Много гори
Модератор: Технически модератори
29 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
Много гори
Колеги,предварително се извинявам,ако вече има такава тема,но аз не я намирам! Та проблема ми е следния: имам БМВ 520i м50б20 без ванус и ми дава 20 на 100 разход на газ при положение че я карам нормално, а ако я настапвам не ми се говори
ходих на газ-анализатор и ми казаха че имам перфектно изгаряне. После отидох и на елкон и там ми казаха,че дебитомера си е заминал а ламбда сондата дава грешка!!! Та дебитомера играе ли изобщо някаква роля на газ? и ако не играе според вас каде е проблема? Моля помогнете
че вече ми спря тока тая кола

- brankovv
- младши ентусиаст
-
- Кара: c220 diesel
- Мечтае да кара: e30 m50b25
Re: Много гори
на бензин колко ти гори ? покарай малко на бензин и виж там разхода ако и там е неоправдано висок тогава може да се говори за дебитомер и т.н. отделно с каква газова инсталация си ? (инжекцион или обикновен) аз специално имах едно м40 дето беше с обикновена газова и ми гореше 20-21/100 проблема ми беше свещи, филтри и кутия на филтъра (имаше една дупка отдоло)
- TheKiller
- младши ентусиаст
-
- Кара: '99 E46 318i
- Детайли за колата: M43B19TU
Моя съвет е да отидеш на читав газаджия,който не гледа само изгарянето,а се опитва да реши проблема на автомобила

/// 6>4

- NikiNikolov
- старши ентусиаст
-
- Кара: Хилядолетен сокол
Някой като мен ли колега, ако може само с вода да върви
, ама полека-лека ще стане 

- alchohol
- ентусиаст
-
- Кара: E34 524td лЕто господне '90-то
- Мечтае да кара: по път без дупки
niki_89 написа:Колеги,предварително се извинявам,ако вече има такава тема,но аз не я намирам! Та проблема ми е следния: имам БМВ 520i м50б20 без ванус и ми дава 20 на 100 разход на газ при положение че я карам нормално, а ако я настапвам не ми се говориходих на газ-анализатор и ми казаха че имам перфектно изгаряне. После отидох и на елкон и там ми казаха,че дебитомера си е заминал а ламбда сондата дава грешка!!! Та дебитомера играе ли изобщо някаква роля на газ? и ако не играе според вас каде е проблема? Моля помогнете
че вече ми спря тока тая кола
Не може да има перфектно изгаряне при тоя разход, за този мотор. Отиди при читав газаджия. На един приятел така му харчеше и се оказаха кабелите на свещите.
А на бензин как е разхода???
Дизела е кат' копейка- дрънне, бръмне и офейка

- stoino
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е61 530d ///M vision
- Мечтае да кара: F10 550d///M
Колега аз преди време карах една 316i на газ,гореше ми 14,15л газ градско в софия,а когато ми се працака дебитомера не можеше да работи на газ,и трябваше да я карам на бензин е тогава гореше сигорно 100/100л и пушеше черно като дизел,цапаше свещите.Смених дебитомере и всичко се оправи...
- IAV
- младши ентусиаст
-
- Кара: E39 528iA
Драги ми колега проблема ти е първо в ламбда сондата-сложи си симулатор за да спред а дава грешки и компютъра ти да влиза в авариен режим,след това помисли и за емулатор на дюзите !
А ако и дебитомера ти е заминал съвсем ще харчи!
Преди години имах такъв проблем с моя кола,като сложих симулатор на ламбда сондата падна от 20 на 14 разхода!
Успех!
А ако и дебитомера ти е заминал съвсем ще харчи!
Преди години имах такъв проблем с моя кола,като сложих симулатор на ламбда сондата падна от 20 на 14 разхода!
Успех!
BMW Service Team
- Djelebov
- младши ентусиаст
-
- Кара: е46 325ci кабрио - М3 реплика
- Мечтае да кара: Mercedes S Class Coupe/Convertible
niki_89 написа:....
Дебитомерът и ламбдата не играят роля, ако си с обикновена газова. Аз бих проверил дали разходът извънграда е по-голям от нормалното, той е доста по-показателен, защото

1. Ако обикалям из Бургас ми дава..........................................................14-16/100
2. Зимата на къси разстояния със студени стартове във Варна ми дава..............20-22/100
3. Ако карам градско от центъра на Варна до Метро и обратно........................10-12/100
Извод: В града ми харчи около 10-20л/100

- stoino
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е61 530d ///M vision
- Мечтае да кара: F10 550d///M
Това което казва колегата,че ако си с обикновена газ дебитомера не върши никкава работа са пълни глупости,нали пред дебитомера е плочката с газта и точно в дебитомера се смесват въздох и газ и се получава горивната смес...И като ти грамне дебитомера защто не работи на газ,а на бензин работи ама не равномерно,пуши черно,не може да върви...Като не варши работа дебитомере като си с обикновена газ,дай да го махнеме 

- kespanok
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Както трябва !
- Мечтае да кара: 1971 Buick Riviera
Здравейте,
Първо да кажа каква е колата :
БМВ 520i Touring с постоянен товар в багажника към 100кг.
Гуми - 225/60/16
Обикновенна газ.
Колата няма проблеми, освен това че харчни адски много за вървежа си
Градско карам от Банкя до Гео Милев към 8:30 сутринта - разход 20 , винаги зареждам от Петрол и винаги догоре.
При същото каране, аз имам навик да не си гася колите и да речем за 100км има 1 час работа на място - разход 22
Карах я на бензин половин година - разход 16
За мен просто си харчат тези коли, разбира се ако беше с газов инжекцион щеше да е една идея по-добре , но засега така.
С поздрави,
Васил
Първо да кажа каква е колата :
БМВ 520i Touring с постоянен товар в багажника към 100кг.
Гуми - 225/60/16
Обикновенна газ.
Колата няма проблеми, освен това че харчни адски много за вървежа си

Градско карам от Банкя до Гео Милев към 8:30 сутринта - разход 20 , винаги зареждам от Петрол и винаги догоре.
При същото каране, аз имам навик да не си гася колите и да речем за 100км има 1 час работа на място - разход 22
Карах я на бензин половин година - разход 16
За мен просто си харчат тези коли, разбира се ако беше с газов инжекцион щеше да е една идея по-добре , но засега така.
С поздрави,
Васил
- TheBoss
- Полковника
-
- Кара: мухите да се лепят по лявото стъкло
stoino написа:Това което казва колегата,че ако си с обикновена газ дебитомера не върши никкава работа са пълни глупости,нали пред дебитомера е плочката с газта и точно в дебитомера се смесват въздох и газ и се получава горивната смес...И като ти грамне дебитомера защто не работи на газ,а на бензин работи ама не равномерно,пуши черно,не може да върви...Като не варши работа дебитомере като си с обикновена газ,дай да го махнеме
Ако някой ти монтира плочката по описания начин просто му кажи да ти капарира един нов дебитомер!!! Това е абсолютна ГЛУПОСТ!!! Плочката, заедно с клапата и кихалката се монтират СЛЕД дебитомера!!!!!!!!! Точно защото една плочка е 30-40 лв, а дебитомер .....
А понеже твърдиш, че колегата пише глупости, би ли обяснил каква точно функция извършва дебитомера, когато колата работи на газ? Защото необоснованото обвинение е като бумеранг.
Конкретно за разхода. М50В20 е странен двигател. Или германците имат странно разбиране за градско каране. Когато бръмчах само на бензин в града беше 16-17/100. Извън града обикновено 10/100. Един път съм успявал да сваля на 8,5/100, но това беше придружено с адско каляване на нервите и спазване на всички знаци по пътя. В резултат на това: София-Плевен - 3 часа!!!! С обикновена газова нещата са още по-смешни. Извън града, без значение климатик/без климатик, разход 10,5/100. В града - рядко под 18/100. И това без значение дали я прави някой майстор, някой "майстор", или просто аз въртя кранчетата. Единствената разлика е, че когато някой друг ми я прави или не върви, или гърми, или и двете. Докато аз успявам да я догодя. Нямам идея как го правя, вероятно по усет, но е факт.

- alchohol
- ентусиаст
-
- Кара: E34 524td лЕто господне '90-то
- Мечтае да кара: по път без дупки
Абе аланколу какви са тия разходи: 15, 18, 20, даже и 22 там спомена колегата
. Това трябва да бачкам само за нея
. Аз, ако имах такова чудо, веднага бих го поместил в раздел "продава"
. То вярно за газ става дума, ама тия литри направо ме стресират.

Дизела е кат' копейка- дрънне, бръмне и офейка

- Воденичаров
- младши ентусиаст
-
- Кара: e65
stoino написа:Това което казва колегата,че ако си с обикновена газ дебитомера не върши никкава работа са пълни глупости,нали пред дебитомера е плочката с газта и точно в дебитомера се смесват въздох и газ и се получава горивната смес...И като ти грамне дебитомера защто не работи на газ,а на бензин работи ама не равномерно,пуши черно,не може да върви...Като не варши работа дебитомере като си с обикновена газ,дай да го махнеме
Прав си, колега. Дебитомера измерва количеството газ/въздух и казва на компютъра колко бензин да пусне през дюзите, които не работят.

- NikiNikolov
- старши ентусиаст
-
- Кара: Хилядолетен сокол
TheBoss написа:Ако някой ти монтира плочката по описания начин просто му кажи да ти капарира един нов дебитомер!!! Това е абсолютна ГЛУПОСТ!!! Плочката, заедно с клапата и кихалката се монтират СЛЕД дебитомера!!!!!!!!! Точно защото една плочка е 30-40 лв, а дебитомер .....
А понеже твърдиш, че колегата пише глупости, би ли обяснил каква точно функция извършва дебитомера, когато колата работи на газ? Защото необоснованото обвинение е като бумеранг.
Конкретно за разхода. М50В20 е странен двигател. Или германците имат странно разбиране за градско каране. Когато бръмчах само на бензин в града беше 16-17/100. Извън града обикновено 10/100. ................................................ Единствената разлика е, че когато някой друг ми я прави или не върви, или гърми, или и двете. Докато аз успявам да я догодя. Нямам идея как го правя, вероятно по усет, но е факт.
Батка добре си им го казал на колегите. Все разбират, все знаят, и все в сервиза тичат. Отново без чужд съвет и помощ си оправих таратайката, да не споменавам, че ......... отиде хилядарка ей така ако беше в сервиза.
- Djelebov
- младши ентусиаст
-
- Кара: е46 325ci кабрио - М3 реплика
- Мечтае да кара: Mercedes S Class Coupe/Convertible
Само един дросел му лисва и става цял карбуратор

Колега, сигналът от дебитомера е един от сигналите, който компютърът използва, за да прецени колко бензин да впръска.
Последна промяна Djelebov на 25 Фев 2011, 20:36, променена общо 1 път

29 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2