проблем с дясната част на таблото на 320и купе

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

Потребител
Аватар

проблем с дясната част на таблото на 320и купе

Мнение от marto90 » 12 Фев 2011, 1:47

здравейте колеги,преди 2 дена се сдобих с първото ми БМВ,320и бензинка,но го взех с проблем на таблото.Дясната 4аст (оборутомер,Л/100, температура) ми седят на нулево полужение,а всичко устанало ми работи.Направих и теста за таблото,показа 4е е наред,перката си върти.Купих я от автокъща в дупница ,и момчето там ми каза 4е колата е седяла доста време без да се кара,иначе и било работело всичко.Незнам дали да му вярвам.Беше доста мръсно,там къщите са около пътя,мисля да не е от замарсяване на датчиците,а и не беше мн чиста самата кола.Другата седмица имам вазможност чак да и направа диагностика,да видя и там какво 6те покаже :),всякаква помощ би ми била от полза :) :) :)

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: BMW850 5,7 ALPINA

Re: проблем с дясната част на таблото на 320и купе

Мнение от pgv64 » 12 Фев 2011, 17:00

:wave: Отзад таблото има май три букси! Да ни би някоя да не е вкарана до край или е отключена и се е разместила!
Има тема , за това как се сваля табло! Прочети я и си погледни таблото отзад! :yes:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е36 320 ванус
Мечтае да кара: Ф1
Детайли за колата: просто няма такава

Мнение от joro_bmwm3 » 12 Фев 2011, 22:36

колрга свали километража и виж буксите от зад 1 е за килом. другата за оборотомера и там бензиномер и температура
живота е гаден,но аз сам по гаден

Потребител
Аватар

Мнение от marto90 » 16 Фев 2011, 1:03

извинявам се че малко се забавих с отговора,Свалих таблото,всичко си седеше на място,закачено.Все пак извадих клемите,напрасках ги с контактен спрей,обратно таблото и като дадох на контакт,абсолтно проня нямаше,като запалих колата,стрелката на Л/100 спря на 5 и се изтреля обратно до 0,обуротомера само потрепна,а температурата скочи на средата,и след секунди се върна в синьото,а колата е карана едва 2,3 километра,не беше и работила преди това.И така вече 2ри ден стрелките си седят на 0,температурата при сяко палене ми е различна горе долу,или като запля само ми отчита температурата.Дали проблема е в датчиците,да и направя ли и диагностика???

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E39 530i
Детайли за колата: BMW E39 530i `03
BMW E34 520i `95
BMW E34 520i Touring `95

Мнение от BMW E34 520i Vanus » 16 Фев 2011, 12:33

Може да е от самото табло! Ако може да намериш друго за пробата, пробвай. Преди карах една 3ка на която работеше само оборотомера, но после и той заспа. Посъветваха ме тогава да сменя таблото, че след време се шашкали нещо и спирали да работят.

П.П. Ако пък си навътре с електрониката, имаше колети които сами си ги ремонтираха тези табла! Потърси в раздела може да намериш още информация, как и защо.

Поздрави
БЕНЗИН В КРЪВТА

Racing is life,everything else what happens before or after ,is just waiting...

Потребител
Аватар

Мнение от marto90 » 17 Фев 2011, 1:41

не съм много на вътра пък и табло незнам лесно ли ще намеря,но все пак ще пробвам с отваряне на таблото и евентуално диагностика,мисля че може и грешки да са натрупани или датчик да е отказал,все пак теста си го мина таблото.Идва му ток,само незнае какво да показва.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е30,е46,е60
Мечтае да кара: е30-ката си с турбо
Детайли за колата: лимузинкa

Мнение от angelBMW » 20 Фев 2011, 14:21

има 4 начина 3 от тях са наи лесни,
1.биеш некои друг праст по таблото може да разбере кои е шефа зад волана и да тръгнат само гледай да не го припалваш много да не подминат местоположението си :mhihi:
2.сваляш таблото на 2 крастати болчета едно в ляво друго в дясно на 2 без 10 точно седят натискаш таблото от долния край и като искокне от горе суркаш,лево десно лево десно докато излезе до волана после бъркаш отзад и търсиш 3 букси черна синя и бяла ако не се лъжа и трите задължително трябва да са вкарани в таблото,ако ти липсва някоя е паднала някаде отзад наи вероятно бъркаш в шапката с изненадите докато не я напипаш и по обратния ред
3.Купуваш ново табло и играеш хоро !
4.Сваляш твоето и го разпарчосваш да видиш къде му е болното място :mhihi:
Дано съм бил полезен :) :bchug:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от fedoracore » 20 Фев 2011, 14:51

marto90 написа:не съм много на вътра пък и табло незнам лесно ли ще намеря,но все пак ще пробвам с отваряне на таблото и евентуално диагностика,мисля че може и грешки да са натрупани или датчик да е отказал,все пак теста си го мина таблото.Идва му ток,само незнае какво да показва.

купи си друго- не се занимаваи с глупости
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е30,е46,е60
Мечтае да кара: е30-ката си с турбо
Детайли за колата: лимузинкa

Мнение от angelBMW » 20 Фев 2011, 16:04

fedoracore написа:
marto90 написа:не съм много на вътра пък и табло незнам лесно ли ще намеря,но все пак ще пробвам с отваряне на таблото и евентуално диагностика,мисля че може и грешки да са натрупани или датчик да е отказал,все пак теста си го мина таблото.Идва му ток,само незнае какво да показва.

купи си друго- не се занимаваи с глупости

колега,ако някои пусне тема "Колата ми киха масло" пак ли ще му кажеш да си купи ново :mhihi: нищо лично просто нали знаеш не всеки има тези възможности,за това се минава по наи тънкия начин ако стане стане ако не....тежък случай :mhihi: Да опита вариянтите по горе които сме му дали а пък тои да си каже какви са резултатите а ако са отрицателни направо да си купува ново табло да ! :mhihi: :mhihi:

ентусиаст
Аватар
Кара: 24 Клапанова гад!!!
Мечтае да кара: М3 Е36 3.2

Мнение от delas_328 » 20 Фев 2011, 23:36

Колега от къде си ?
Бих ти помогнал да го оправим ако сме градски,ако не ще ти намеря евтино !
По-добре известен пияч, отколкото анонимен алкохолик!

Потребител
Аватар

Мнение от marto90 » 28 Фев 2011, 1:24

от София,а идеята да си го оправя ми се струваше лесен варянт,докато не го отворих отвътре и видях,че нищто не мога да разбера,а и се оказа и че не е и толкова лесно да се намери втора употреба за Пробата дали в таблото е проблема или има откачени датчици,та за момент само това съм направил,а работата ми е по 14 часа дневно и нямам много време да си го отварям и да умувам над платките.Ако някой е имал сходен проблем и знае колко взимат за ремонт да сподели :),не съм мн в час но ми се видя и че по таблото липсват доста лампички(в долната част като свалиш таблото),така че е вазможно при вноса на колата още да са изчезнали полувината части от таблото.

ентусиаст
Аватар
Кара: 24 Клапанова гад!!!
Мечтае да кара: М3 Е36 3.2

Мнение от delas_328 » 28 Фев 2011, 12:51

Еми за съжаление няма как да ти помогна при това положение !
Нека някой колега от Сф помогне на момчето да си го оправи!
По-добре известен пияч, отколкото анонимен алкохолик!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 28 Фев 2011, 13:29

Нормално е в долната част да липсват част от лампичките, част от тях не се ползват ако нямаш определени екстри. Важно е да са ти там тези за маслото и акумулатора, те са горе. Може да са ти извадили тия за накладките и бега.
Щом е нов внос е много вероятно да са бо бъгнали при превъртането на километража.
На мен ми се е случвало да не работи лявата половина от километража на ТДС-ка, което се получи от кофти чип. Добре е да идеш на диагностика.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 318is, 1995 м42

Мнение от ивчо3 » 28 Фев 2011, 17:33

marto90 написа: момчето там ми каза 4е колата е седяла доста време без да се кара,иначе и било работело всичко.

Цитатът е без коментар. По темата, таблата на е36 често се бъгват, нищо не става от тях при това положение, имаше една тема как вероятно може да се отстрани този пробем, но така си и остана недовършена. Само че в този случай май не е така, тестът на таблото го доказва. Идва ми нещо наум колкото да споделя, когато са вадили таблото за "подмладяване на пробега" :mhihi: и от напъване да са измъкнати някои кабели от щекера в дясната част на таблото. Видимо без да свалиш пластмасата на щекера нищо не може да разбереш, но като я махнеш съвсем добре се вижда дали има измъкнати кабели.

Потребител
Аватар

Мнение от marto90 » 01 Мар 2011, 1:37

колеги вчера си махнах акумолатора за около 6 часа ,след като го сложих пак,първата реакция на таблото като дадох на контакт беше 4е Л/100 скалата веднага мръдна до кам 20 и пак заспа,лампата на еърбега преди ми светеше почти постояно,а в момента паля колата свети.. и изгасне,сичко друго си е като преди работи само скалите на бензина и скороста работят.

Следваща

Назад към E36