ИЗКЛЮЧИХА МИ СИСТЕМИТЕ
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
25 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- krasi_5kov
- Потребител
-
- Кара: e46 Mpaket
- Мечтае да кара: m6
ИЗКЛЮЧИХА МИ СИСТЕМИТЕ
Здравеѝте колеги !
Снощи както си карах колата (е46 320д ) и изведнъж изсвири нещо и ми светна лапмата за изключен блокаж и лампичката с удивителня знак.Ако някой от вас знае за какво става въпрос ще съм мн благодарен да ми обясни. Благодаря предварително!
Снощи както си карах колата (е46 320д ) и изведнъж изсвири нещо и ми светна лапмата за изключен блокаж и лампичката с удивителня знак.Ако някой от вас знае за какво става въпрос ще съм мн благодарен да ми обясни. Благодаря предварително!
- Retrofit
- младши ентусиаст
-
- Кара: M62B46
Re: ИЗКЛЮЧИХА МИ СИСТЕМИТЕ
Датчик на АБС се е скапал сигурно.
Потърси, има писано
Потърси, има писано
- sonic
- младши ентусиаст
-
- Кара: му се с повече от 525 hp
- Мечтае да кара: ама честно: ONE1
- Детайли за колата: важи
- krasi_5kov
- Потребител
-
- Кара: e46 Mpaket
- Мечтае да кара: m6
нее не не е АБС а.... нали ви казвам свети изключен блокаж и жълтата удивителна
- Retrofit
- младши ентусиаст
-
- Кара: M62B46
Значи проблема ти сигурно е в клапаните на спирачната помпа.
Има монтирани два клапана на спирачната помпа които измерват налягането създавано от натиска на педала, ако някой от тях прави проблем, ще светнат двете лампи за които говориш.
Иди на диагностика, ако ти даде "DSC Pressure Sensor" 1/2 значи е от тях.
Има монтирани два клапана на спирачната помпа които измерват налягането създавано от натиска на педала, ако някой от тях прави проблем, ще светнат двете лампи за които говориш.
Иди на диагностика, ако ти даде "DSC Pressure Sensor" 1/2 значи е от тях.
- L0ReNz0_
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW 3-ka `02g
- Мечтае да кара: BMW 3-ka `09g
най-добре първо отиди на диагностика, проблема може да се оправи и само с изчистване на грешката. преди 2 месеца ми се случи и на мен нещо такова светна лампата за изключен блокаж и тая с удивителния знак (все едно е дръпната ръчната ) в жълто. проблема се оказа заминал cluster sensor. намира се под шоферската седалка под мукета.

- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
- Кара: комби
- Мечтае да кара: Нещо с S мотор
- Детайли за колата: N52B25
L0ReNz0_ написа:най-добре първо отиди на диагностика, проблема може да се оправи и само с изчистване на грешката. преди 2 месеца ми се случи и на мен нещо такова светна лампата за изключен блокаж и тая с удивителния знак (все едно е дръпната ръчната ) в жълто. проблема се оказа заминал cluster sensor. намира се под шоферската седалка под мукета.
Това което е светнало е изключен блокаж нацяло.Чел съм някъде по форума и по чужди за датчика ,който описва колегата,но ако не греша АБС и блокажите са зависими системи една от друга, така че проерка за грешки най-добре.
По спомен предполагам проблема е от "wheel speed sensor" ,можеш да ги почистиш евентуално или провери спирачната течност за всеки случай.
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма.
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5
- ss_blood_sa
- Потребител
-
- Кара: Каквото има !
- Мечтае да кара: M3 SMG
Да не си минал през дупка ако волана ти седи накриво докато не го оправиш на 0 Градуса да е няма да се включи ЕСП-то
Принципно при мен беше тъка и искаше адаптация на волан
Принципно при мен беше тъка и искаше адаптация на волан

- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
- Кара: комби
- Мечтае да кара: Нещо с S мотор
- Детайли за колата: N52B25
Здрасти колега,
има ли развитие по проблема.Отстрани ли го,и ако да ще споделиш ли как.

има ли развитие по проблема.Отстрани ли го,и ако да ще споделиш ли как.

bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма.
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5
- sttekata
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW 216i Gran Tourer 109hp, 05.2019
- Мечтае да кара: Only BMW
Колеги.... помагайте и на мен днес сутринта ми се случи това...
Карам и изведнъж ми светна блокажа + (!) и свети та свети. Спрях изгасих и пак запалих и проблема изчезна, но предполагам пак ще се появи....
Карам и изведнъж ми светна блокажа + (!) и свети та свети. Спрях изгасих и пак запалих и проблема изчезна, но предполагам пак ще се появи....

- iv4o9999
- ентусиаст
-
- Кара: e46 compact 320td
трябва си диагностика, ДСЦ-то и АБС са са вързани в общия АБС модул до помпата, съответно на база този модул работят и двете системи, двете жълти лампи говорят за не работещо ДСЦ или АСЦ според модела, колегите по-горе са го описали, ако към тях свети и АБС-а значи някой датчик на колелата е заминал, ако свети в червено удивителната или е заминал датчика на волана (който може да излезнал от калибрация най-веоятно и е възожно да стане и в горните случаи) или модулана АБС-а е заминал както е в моя случай, от там натам ако модула на АБС се скапе се купува втора употреба в противен случай е към 3300лв нов от дару, следва адаптация към компютъра на колата, и ако има нещо което не е кодирано правилно- табло лайт модул, ЕВС или радиото не ти е оригинално се вкараваш в един филм през който преминах на прекодиране на всички системи в колата, оеднаквяване на кодировките, след което може да се пробваш да адаптираш АБС модула. И това не е всичко ако имаш отключени екстри допълнително като дневни светлини, сигнал за задна скорост и т.н трябва на ново да се активират, след което почваш да подменяш модула обезвъздушаваш и караш. Единственото хубаво на тези мъки, които продължиха при мен 2 дни е че колата е готова и вече ако ти се наложат други манипулации е по-лесно защото цялата електроника е в синхрон. Тука е момента да изрязя специални балагодарноси на OCI
че се борихме заедно и после ме насочи към правилния човек който вкара колата в кондиция.
Надявам се този пост да ви даде информация относно проблемите с АБС и ДСЦ/АСЦ поне на кратко.

Надявам се този пост да ви даде информация относно проблемите с АБС и ДСЦ/АСЦ поне на кратко.

- Nedialkov
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW
- Детайли за колата: BMW
Колеги хайде да си опознаем малко колите, че ставаме за смях. Какъв блокаж!? да не карате М-ки. Блокаж няма да Е46 освен ако не е М-ка. Светват ви DSC, ASC, ABS. Което са системи за помощ на пътя - dynamic stability control, Anti-lock braking system и тн. Блокаж е нещо което заключва диференциала.
- sttekata
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW 216i Gran Tourer 109hp, 05.2019
- Мечтае да кара: Only BMW
Благодаря ти колега!
В оранжево свети, следователно дано да е малкия проблем - датчик само.
Странното е, че се оправи. То това светване се случи точно като преминавах по едни трамвайни релси. Надявам се от тях да е дало някаква грешка и да се е оправило.
В оранжево свети, следователно дано да е малкия проблем - датчик само.
Странното е, че се оправи. То това светване се случи точно като преминавах по едни трамвайни релси. Надявам се от тях да е дало някаква грешка и да се е оправило.
- landolin
- младши ентусиаст
-
- Кара: 535ix, 2012
Вижте си нивото на спирачната течност, мисля че при ниско ниво светваха тези лампи.
- Spoika
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW E71 4.0xd
- Мечтае да кара: M3 E92
При мен се случи същото докато бях в движение и след около 5км колата загуби мощност и спря да работи двигателя. Проблема се оказа в алтернатора.
25 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2