото досега не сам карал дизел.Ще чакам мнения :D :D :help: мерси

От горните постинги стана ясно, че са турбинирани дизеляците! :D
Относно целесъобразната експлоатацията на турбото, би било добре след като спреш колата да поработи в случай, че си я яркал здраво преди това :!: Проблема идва от високата температура която развива турбото в екстремните ситуации на шофиране(бре как го казах :mhihi: ) и бързото истиване след като изгасиш двигателя :idea:
Резките температурни амплитуди са вредни за всеки матерял :idea:
А като се остави двигателя да поработи(10секунди е твърде малко) турбото се охлажда по равномерно!
ПС Почти не се сещам за това правило като съм зад волана! :(
Good Luck

Не е ли странно? Същите хора, които се смеят на научната фантастика, четат прогнозата за времето и вярват на икономисти? ~Kelvin Throop III

младши ентусиаст
Аватар
Кара: нахилен
Мечтае да кара: Е30 кабрио

Мнение от Maverik » 26 Яну 2006, 11:49

Както каза колегата Tod след сдраво каране е добре да поработи няколко минути на място но по добре е след здрава ръчка просто последните няколко километра да си я караш нормално защото като спреш на място и може да забравиш и директно да загасиш двигателя.За добра експлоатация на турбото е хубаво да обръщаш внимание и на маслото,защото повечето турбини използват маслото от двигателя за смазване и охлаждане и ако то не е на ниво скасява живота на турбото.Така поне знам аз може и да бъркам моля да ме извините и поправите ако греша

Потребител
Аватар

Мнение от grigo007 » 26 Яну 2006, 20:18

много благодаря за изчерпателните отговори :bowdown: сега малко по-малко навлизам в нещата и сам по-спокоен :D :D хайде чао засега ще се жидим на ЕКО-то :D
жени ме искат много по света,ама за мен единствена е ТЯ.....BMW това е моята жена!!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от CuMo » 02 Мар 2006, 16:04

Tod написа:Резките температурни амплитуди са вредни за всеки матерял

И най-вече поради високата температура на маслото. При внезапно спиране на охлаждането т.е. ако няма циркулиращо масло, това което е останало в пространството където лагерува турбото, направо може да се спече, а последствията са....
:smoke:

Назад към E46