опасно ли е
Модератор: Технически модератори
28 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- niki_524TD
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e36 320
- Мечтае да кара: m5 e60 edition race
- Детайли за колата: дата на производство 1994 автоматик с абс, ел. стъкла, шибедах, климатик, парктроник и др ..
опасно ли е
значи понеже карам от скоро (3,4 месеца) бмв 524 ТД и не съм много запознат с дизелите всеки ми казва че ако го напъвам много лесно щяло да пукне главата да прегрее някви ей такива работи та въпроса ми е следния опасно ли е да се кара по спортно с такъв автомобил естествено след като е загрял съжалявам ако въпроса ми е малко тъпичък но мисля че ще ми бъдат доста полезни вашите мнения благодаря ви предварително
Бог прощава притежателите на БМВ не
- daka1972
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW отново серия 3 бенз
- Мечтае да кара: волска каручка
- Детайли за колата: събира много и малко, според повода
Re: опасно ли е
niki_524TD написа:значи понеже карам от скоро (3,4 месеца) бмв 524 ТД и не съм много запознат с дизелите всеки ми казва че ако го напъвам много лесно щяло да пукне главата да прегрее някви ей такива работи та въпроса ми е следния опасно ли е да се кара по спортно с такъв автомобил естествено след като е загрял съжалявам ако въпроса ми е малко тъпичък но мисля че ще ми бъдат доста полезни вашите мнения благодаря ви предварително
аз съм имал е 36 и е 34 25 тици и 1,8 и съм ги карал в обороти почти винаги при загрял двигате / извън синия сектор/ на температурата и съм бил доволен и съм нямал ядове
- niki_524TD
- кандидат ентусиаст
-
- Детайли за колата: дата на производство 1994 автоматик с абс, ел. стъкла, шибедах, климатик, парктроник и др ..
да аз също изчаквам да загрее и нея вкарвам баш в критика но до 3,5 4-хиляди оборота мисля че нищо и няма е освен че си лапа повечко нафта
та значи не се пука така лесно главата както казват всички па и все пак е 2,4 тва е голям мотор не мисля че се натоварва толкова много на тези обороти също и искам да попитам до колко е нормално да се кара ТД (до колко хиляди оборота)

- Stoqnov_
- младши ентусиаст
-
- Кара: E30- 324 D, E30-318 i
- Мечтае да кара: Автентична "М"-ка на верния модел.
Колега, въпреки, че по принцип съм любител на бензина- все пак марката е БМВ........ Ми как се кара БМВ? Мисля, че от тук нататък е ясно. За нас - всички, които са си мечтали като деца да имат такава кола, въпроса е твърде излишен. Пукат им се празните тикви на онези, дето само дрънкат глупости, щото си нямат друга работа. Бензина също прави такива бели, не по-рядко от дизела. Но това е от неизправност, не от 4000 оборота. Които за БМВ-то са си просто даденост. Карай и се кефи на колата. Просто недей да прекаляваш, щото си е дъртичка, а пък е и ТД. Карал съм тдс-ка, която си гладеше косъма до 4,500 об. и си дърпаше доста приблично. Колегата, дето е негова си я кара така от как я има- 4-5 год., като на моменти дори ми става жал за колата, щото оня си мачка мъжката. ДВГ-то си пее, пуши малко и се изстрелва кораба, до сега си е с неговата глава.
С времето се уверих, че ако искаш БМВ-то ти да върви.., трябва да си го направиш.
- niki_524TD
- кандидат ентусиаст
-
така е колега прав си яко газ значи и кефа на макс па квото става да става се пак бмв-та караме та значи кои знае кои не си прави провитрение на устата за пукането наглави успокоихте ме малко сега ще си карам с кеф

- alchohol
- ентусиаст
-
- Кара: E34 524td лЕто господне '90-то
- Мечтае да кара: по път без дупки
Колега, добра кола си взел. Аз имам същата и съм доволен. За прегряването, ако всичко е изправно, няма как да стане. Аз я натискам чат-пат, но такива 3-4к оборота не ми се свиди да и набивам, все пак си е дартанян колата, '91-ви набор е моята. Но всеки си има начин на каране, аз не съм привърженик на бясното настъпване. Газя само, ако някой ме издразни и то в краен случай.
Карай смело и се не бой и ако видиш стрелката на температурата да подмине средата спирай, че може да стане интересно иначе.
Карай смело и се не бой и ако видиш стрелката на температурата да подмине средата спирай, че може да стане интересно иначе.
Дизела е кат' копейка- дрънне, бръмне и офейка

- niki_524TD
- кандидат ентусиаст
-
е мойта е 90 год и аз не се шпоря постояно но чат пат си я понастъпвам и то не повече от 4000 оборота ама след като вече хора с опит като вас ми казвате че няма проблем сам по спокоен иначе съм доволен добре си варви като за годинките а и си вози супер колицата доволен сам от нея само чат пат на баирите малко ме мъчи но ще сфикна 

- alchohol
- ентусиаст
-
Аз имах проблем с турбото, смених го и сега се посъбудиха кончетата, но на баир спреш ли, малко си е мъка докато набере, а иначе си катери яко, аз на 5-та с бая товар нарочно съм я оставял на баир да падне до 90 и после си набира 100 и нагоре.
Между другото колко ти харчи, на извънградско е горе-долу де?
Между другото колко ти харчи, на извънградско е горе-долу де?

- niki_524TD
- кандидат ентусиаст
-
ами значи последно като ходих до софия с каране средно около 120 километра в час със 20 литра минах около 300 300 и няколко километра грубо казано значи го сметнах около 6,5 7 там някаде но да добавя че и на места си имаше стъпка 150 160 

- alchohol
- ентусиаст
-
То и аз така с 20л, 300+ ги минавам, при мен гнп-то е подменено с такова с жило, но явно ако е добре настроено, не оказва влияние на разхода.

- niki_524TD
- кандидат ентусиаст
-
абе да ти кажа съм доволен и от разхода и от вървенето и от возията супер си е колицата
- BABHOMED
- ентусиаст
-
- Кара: E34 М50B25
- Мечтае да кара: E34 V12
- Детайли за колата: 1995г.Е34 М50В25TU
Общо взето от некакъдрна потдръжка и каране като селянин може да се строши глава или блок !?!? но нормално облужена охладителна система и добре загрял двигател вероятноста е минимална...Може би най важното е да загрее или поне да мине синята зона преди това като се има в предвид че двигателя не е в работен режим не бива да се гавриш с него ...Моята имам чувството че или има защита (някаква си или има нещо не по реда си) докато не мине синята зона над 3500 неможе
просто си стига до там и това е ..
Гарван граче над безмълвното поле,души се лутат загубили надежда.Щитове и саби с предсмъртни вопли в тишината кънтят.

- alchohol
- ентусиаст
-
niki_524TD написа:абе да ти кажа съм доволен и от разхода и от вървенето и от возията супер си е колицата
Е как да не, аз преди това карах корса 1.5тд и като се качих на бавареца, викам е това е мойта кола-широка, удобна, багажника бол место в него. Преди това си виках, абе голяма кола, много харчи, ама оная ми беше 5/100, а тука с литър и нещо отгоре се возиш на кола

- niki_524TD
- кандидат ентусиаст
-
BABHOMED написа:Общо взето от некакъдрна потдръжка и каране като селянин може да се строши глава или блок !?!? но нормално облужена охладителна система и добре загрял двигател вероятноста е минимална...Може би най важното е да загрее или поне да мине синята зона преди това като се има в предвид че двигателя не е в работен режим не бива да се гавриш с него ...Моята имам чувството че или има защита (някаква си или има нещо не по реда си) докато не мине синята зона над 3500 неможе
не колега няма проблем и моята е така като е студена повече от 3500 3700 макс не минава и като загрее тогава се оправя такаче изглежда това си е някаква предпазна мярка
- golov_bg
- ентусиаст
-
- Кара: Е38-ца
колега недей се плаши от тия тикви ако термостата и работи и перката и има ли течност в казана няма проблеми и аз карам 524 нямам никви ядове!!!
Dirty Hands are a Sign of Clean Money
28 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2