Относно хидравличното масло ...
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
10 мнения
• Страница 1 от 1
- Петров1676
- Потребител
-
Относно хидравличното масло ...
Добър ден на всички колеги , имам едно притеснение относно хидравликата и може ли да ме посъветвате . Така въпроса ми е следният: Трябва да долея масло в казанчето тъй като с времето е намаляло, ако смеся хидравлично масло с старото дали ще е проблем и какво трябва да бъде то ?
Питам защото ми казаха че маслото трябвало да се види дали в хидравликата е червено или зелено и да се долее от съответния цвят , иначе щяло да се преца хидравличната помпа. Има ли такова нещо ?
Благодаря предварително....

Питам защото ми казаха че маслото трябвало да се види дали в хидравликата е червено или зелено и да се долее от съответния цвят , иначе щяло да се преца хидравличната помпа. Има ли такова нещо ?
Благодаря предварително....

- chocaseto85
- младши ентусиаст
-
- Кара: квото му падне :)
Re: Относно хидравличното масло ...
здр колега попринцип има две течности едната е червена и е декстрон 2 а другата е зелена която е CH11 s .най доброто е да видиш твоята каква и да се долее така защото не се знае преди това какво е сипвано и поприцип на някои пише отгоре на капачката
)

Оригинални масла,консумативи и авточасти:)ПРОМО МАСЛА И ФИЛТРИ-
http://www.bmwpower-bg.net/forums/viewt ... 3&t=172196
http://www.bmwpower-bg.net/forums/viewt ... 3&t=172196
- Dirty M5 driveR
- старши ентусиаст
-
- Кара: the real 5er
- Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe
На капачката на казанчето пише ATF (Automatic transmition fluid). Отваряш да видиш твоето какво е на цвят, и ако е червено отиваш и търсиш ATF Dextron II или III (III е II с допълнителни подобрения, което и да сложиш няма да имаш проблеми), пък ако е зелено - колегата по-горе е писал, с тя не съм запознат.
ПП: Аз си взех Dextron II. Тубичката е 1 литър и ми излезе 12лв. Dextron III беше към 18лв.
ПП: Аз си взех Dextron II. Тубичката е 1 литър и ми излезе 12лв. Dextron III беше към 18лв.
- Петров1676
- Потребител
-
Благодаря колеги за бързия отзив
Да, то си пише отгоре на капачката ATF ONLy ама кой да види и маслото си ме е червено и долях и нямам проблеми сега . Мерси пак колеги Лека и безаварийна

Да, то си пише отгоре на капачката ATF ONLy ама кой да види и маслото си ме е червено и долях и нямам проблеми сега . Мерси пак колеги Лека и безаварийна

- alkapone777
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е60 xdrive
Колеги аз също искам да попитам дали мога да долея масло но старото ми е марка "игат" атф 4000 декстрон 3 искам да долея друга марка но пак декстрон 3-става ли или да търся същото?благодаря ви предварително....
alkapone777 написа:Колеги аз също искам да попитам дали мога да долея масло но старото ми е марка "игат" атф 4000 декстрон 3 искам да долея друга марка но пак декстрон 3-става ли или да търся същото?благодаря ви предварително....
1л събира хидравликата . Толкова ли е скъпо да си вземеш 1 л , и да го смениш всичкото ? Колко трябва да долееш ? 0.34 гр или 0.36гр

alkapone777 написа:Колеги аз също искам да попитам дали мога да долея масло но старото ми е марка "игат" атф 4000 декстрон 3 искам да долея друга марка но пак декстрон 3-става ли или да търся същото?благодаря ви предварително....
Сипвай смело колега !
- King Nothing
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E39 525d '02
- Мечтае да кара: подводница
Абе колеги, на вас омаслява ли ви около капачката на хидравликата?
Избърша го, подсуша и след време пак е едно омазнявено там?! Няма спукани маркучи, всичко изглежда добре стегнато и т.н.... Маслото не спада.
Избърша го, подсуша и след време пак е едно омазнявено там?! Няма спукани маркучи, всичко изглежда добре стегнато и т.н.... Маслото не спада.
King Nothing написа:Абе колеги, на вас омаслява ли ви около капачката на хидравликата?
viewtopic.php?t=138065&highlight=%EA%E0%E7%E0%ED%F7%E5

- dbanchev
-
-
- Кара: e39 M52 газов котлон
- Мечтае да кара: колело на кило ракия
Колега, сложи един гумен о-пръстен на капачката на хидравличното казанче и ще спре теча- аз така си реших досадните масларски историй.
10 мнения
• Страница 1 от 1