Осветление по интериора
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
- plradev
- старши ентусиаст
-
- Кара: м си...
Re: Осветление по интериора
Savy написа:Ейй никой не ми отговори на въпроса.....страшен форум бе...![]()
Savy написа:Колеги, как се сменят крушките на копчето за паркинг светлините и въобще може ли да се сменят, изгоряха ми тези дни....и е супер изнервящо да го гледам така... Благодаря
Колега за к'во копче ,за кои паркинг светлини питаш,че не мога да те рАзбера ?!

- ~Мишо~
- старши ентусиаст
-
- Кара: видимо доволен
- Мечтае да кара: само за удоволствие...
- Детайли за колата: E36 318i - Вярната!
E30 316i - Непокорната
ML 400 CDI - Мецанко
plradev написа:
Ако щеш ми вярвай ,точно такава крушка за 50 стинки ,набутах в цокъла на оригиналната крушка,която струва 15 ...Верно ,че си е малко играчка и импровизация с поялника ,но това са си 15лв за неква глупост все пак и нема как да ги дам
Иначе на задния пепелник ,оригинално крушката си е таква от 50 стинки ,поне в мойта кола. Виждал съм е36-ца с 50 стинкови крушки и цокли и в двата пепелника фабрично ,както и обратното ( за двата пепелника с 15-левовите
)
Вярвам,вярвам

- Вот такая жизнь, эх, несправедливая!... Я вам обещаю, проживу её красиво я!
Чукане в рейката - отстраняване
Семерина на коляновия вал (предна) - подмяна
Отстраняване теч на масло от филтърната кутия + смяна лагери на генератор
Стартер М43 малко снимки как излиза на светло...
Резервоар и бензиномери - общо устройство
Чукане в рейката - отстраняване
Семерина на коляновия вал (предна) - подмяна
Отстраняване теч на масло от филтърната кутия + смяна лагери на генератор
Стартер М43 малко снимки как излиза на светло...
Резервоар и бензиномери - общо устройство
- choki_pk
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: с два километража
- Мечтае да кара: e36 М3 COUPE
Exy написа:choki_pk написа:Оу колега не си само тимойто копче за шибедаха си свети винаги,аз преди цяла тема пусках даже.Спира само като му откача акумулатора
Извинявам се за оффа ако това не е по темата!!!
Да не ти се е развалило комфорт релето и някой да го e укъсил? Принципно грябва да изгасне копчето и самия шибидах да не работи малко след затваряне на врата и не на контакт.
Не знам,не разбирам от токове но нека се пренесем на лс да не пълним на колегата темата с моя проблем!
- Nasko_325TD
- старши ентусиаст
-
- Кара: E38 740i idividual
- Мечтае да кара: безаварийно
- Детайли за колата: Нормнална!
nickstorm написа:Крушка бутон фарове, крушка бутон халогени Компакт (1995-2000):
Номенклатурен номер : 61138364617
Описание : КРУШКА С ФАСУНГА
Ед.цена (с ДДС) : 15.65 BGN
Има наличност
Дару Кар АД си запазва право за промени в цените
Крушка за запалката, за повечето модели Е36
Номенклатурен номер : 63217167000
Описание : LAMPE 1,2W
Ед.цена (с ДДС) : 5.32 BGN
Има наличност
Крушка за запалка (вапцана в оранжево), предимно за Компакт
Номенклатурен номер : 61138366593
Описание : ФАСУНГА
Ед.цена (с ДДС) : 10.84 BGN
Няма наличност
Могат да се проверят и поръчат по номенклатурен номер от официалния представител на марката за съответния град.
Абе я не се излагай бре колега.Ела аз ще ти ги направя и ще идем да ги купим заедно,ако си от Пловидв.В магазина на руски ги има.
- tosho_72
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 325 TDS + 330ci
- Детайли за колата: черни :)
Извинявам се че питам в темата на колегата
но все пак,как се сваля копчето за пускане на фаровете(това отляво,то е едно цяло с регулиране струята на въздуха),че там не ми светят крушките и искам да ги сменя.

- nakoone
- ентусиаст
-
- Кара: Touring
tosho_72 написа:Извинявам се че питам в темата на колегатано все пак,как се сваля копчето за пускане на фаровете(това отляво,то е едно цяло с регулиране струята на въздуха),че там не ми светят крушките и искам да ги сменя.
Под копчето отдолу има една рапидка.Развиваш я ,издърпваш кочето и то излиза.Откачаш куплунга за халогените и разкачаш големия куплонг.Той се разкача като развъртиш врътката и той излиза.След това сменяш крушката и пак по обратния ред.

- Maverick_VS
- ентусиаст
-
- Кара: '07 E91 335i
Тъкмо като гледам темата преди дни и си викам "ей по мойта всичко свети" и...проблем
. Да не отварям нова тема - спряха да светят всичките плафони - в краката, на задните колонки и централния
. Иначе лупите (лампите за четене) на централния плафон си светят и всичко друго по интериора ми свети освен всичките плафони - проверих бушона (37-ми ако не се лъжа, беше здрав, смених го все пак и не е от него) - някакви идеи
?!

- Бай Семо
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: колело в парка
- Мечтае да кара: E34 Alpina
- Детайли за колата: E46 325ti М-pack Imola rot 2
Аз пък обичам " Сток " визията. При мен не всетеве врътката за всетлините. Пепелника отпред. Закупих си по 0,40лв. прости обикновенни бели ламби
. Зор видях с врътката на фаровете. Тя е мн особенна на винт е буксата. В основата на черното тяло е заработен фабричен отвор за ламбата. Там я подмених има си оранжева бленда. Всичко е ток. За пепелника е елементарно, демонтирате контейнерчето за пепел и подменяте. Сега се чуда могали да сложа подсветка на джойстика за огледалата. Щот е супер куцо направено. 

- jakson
- ентусиаст
-
- Мечтае да кара: E38
- Детайли за колата: Седан , 1993 , 1.6 I , М40
Някой ще ми даде ли съвет как се сменя крушката на която е в запалката и как се сменят крушките на бутоните за сваляне на стъклата ?
- nakoone
- ентусиаст
-
- Кара: Touring
jakson написа:Някой ще ми даде ли съвет как се сменя крушката на която е в запалката и как се сменят крушките на бутоните за сваляне на стъклата ?
За да смениш крушката на запалката трябва да извадиш борда,след това да повдигнеш сектора където се поставят цигари,очила и ще имаш достъп до запалката.
А за копчетата за ел.съклата виж в тази тема:
http://www.bmwpower-bg.net/forums/viewt ... 8&t=132242

- _Stenli_e36
- Потребител
-
- Кара: е36 320 coupe
Nasko_325TD написа:nickstorm написа:Крушка бутон фарове, крушка бутон халогени Компакт (1995-2000):
Номенклатурен номер : 61138364617
Описание : КРУШКА С ФАСУНГА
Ед.цена (с ДДС) : 15.65 BGN
Има наличност
Крушка за запалката, за повечето модели Е36
Номенклатурен номер : 63217167000
Описание : LAMPE 1,2W
Ед.цена (с ДДС) : 5.32 BGN
Има наличност
Крушка за запалка (вапцана в оранжево), предимно за Компакт
Номенклатурен номер : 61138366593
Описание : ФАСУНГА
Ед.цена (с ДДС) : 10.84 BGN
Няма наличност
Могат да се проверят и поръчат по номенклатурен номер от официалния представител на марката за съответния град.
Абе я не се излагай бре колега.Ела аз ще ти ги направя и ще идем да ги купим заедно,ако си от Пловидв.В магазина на руски ги има.
да питам само колега за тея от магазина на руски,такива като на снимката ли са,отзад с пластма или трябва се запоява нещо,че аз сам от Асеновград и ми казаха за тоя магазин че можело да имат нещо такова.
- danchoni.1
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: палава 16-ка
jakson написа:Колеги , тези всичките крушки които са ми изгорели дали са еднакви ? Някой знае ли какви са за да мога да си купя няколко и да ги сменя ? Значи ринга на запалката не ми свети , копчетата на стъклата , задния пепелник , копчето за фаровете всети и жабката свети както и пепелника до ръчната , той пък свети без да е отворен незнам дали е редно .
Ако някой може да ме ориентира какви крушки да си взема ще му бада благодарен , ако се сети какво още трябва да свети в купето да каже .
колега при моита сичките тия дето си ги изброил са различни моита е седан 94-та две години тьрсих за задния пепелник и така и не намерих сьщата и накрая обикновена крушчица 1.2w и опанах жиците и си реших проблема за 0.50ст а не за 9.80 от м-кар щото само там я намерих.

- stiel_bg
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: M52B28TU
Аз смених на моята всички лампи на бутоните за стъклата и бутона на люка с бели диоди, самите бутони си бяха с диоди и си имаха и микросъпротивления на платките
по същия начин и бутоните на бордкомп-а. Стана много хубаво, но въпроса ми е как да сложа на таблото с уредите бели диоди? До колкото знам са 3х5W??? Там е със светловоди и ще изпиля диодите отстрани за да може да пръсне светлината... Някой правил ли е това с таблото? Ако да -нека сподели идеята 

Ако паднеш духом - напий се та да паднеш и тялом!
http://vbox7.com/play:1946a9ae
viewtopic.php?f=46&t=248125
- svilgg
- ентусиаст
-
- Кара: 97' E36 m43b18 sedan
- Мечтае да кара: E34