Спирачни маркучи

Светът на тунинга, за лудите по мощност глави.

Модератор: bum_bum

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Караше E34 528i turbo

Re: Спирачни маркучи

Мнение от slavianko » 12 Фев 2011, 19:31

doko написа:Колега нищо лично към D-2 то просто споделям получилия се дефект от което следва че правят дефектни маркучи( със метална и тефлонова оплетка).
Не само маркучи. И койловърите им не са стока. Аз не съм ги ползвал но вече доста бракувани видях
oxam написа:В един момент проблемът не е в мощността а в гарнитурата между седалката и волана.

ентусиаст
Аватар
Кара: е34 m50b25 turbo;е46 330xi
Мечтае да кара: Skyline R34 GT-R

Мнение от BULL3T » 12 Фев 2011, 22:48

slavianko написа:
doko написа:Колега нищо лично към D-2 то просто споделям получилия се дефект от което следва че правят дефектни маркучи( със метална и тефлонова оплетка).
Не само маркучи. И койловърите им не са стока. Аз не съм ги ползвал но вече доста бракувани видях

хмм тва не го знаех... мислех че са доста добри... ама явно биощайн и кони са си истината :)
Изображение
"На мене Ауди не ми харесва, предпочитам СОНИ"

младши ентусиаст
Аватар
Кара: каквото има
Мечтае да кара: е30 s38b38 turbo

Мнение от doko » 12 Фев 2011, 23:53

Доста добри за който не знае какво точно му трябва; а тези който знаят винаги ще намерят недостатък на дадено нещо много малко перфектни неща съществуват в техниката :banghead:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Кенеф за великани
Мечтае да кара: Alpina B10 biturbo

Мнение от Zubcho » 14 Фев 2011, 23:05

E няма ли някоя фирма дето да й дадеш старите маркучи и по тях да ти избацат едни с метална оплетка? Тея дето ги правят за банята да не са супер мупер скъпи. Баси 140лв за едни маркучи с накрайници. Направо се чудя как става тази цена за 1 метална оплетка. При тези дето правят маркучи за високо налягане няма ли вариант да ги направят?
Пийте си редовно хапчетата от сушени жаби и карайте внимателно по острите завои, че да не ви се подострят колите.

Аз карам според ЗЗдП, и спазвам ограничението на скоростта, а ти?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 15 Фев 2011, 9:29

Тия за банята понякога се късат при монтажа, а друга голяма част отиват след няма и година. Марковите спирачни ги тестват на някакви нечовешки налягания, ако не се лъжа говориха за някакви 100 атмосфери. Аз като ги продавах бяха ми дадени с някакви такива цифри и тук някой се изсмя та писах на фирмата и ония ми сканираха документа от теста. А старите не ти трябват да ги пращаш никъде, накрайниците се знаят, дължината се знае, остава да намериш само някой който ги сглабя и да му вярваш, че някой няма да се пръсне баш когато най не трябва :mhihi:
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от Postman » 15 Фев 2011, 11:00

Тези за баня се пенсионират по време на обезвъздушаването, така че едва ли някой е имал честта да покара с такива...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e30 m3

Мнение от mitko_dd » 18 Фев 2011, 21:07

в оверсраив има маркуч на размерване както и накраиници
ако искаш мога да видя как са и цените и да ти пиша
но маркуча не е скъп скъпи са накраиниците

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от slavianko » 18 Фев 2011, 23:41

mitko_dd написа:в оверсраив има маркуч на размерване както и накраиници
ако искаш мога да видя как са и цените и да ти пиша
но маркуча не е скъп скъпи са накраиниците
Маркуча знам че не е скъп да. Питах в проспиид и ми казаха цена на метър около 19лв. При условие че при мен предните са ми 28см с накрайниците а задните 18мм с накрайниците което общо е към 90см. Тоест само маркуча ще ми излезе по малко от 19лв и да ми искат почти 200 лв е меко казано кожодерство но така или иначе никой не ни кара на сила да ги купуваме :mhihi: :mhihi: Ако не ти е проблем ще съм ти много задължен да провериш каква ще е цената ориентировъчно.
oxam написа:В един момент проблемът не е в мощността а в гарнитурата между седалката и волана.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от mitko_dd » 19 Фев 2011, 0:19

утре като отида на работа ще питам и ще пиша

ентусиаст
Аватар

Мнение от Postman » 19 Фев 2011, 8:54

slavianko написа:... и да ми искат почти 200 лв е меко казано кожодерство...

Най-евтините готови китове на Goodridge, ако говорим за накрайници от неръждавейка (каквито са и в Prospeed), са по-скъпи от 200 лв и то в ebay, така че кожодерство трябва да важи за всички маркучи от този тип на всички фирми... Лошото сега като си с други апарати отпред е, че готовите китове по всяка вероятност не стават вече, защото за отпред ти трябват по-дълги (ако съм разбрал правилно), а това автоматично значи custom kit, който се сещай колко струва и го сравни пак с цената на Prospeed... Ако пък се замислиш за оригинални гумени маркучи, идентични с тези за първоначално вграждане в Е34, мисля марката беше FTE (аз се интересувах преди да купя металните), мога да ти кажа, че само предните струваха колкото целия кит на Goodridge в ebay х 2... Та съвета ми е просто потърпи малко докато цената спре да те шокира и си купи качествени маркучи, за да не се получи в желанието да спестиш 50 лв да се стигне до компроментиране на качеството... тези 200 лв не са толкова много за това, което получаваш в замяна... ако искаш да си купиш 6 броя гумени маркучи от възможно най-евтините на пазара, с максималните отстъпки, сумата пак няма да е по-малко от примерно 80 лв... та така :).

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от slavianko » 19 Фев 2011, 10:07

Postman написа:
slavianko написа:... и да ми искат почти 200 лв е меко казано кожодерство...

Най-евтините готови китове на Goodridge, ако говорим за накрайници от неръждавейка (каквито са и в Prospeed), са по-скъпи от 200 лв и то в ebay, така че кожодерство трябва да важи за всички маркучи от този тип на всички фирми... Лошото сега като си с други апарати отпред е, че готовите китове по всяка вероятност не стават вече, защото за отпред ти трябват по-дълги (ако съм разбрал правилно), а това автоматично значи custom kit, който се сещай колко струва и го сравни пак с цената на Prospeed... Ако пък се замислиш за оригинални гумени маркучи, идентични с тези за първоначално вграждане в Е34, мисля марката беше FTE (аз се интересувах преди да купя металните), мога да ти кажа, че само предните струваха колкото целия кит на Goodridge в ebay х 2... Та съвета ми е просто потърпи малко докато цената спре да те шокира и си купи качествени маркучи, за да не се получи в желанието да спестиш 50 лв да се стигне до компроментиране на качеството... тези 200 лв не са толкова много за това, което получаваш в замяна... ако искаш да си купиш 6 броя гумени маркучи от възможно най-евтините на пазара, с максималните отстъпки, сумата пак няма да е по-малко от примерно 80 лв... та така :).
Най гадното е че си абсолютно прав. Така или иначе нямам друг избор освен да поизчакам малко докато притръпна и ще си взема

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от mitko_dd » 20 Фев 2011, 22:18

накраиниците варират около 30- 40 лв средно за брои - за маркуч 2 броя 60-80 лв

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 20 Фев 2011, 22:19

60-80лв на маркуч??? :shock:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от mitko_dd » 20 Фев 2011, 23:10

ахам там някаде ще да доиде

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 20 Фев 2011, 23:29

Яко е една бг фирма като почне да обажда цени 2-300% над тези на фирми, които са 30-40 години в бранша...
Тия накрайници по принцип струват някакви дребни левчета..
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Tuning