Въпрос за дебитомер
Модератор: Технически модератори
14 мнения
• Страница 1 от 1
Въпрос за дебитомер
Привет колеги!
От дългото четене из форума се запитах дали дебитомера ми все още е читав. Двигателя е М20Б20 с обикновена газова.
Преди време имаше доста гърмежи - оказа се, че кихалката е заяла и трудно се връщаше, но един майстор ми я смаза и от тогава, да чукам на дърво, не е гърмяла. Но понеже едно че разхода ми се вижда голям, като че ли мотора не изгара пълноценно горивната смес, била тя бензин или газ, а и оборотите често се менят и работата на двигателя като цяло е неспокойнам, се чудя дали проблема не е от дебитомера?
Четох по други форуми, че подлежи на някакво чистене - опитах се и тук да намеря подобна тема, но уви без успех.
Затова въпроса ми е - има ли начин, понеже все пак дебитомера е датчик, да се замери с мултицет примерно и да се разбере дали функционира правилно (и ако да, какви стойности трябва да извлеча), или трябва директно на диагностика?
И вторият ми въпрос - ако подлежи на някакво чистене дали някой е правил въпросната процедура да сподели кое, как и защо се прави?
Мерси предварително!
От дългото четене из форума се запитах дали дебитомера ми все още е читав. Двигателя е М20Б20 с обикновена газова.
Преди време имаше доста гърмежи - оказа се, че кихалката е заяла и трудно се връщаше, но един майстор ми я смаза и от тогава, да чукам на дърво, не е гърмяла. Но понеже едно че разхода ми се вижда голям, като че ли мотора не изгара пълноценно горивната смес, била тя бензин или газ, а и оборотите често се менят и работата на двигателя като цяло е неспокойнам, се чудя дали проблема не е от дебитомера?
Четох по други форуми, че подлежи на някакво чистене - опитах се и тук да намеря подобна тема, но уви без успех.
Затова въпроса ми е - има ли начин, понеже все пак дебитомера е датчик, да се замери с мултицет примерно и да се разбере дали функционира правилно (и ако да, какви стойности трябва да извлеча), или трябва директно на диагностика?
И вторият ми въпрос - ако подлежи на някакво чистене дали някой е правил въпросната процедура да сподели кое, как и защо се прави?
Мерси предварително!
- golov_bg
- ентусиаст
-
- Кара: Е38-ца
Re: Въпрос за дебитомер
колега,колата на газ ли я караш винаги,когато си с обикновена газова проблемите които ти прави при бензина при газта нетрябва да ги прави защото един вид дебитомера не изпълнява тази фукция за която е сложен
Dirty Hands are a Sign of Clean Money
Колата се кара предимно на газ. И на мен са ми казвали, че при газ дебитомера не играе роля, но пък на какво се дължи тогава тази ситуация при студен старт, както и недоброто изгаряне?
- golov_bg
- ентусиаст
-
- Кара: Е38-ца
газта иска настройка и хубави свещи и кабели,филтър въздушен също
Dirty Hands are a Sign of Clean Money
- ktv
- оптимист-неверник
-
- Кара: старо Е 34
- Мечтае да кара: ново Е 34
- Детайли за колата: най- добрата
Виж тук: http://www.bmwpower-bg.net/forums/viewt ... 7&t=218745
и тук: http://www.bmwpower-bg.net/forums/viewt ... 4&t=221386
и тук: http://www.bmwpower-bg.net/forums/viewt ... 4&t=221386
Едно е да искаш, второ е да можеш, а трето и четвърто е да го направиш!
- kemakozeE36
-
-
- Кара: Капак от Е32 на тавана на 34-ката
- Мечтае да кара: ЗиЛ-157; АН-12
- Детайли за колата: Бяла и стара
тя ако е гърмяла на газ как си трябва може и клапата на дебитомера да е крива имам едно такова за донор ще го ползвам, само че го карам за момента, та на него му е крива клапата и ми прави такива мизерии 

kemakozeE36 написа:тя ако е гърмяла на газ как си трябва може и клапата на дебитомера да е крива имам едно такова за донор ще го ползвам, само че го карам за момента, та на него му е крива клапата и ми прави такива мизерии
Поправя ли се по някакъв начин въпросната клапа, или си трябва нов (здрав) дебитомер?
- kemakozeE36
-
-
Ами по принцип подлежи на ремонт, но аз смятам нов да си купя, в смисъл втора ръка де, че за нов много солено. Но провери първо дали е здрава тая клапа, че тя ако не пропуска правилно бъзика сместа и от там и оборотите.Аз от ходене по мъките съм научил едно-на бмв с газ играят ли оборотите се започва от дебитомер и ламбда сонда 

- ивчо
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е34 с ... ръжда
Има чисто нови за около 250-270 лева,на Lucas ...
Говорим за дебитомер тип М20 ...
И да,когато е на газ единственото което прави е да се отваря и затваря,въпреки че системата си го иска като компонент ...

И да,когато е на газ единственото което прави е да се отваря и затваря,въпреки че системата си го иска като компонент ...
Механджията написа:е, пример, аз снощи клатих здраво мойта, сутринта с кеф станах, кафенце, после вместо обичайните 15мин до бачкането пътувах близо 25... лежерно така, кефаджийско.... а тия дет бързат, дали са ебали?
The night is dark and full of lo6o

- kemakozeE36
-
-
ивчо написа:Има чисто нови за около 250-270 лева,на Lucas ...![]()
За 250 лв цяло М20 барабар със скоростите

- porsche_design
- Потребител
-
Колега се едно описа моя случай и аз така преди време бях на същото дередже.Аз направо смених дебитомер.Губенето на обороти - почисти стъпковия мотор с карбураторен спрей,виж гарнитурата на смукателния и дали няма някъде паразитен въздух.За дебитомера аз моя ще го чистя с "Изопропилов алкохол".Успех
- Lenco
- Старши скрапер
-
- Кара: ше е21/316, сега 318ci и е93/335dct
- Мечтае да кара: е21 без ръжди със S54
- Детайли за колата: Powered by M43b19
Разровете из е30 има няколко теми за дебитомера. Като гръмне наистина се криви клапата и ако е по-силен гърмежа понеже клапата лагерува в едната част на корпуса може да се изкриви оста, но това се проверява като я завъртиш на ръка дали сурка някъде, а не трябва. Понякога не затваря плътно, а понякога не отваря до край.
Ремонтира се всичко, даже избито дъно на корпуса, оппа при вас е обърнат обратно
и работи добре особено ако се кара само на газ, че за разход трудно се настройва, за вървене се докарва прилично.
Ремонтира се всичко, даже избито дъно на корпуса, оппа при вас е обърнат обратно

- shesticata
- Потребител
-
- Кара: Е34 м20b20 живата легенда
- Мечтае да кара: Е34m20b20
повече на бензин ли работи неравномено? имал съм случай да се разнити основата на дебитомера отдолу вследствие на кихане на газ ,провери това дали не се е случило и при теб
- supertoshe
- Потребител
-
- Кара: E32(730i) and E34(520i)
Аз лично съм разрешавал проблема с накривената ос(лопатките суркат буквално по кормуса на дебитомера) чрез ... водопроводен ключ. Свалих горният капак и с ключа захващаш от горния край на оста към корпуса. От опит- разстоянието се коригира още по ефективно ако задържиш продължително натегната оста към стената до нея и под раз лични ъгли на лопатката
Оправя се и работи
Оправя се и работи
14 мнения
• Страница 1 от 1