Въпрос за глоба...?

Това е главният форум за дискусия на автомобилите с марка BMW и всичко друго от автомобилния свят, свързано с тях.

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от pamperso » 25 Яну 2006, 22:03

Не смятам, че съм най-светнатия по въпроса, ама доколкото знам е в сила постановление, че при липса на документи (не носене, но трябва да ги имаш по принцип), има вариант акт и 3 дневен срок да се представят в КАТ по местоживеене и акта се унищожава без последствия. Колкото до глобите, не знам какво правите хора, ама и милиционерите са хора... мене са ме спирали за всякакви глупости и без да се мазня (разбирай и без да предлагам пари, щото много мразя), но и без да се заяждам и да се правя на баба си, съм имал само няколко фиша и 1-2 акта и то само в Плевенско и Бургас...
"...едните философи смятат, че животът в основата си е прост, но се подчинява на сложни закони, другите, твърдят, че в основата си животът е сложен и се подчинява на прости закони, от трета страна идвам аз и твърдя, че животът в основата си е смахнат и пиенето никога не стига..."

Ледения
Аватар
Кара: Е60 535d
Мечтае да кара: из Las Vegas!

Мнение от ICE » 26 Яну 2006, 1:27

TheBoss написа:...А на въпроса на Деф-
Закон за движението по пътищата написа:Чл. 186.(4) (Нова - ДВ, бр. 43 от 2002 г.) Издаден фиш, глобата по който не е платена доброволно в 7-дневен срок от датата на издаването му в съответното данъчно подразделение, се смята за влязло в сила наказателно постановление.

Макар че и аз не разбрах какво значи това. :(
Това означава, че по един или друг начин ще ти вземат парите....
:idea: Ще се водиш данъчно задължено лице и при нужда от кредит например, няма да можеш да си извадиш дакларация по чл.226 за липса на данъчни задължения и така ти го начукват, т.е. оставаш без кредит! ;)
Това е най-общо казано.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от gyrate » 26 Яну 2006, 7:29

лична карта? какво е това.. :mhihi: :mhihi: мояте не важи от 2 години вече. не ча са ми я искали...

Акулчо Костенурков Нинджов
Аватар

Мнение от ati » 26 Яну 2006, 16:57

ivo написа:Аz сега погледнах, че ми е иzтекла личната карта преди година и половина. :mhihi: Между другото шофьорската книжка е валиден документ zа самоличност и като я носиш няма нужда да носиш лична карта (както и ако си носиш zадграничния паспорт).

И моята лична карта е невалидна от толкова време, нарочно я държа, да видя кога ще се усетят. С нея си вадих свидетелство за съдимост, явявах се няколко пъти в съда, изкарах казармата, десетки полицейски проверки от "оня тип";) итн - що за загубена работа през 4 години да си сменям личната карта, като си я извадих на почти 18-годишна възраст (никога не съм имал от ония зелени паспорти, не ме кефиха :mhihi: ) - какво, ще следят промяната на прическата ми ли или какво?
А това за книжката го разправят, че служела за документ за самоличност, но не е така - спряха ме и бях само с книжка, заради тази информация, и полицая каза, че тъй като на книжката няма адрес те не знаят акта към коя община да го пишат, адрес итн и искаха да ме карат в районото за установяване на адресната ми регистрация. Оказаха се разбрани и не се стигна до там, но се оказва, че шофьорката книжка може само да ти полсужи да докажеш, че имаш 18 години, но не и за повече....
Ати
След каране не ти ли треперят краката, значи просто си се возил

ентусиаст
Аватар
Кара: BMW F30 335I xDrive
Мечтае да кара: M12 nasca, e31 850CSI, e30 M3

Мнение от DEFLEPPARD » 26 Яну 2006, 17:52

ati написа:...

ти кога свари да излезеш от казармата бре ? не трябваше ли да служиш 6 месеца поне ?
за смяната на личната карта през 4 години е щото се променяш и не могат ти познаят мутрата дали си ти или не си ;) ама не се безпокой... кат станеш на 50 и ненам си колко вече става доживотна :mhihi: :mhihi: :mhihi:

Предишна

Назад към Основен Форум