Нивомат!

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: вана Чайка

Re: Нивомат!

Мнение от .:BENZINO:. » 21 Фев 2011, 18:34

Bavariqtamniska написа:Най-добре като се стопли времето че и да я измеря сега няма да я направя ха. Май така ще си остане за сега оправи се няма да я бъзикам да не се развали пак ха.

:yes: Най-добре :bchug:
Изображение
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: е30 м50б25
Мечтае да кара: и да си свирка...

Мнение от KPETEH » 22 Фев 2011, 11:58

Брат - същото скърцане го имах и аз след като я свалих до най-долу. В момента, след като я повдигнах леко, не знам дали го има още - или съм свикнал или е изчезнало - ще се повозя довечера и ще пиша дали го има. С две думи - може би си я смъкнал прекалено много и от там скърцането.
"Крайно мнение, породено от висше чувство на справедливост с цел заличаване на простите, тарикате и селяните, които погазват моралните ценности на народа..." "Винаги има време да станеш дебел..."

ентусиаст
Аватар

Мнение от .:BENZINO:. » 22 Фев 2011, 17:30

Значи чесно казано преди да направя глупоста да и повдигна задницата,беше взела да поскърцва отзад в ляво,но след като я вдигнах това изчезна ;) Та онзи ден отново си я свалих,и не след дълго отново заскърца :confused: Много ме вбесява това скърцане :banghead:Иначе возията си е наред...
Изображение
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от vladobate » 22 Фев 2011, 21:36

BENZINO VN написа:Значи чесно казано преди да направя глупоста да и повдигна задницата,беше взела да поскърцва отзад в ляво,но след като я вдигнах това изчезна ;) Та онзи ден отново си я свалих,и не след дълго отново заскърца :confused: Много ме вбесява това скърцане :banghead:Иначе возията си е наред...

От разпределителя се чува това най-вероятно . Има тема за това скърцане и решението е смяна всички уплътнения на въпросния разпределител на налягане на нивомата отзад. Правил съм го и не е сложно пък и гумичките излизат към 2 лв. :yes:

ентусиаст
Аватар

Мнение от .:BENZINO:. » 23 Фев 2011, 7:18

А възможно ли е да е от нивоматните тампони,които ги има само оригинални на много цена...Макар,че скърцането не е хептен дразнещо като на дръта 124-ка ами е по-лекичко...Благодаря ти колега :bchug:
Изображение
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Кенеф за великани
Мечтае да кара: Alpina B10 biturbo

Мнение от Zubcho » 23 Фев 2011, 10:28

BENZINO VN написа:А възможно ли е да е от нивоматните тампони,които ги има само оригинални на много цена...Макар,че скърцането не е хептен дразнещо като на дръта 124-ка ами е по-лекичко...Благодаря ти колега :bchug:

Не
Пийте си редовно хапчетата от сушени жаби и карайте внимателно по острите завои, че да не ви се подострят колите.

Аз карам според ЗЗдП, и спазвам ограничението на скоростта, а ти?

Потребител
Аватар
Кара: Е39 Touring

Мнение от KrasyEn4 » 23 Фев 2011, 11:33

Колеги, при мене също започна скърцане , но се чува горе в дясно на амортисьора.Предполагам , че е тампон на амортисьора.А че си вози твърдо - си вози твърдо , но не вярвам цкърцането да е от това , защото преди това го нямаше.Някой ако знае от какво е да пише.
Трябва да си богат, за да караш BMW!

Трябва да си много богат, за да караш старо BMW!Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Zubcho » 23 Фев 2011, 20:42

Тампоните не скърцат. Като се строшат лопа. Може да скърца между пружината и тампона на амортесьора, но почти е невъзможно.
Пийте си редовно хапчетата от сушени жаби и карайте внимателно по острите завои, че да не ви се подострят колите.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от vladobate » 23 Фев 2011, 21:56

Ами колега Zubcho не си много прав макар че почти винаги вадиш желязна логика и знания :bowdown: . Обаче има едно обаче и на никой не го пожелавам та въпросното скърцане и на мен миналата година ми се появи и си взех предвидливо тампони ( да скъпички щото само оригинални ама кви прости железа са чак ме е яд супер тенеке ) та отварям корите свирукайки и опа-а-а изненада половината ботуш сцепен по облата част най-горе все едно някой нарочно с голяма отварячка за консерви ам ахмашката. Та от тва си скърцаше и то бая време си го слушах , и отворих и другия и той същото дередже. Та лесно се проверява кат наврете главата отдолу и погледнете нагоре където ляга тампона под ботуша би трябвало да е голо и гладко щото ляга на чиста ламарина 2мм без никаква защита и ако има видимо дори и минимално разкъсване лошо. Тва пак от опит че вече взеха да не ми вярват някои колеги ама на живота е шарен.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Zubcho » 24 Фев 2011, 8:01

Възможно е това. Моя кенеф е от Италия и няма такива проблеми. Според мен това също може да се получи и от зверско претоварване и то с години. Все едно всеки ден да караш арматурата за обекта с комбито или нещо подобно. (предишното са само размисли :confused: )

Колега знания нямам просто почти всичко, което можеше да се случи като повреда с моята кола се случи. :cry:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от vladobate » 25 Фев 2011, 0:16

И моя е италианка ма си прав за натоварването щот при мен го имаше ( е не бяха арматура ама :mhihi: ) и понеже нивомата е диво животно колкото го твариш толкова по се не дава . Качва налягането в амортисьорите и кляка има няма два санта и тва е всичкото натоварване се поема от ботуша който трябваше да е подсилен и съм почти 99% сигурен че повечето от половината коли с нивомати имат същия проблем ама не се хваща отначало ( виждал съм такава кола тръгнала , а собственика нямаше никви оплаквания или шумове отзад ) тъй че може да се хвърли по едно око за проверка и ако се хване рано е добре .

Предишна

Назад към E34