Нивомат!

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: вана Чайка

Re: Нивомат!

Мнение от .:BENZINO:. » 17 Фев 2011, 20:09

Bavariqtamniska написа:
VesoPesa написа:
Bavariqtamniska написа:...Ако ги сменяш е хубаво да смениш и маслото мога да ти кажа от кое да си вземеш заместител на оригиналното което е 40 лева литара :shock:

Щото оригиналното е около 25 лева :mhihi:

Маслото на харабията е 37 лева литъра и не знам къде има за 25. В град Варна го има само във Варна карс и Ауто плус в ауто плус с намалението е 37. Къде е 25????????????????

Ти колега щом си го обслужил нивото имам огромно желание да се повозя първо на твоята кола и после ти на моята-на бабуните до колхозния пазар :confused: Защото докато карам имам чувството че отзад много подскача но не мога да преценя ;)
Изображение
Изображение

Потребител
Аватар
Кара: Е39 Touring

Мнение от KrasyEn4 » 17 Фев 2011, 21:23

Каква марка е това масло и колко взема цялата система?
Трябва да си богат, за да караш BMW!

Трябва да си много богат, за да караш старо BMW!Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: ше кола, а я смени за кенеф... :(
Мечтае да кара: E24 650csl, E34 550csl, E31 850csi, 2002tii turbo

Мнение от VesoPesa » 17 Фев 2011, 21:31

Bavariqtamniska написа:
VesoPesa написа:
Bavariqtamniska написа:...Ако ги сменяш е хубаво да смениш и маслото мога да ти кажа от кое да си вземеш заместител на оригиналното което е 40 лева литара :shock:

Щото оригиналното е около 25 лева :mhihi:

Маслото на харабията е 37 лева литъра и не знам къде има за 25. В град Варна го има само във Варна карс и Ауто плус в ауто плус с намалението е 37. Къде е 25????????????????

http://www.helios-trade.com/bg/pentosin-prices
Ама гледам е поскъпнало, аз миналата пролет от там го взех за 25 лева :roll:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е34
Мечтае да кара: М5 Е34 Touring

Мнение от Bavariqtamniska » 17 Фев 2011, 22:01

Еми към 34 кинта същата работа като 37. Аз моята сега в събота ще я оправя трябва да и сменя сферите и тогава мога да повозя който поиска. Освен ако не ме дадът по новините как си паля колата в стил викингско погребение ако не се оправи след смяната на тези сфери.
Вземи туй кръгово на вратиииииииии! Изображение
http://farm3.static.flickr.com/2722/442 ... 853709.jpg

старши ентусиаст
Аватар
Кара: ше кола, а я смени за кенеф... :(
Мечтае да кара: E24 650csl, E34 550csl, E31 850csi, 2002tii turbo

Мнение от VesoPesa » 17 Фев 2011, 22:22

Мдам верно си е че са близко, ама пък по-добре пентосина, защото за заместителите добри думи не съм чувал...
Дори от майстори дето мога от тях да си го взема тоя заместител :dunno:
Иначе като смениш сферите, хубаво регулирай нивото на задницата :idea:
Имай в предвид че колкото по-висока, толкова по твърда ще е :!:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: е30 м50б25
Мечтае да кара: и да си свирка...

Мнение от KPETEH » 18 Фев 2011, 11:20

На фукс има за 25 лева на литър в ауто плюс. Карам с такова. Принципно и ако е много смъкната долу - също подскача. Мойта скоро и правих настройка. Без товар, нито най горе нито най долу на око я сложих по средата и за сега е най-мекото което съм усещал. Иначе за колегата Бензино: Качи някой отзад и карай - ако подскачат и си удрят главите в тавана, значи е твърда.
"Крайно мнение, породено от висше чувство на справедливост с цел заличаване на простите, тарикате и селяните, които погазват моралните ценности на народа..." "Винаги има време да станеш дебел..."

ентусиаст
Аватар
Кара: 530d

Мнение от kraininski » 18 Фев 2011, 11:23

колеги в Дару CHF11S - 31лв/л. Мисля е ненужно да се експериментира с разни заместители за да се спестят 4.32лв :)
"And You'll Always Be My Whore Cause You're The One That I Adore"

ентусиаст
Аватар
Кара: 530d

Мнение от kraininski » 18 Фев 2011, 11:25

KPETEH написа:На фукс има за 25 лева на литър в ауто плюс. Карам с такова. Принципно и ако е много смъкната долу - също подскача. Мойта скоро и правих настройка. Без товар, нито най горе нито най долу на око я сложих по средата и за сега е най-мекото което съм усещал.

АУТО+ са верига магазини създадени за да бягаш от тях докато те гонят с китайски и изключително некачествени италиански и турски части !!!! а за маслата не ми се и коментира...тва дето си го купил за 25лв на тях им струва 5 ;)
"And You'll Always Be My Whore Cause You're The One That I Adore"

старши ентусиаст
Аватар
Кара: е30 м50б25
Мечтае да кара: и да си свирка...

Мнение от KPETEH » 18 Фев 2011, 12:08

Аз не го рекламирам, само споделям. Всеки сам си определя. :winky:

Fuchs Titan ZH 4300 B is a fully-synthetic, high-performance central hydraulic fluid based on advanced synthesis technology. It was developed for highly stressed centralized hydraulic systems, power steering systems and shock absorbers which can reach permanent oil temperatures up to ~140C. Titan ZH 4300 B meets or exceeds the demands of many OEMs and is also being used in first-fill applications. Comparable in performance to Pentosin CHF 11S. Please check with manufacturer first before mixing with other brands.
"Крайно мнение, породено от висше чувство на справедливост с цел заличаване на простите, тарикате и селяните, които погазват моралните ценности на народа..." "Винаги има време да станеш дебел..."

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Bavariqtamniska » 18 Фев 2011, 18:37

Не знам кой от вас на кое е привържаник но маслото което взех аз не е с 4.32 по ефтино ами е 20 лева 2 литра (не 2 по 33 лева) който както иска да си ги смята и не смятам че на дъртата кошара не и е харесало, старото което изкарах беше буквално на боза, пълна боза кафява и запенена. Ако още си мислите че вашите системи са идеални и им трябва идеално масло от БМВ ваш проблем. Преди всеки един от нас да си купи колата си и да я обслужи съм сигурен че баба или дядо германци или италианци хич не ги е еб...о за това дали се сменя маслото на нивомата или и да е сменяно е на 80% сигурно че е сложено АТФ.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Bavariqtamniska » 19 Фев 2011, 21:08

Батко си оправи колата сега просто няма нищо общо с преди и доставя голям кеф при возене няма спор тъкмо бях намразил комбитата.

ентусиаст
Аватар

Мнение от .:BENZINO:. » 20 Фев 2011, 16:32

Сега ново 20 при мене :mhihi: Вчера си свалих задницата от нивомата,тъй като преди доста време го бяхме вдигнали и сега е както трябва да е ;) Обаче сега при преминаване през неравност излезе паразитно скърцане от дясната част на задницата,като возията си е абсолютно нормална ;)
Изображение
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Bavariqtamniska » 20 Фев 2011, 17:38

BENZINO VN написа:Сега ново 20 при мене :mhihi: Вчера си свалих задницата от нивомата,тъй като преди доста време го бяхме вдигнали и сега е както трябва да е ;) Обаче сега при преминаване през неравност излезе паразитно скърцане от дясната част на задницата,като возията си е абсолютно нормална ;)

Колега можеш ли да ми кажеш точно колко милиметра е от долния ръб на джантата до веждата на калника при ненатоварена кола че да мога да сравня дали съм уцелил височината на моята, ще съм ти благодарен.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

ентусиаст
Аватар

Мнение от .:BENZINO:. » 20 Фев 2011, 19:15

Не мога да ти кажа със сигурност колега-следващия път ще ги сравним като хората че снощи беше много бахърджак :yes: А по принцип мисля че бяха на еднаква височина ;)
Изображение
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Bavariqtamniska » 21 Фев 2011, 12:53

Най-добре като се стопли времето че и да я измеря сега няма да я направя ха. Май така ще си остане за сега оправи се няма да я бъзикам да не се развали пак ха.

ПредишнаСледваща

Назад към E34