Филтър за климатик-въпрос 2

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E34 TDS
Мечтае да кара: M5 с гуми за горене

Филтър за климатик-въпрос 2

Мнение от D_U_D_E_ » 25 Фев 2011, 2:50

Постман, сори че пак тая тема захващам, обаче ми е на сърце, че не обичам да се чекна през месец. Не знам в София ама във Варна на всеки 2 месеца тоя филтър е за смяна. Та ми дойде една идея. Някой може ли да ми каже откъде минава тоя възду преди да влезе във въпросния филтър.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 518
Мечтае да кара: БМВ с кожен салон

Re: Филтър за климатик-въпрос 2

Мнение от ЗАЯДЛИВ ЗМЕЙ » 25 Фев 2011, 2:56

МИнава апрез вентилатора на парното отпред ..
Като извадиш вентилатора се вижда фълтъра и цялата смрад.
Аз си купувам евтини и през месец ги сменям...вече съм им хванал цакаата , свалям само жабката и въздуховода и тая кора долната малката...
винта на капака на фултъра съм го сменил с едни видия кръстата, само бъркам , вадя ножа , откопчавам отгоре ключалката , развивам винта отдолу ама той не пада седи си на капака , и го измъквам... тук чета свалят едни капаци едни болтове ,няма смисъл....малко нагъзване отдолу и сте готови , ще зема да снимам другия път , 15 мин е йогата :) , като най се крия на закачането на жабката отдолу .
Няма спасение , във варна е по чисто заради морето , тук за една седмица е чернилка, на 2рия месец смърди .
Изображение
М50B20 - Ни на баир ме радва , ни в завой ме плаши!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E34 TDS
Мечтае да кара: M5 с гуми за горене

Мнение от D_U_D_E_ » 25 Фев 2011, 5:54

''Великата'' ми мисъл е, под предния капак ако има някое по-удобно за манипулации място през което минава тоя въздух да сложа един чорапогащник :D ;) и да сменям него, а филтъра да остава чист, (то даже и без него в тоя вариант ама не пречи). :smoke:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E30 31? , E34 525 TDS , E34 525 IX

Мнение от ///MILEN » 25 Фев 2011, 8:33

Въздуха минава през решетките под чистачките :yes:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е34 520i vanus 94г.

Мнение от CivilWarrior » 25 Фев 2011, 9:50

там е още по голямо приключение
Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата

ентусиаст
Аватар
Кара: E65

Мнение от ddddk » 25 Фев 2011, 12:43

JIKI_RACER написа:МИнава апрез вентилатора на парното отпред ..
Аз си купувам евтини и през месец ги сменям...вече съм им хванал цакаата , свалям само жабката и въздуховода и тая кора долната малката...
винта на капака на фултъра съм го сменил с едни видия кръстата, само бъркам , вадя ножа , откопчавам отгоре ключалката , развивам винта отдолу ама той не пада седи си на капака , и го измъквам... тук чета свалят едни капаци едни болтове ,няма смисъл....малко нагъзване отдолу и сте готови , ще зема да снимам другия път , 15 мин е йогата :) , като най се крия на закачането на жабката отдолу .
Няма спасение , във варна е по чисто заради морето , тук за една седмица е чернилка, на 2рия месец смърди .

:yes:

Ако знаеш от кога си мисля да пробвам така 8)
Ама като почна и айдееее всичко долу и после като сглобявам се ядосвам, че не съм пробвал като тебе :mhihi:

А жабката я правя за секунди: сядам на седалката, закачам коланчетата на жабката, поставям щипките задните на осите, но не ги закопчавам. Затварям жабката и токава бъркам с ръка от долу и с напипване закопчавам щипките и те сами си идват на мястото при самото закопчаване. После само правя проверка за всеки случай дали се отваря и затваря лесно. До сега винаги от първия път :yes:

Поздрави,
Д
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 518
Мечтае да кара: БМВ с кожен салон

Мнение от ЗАЯДЛИВ ЗМЕЙ » 25 Фев 2011, 12:51

ddddk написа:
JIKI_RACER написа:МИнава апрез вентилатора на парното отпред ..

:yes:

Ако знаеш от кога си мисля да пробвам така 8)
Ама като почна и айдееее всичко долу и после като сглобявам се ядосвам, че не съм пробвал като тебе :mhihi:

А жабката я правя за секунди: сядам на седалката, закачам коланчетата на жабката, поставям щипките задните на осите, но не ги закопчавам. Затварям жабката и токава бъркам с ръка от долу и с напипване закопчавам щипките и те сами си идват на мястото при самото закопчаване. После само правя проверка за всеки случай дали се отваря и затваря лесно. До сега винаги от първия път :yes:

Поздрави,
Д

И аз така го правя аама 60 кг бях 6ти клас :) , на 105 кила живо тегло, йогата е по трудна , не че снощи не бях нагъзен под педалите на едно е34 че отзад им..ама не ми е приятно :) ..
Абе мисля да направя седалката на бърза връзка :) и да си легна като пич на мокетчето :)
Изображение
М50B20 - Ни на баир ме радва , ни в завой ме плаши!

Назад към E34