Смяна на оптика - BUSINESS CD RDS
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
17 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- nikol78
-
-
- Кара: Е 39 520I 1998г.
Смяна на оптика - BUSINESS CD RDS
Та въпроса ми е някой сменял ли е оптика на това чудо да даде някакъв жокер.
от какъв уред може да съвпадне оптиката защото на оригиналната няма номер и незнам каква да търся.
от какъв уред може да съвпадне оптиката защото на оригиналната няма номер и незнам каква да търся.
Последна промяна nikol78 на 07 Дек 2009, 19:22, променена общо 1 път
Re: BMW BUSINESS CD RDS
1. Сваляш горния капак на CD-то
2. Сваляш предния пластмасов панел
3. Сваляш целия механизъм от "дъното"
4. В предната част (от към слота за диска) има къса ламаринена капачка, която държи ролките на подаващото устройство за диска. Преди да го свалиш залепваш с тиксо двете пластмасови водачи и двете пружинки от страни на металния корпус.
5. Сваляш задвижващия механизъм
Натам вече имаш достъп до оптиката
PS
1. При сглобяването внимавай с ламаринената капачка (т. 4), защото тя държи горната ролка и зъбчатката на подаващото устройство за диска.
2. Прецени дали наистина е оптиката (рядко дефектира) ако не чете по-скоро е позиционирането (червячната предавка)
2. Сваляш предния пластмасов панел
3. Сваляш целия механизъм от "дъното"
4. В предната част (от към слота за диска) има къса ламаринена капачка, която държи ролките на подаващото устройство за диска. Преди да го свалиш залепваш с тиксо двете пластмасови водачи и двете пружинки от страни на металния корпус.
5. Сваляш задвижващия механизъм
Натам вече имаш достъп до оптиката
PS
1. При сглобяването внимавай с ламаринената капачка (т. 4), защото тя държи горната ролка и зъбчатката на подаващото устройство за диска.
2. Прецени дали наистина е оптиката (рядко дефектира) ако не чете по-скоро е позиционирането (червячната предавка)
- nikol78
-
-
Re: смяна на оптика - BUSINESS CD RDS
давах го на ремонт казаха че от оптиката било но нямало номер на нея и не знаели каква да се сложи ти колега от къде си може ли да ме насочиш към някои кадърни майстори че от разбирачи аман.
По принцип CD-тата които се влагат в Е39 (BMW CD53 E39/53) са производство на ALPINE (AL 390314261837)
До 2000 се правят в Япония, а след това в Унгария. Механиката и оптиката са еднакви (поне на първо четене), но дъното, вкл. конектора към механиката и оптиката са различни. Може да има и други разлики, но това съм забелязал, а и този модел явно е къстъмизиран за BMW и ALPINE не дават никаква информация за него (камо ли за съвместимост)
За съжаление не мога да ти препоръчам майстор а и нямам идея от къде да се търсят части.
Пробвай в сервиз за CAR AUDIO и по конкретно за ALPINE
Например:
PRIMAVOX Ltd.
Cherni Vrah Blvd. 67
1407 Sofia
Bulgaria
Tel.: +359-2-862-47-17
Fax: +359-2-689570
Дано съм бил полезен
До 2000 се правят в Япония, а след това в Унгария. Механиката и оптиката са еднакви (поне на първо четене), но дъното, вкл. конектора към механиката и оптиката са различни. Може да има и други разлики, но това съм забелязал, а и този модел явно е къстъмизиран за BMW и ALPINE не дават никаква информация за него (камо ли за съвместимост)
За съжаление не мога да ти препоръчам майстор а и нямам идея от къде да се търсят части.
Пробвай в сервиз за CAR AUDIO и по конкретно за ALPINE
Например:
PRIMAVOX Ltd.
Cherni Vrah Blvd. 67
1407 Sofia
Bulgaria
Tel.: +359-2-862-47-17
Fax: +359-2-689570
Дано съм бил полезен
- nikol78
-
-
моито пише че е PHILIPS
- Ilko Ivanov
- некъв ентусиаст
-
- Кара: F02 750iL
Мога да предложа едно такова ЦД с повреда в механиката,но със перфектно око.Преди време търсих оптика за такова ЦД и не успях да намеря никъде.....
nikol78 написа:моито пише че е PHILIPS
На съм виждал такова (PHILIPS по принцип са касетофоните BUSINESS RDS)
Ако не те затруднява кажи какво пише на стикера като продуктов номер, хардуерна версия, година производство и т.н. да го потърсим
- nikol78
-
-
PHILIPS
CAR LOADER
3104 10 878194
4WA08 9814000 4503
ТОВА ПИШЕ НА СТИКЕРА НА ФИЛИПС
CAR LOADER
3104 10 878194
4WA08 9814000 4503
ТОВА ПИШЕ НА СТИКЕРА НА ФИЛИПС
Съжалявам колега, но не мога да ти помогна
По тези номера не излиза нищо (дори няма продуктов номер по BMW)
Да не става дума за навигацията в багажника ???
По тези номера не излиза нищо (дори няма продуктов номер по BMW)
Да не става дума за навигацията в багажника ???
- nikol78
-
-
- sadex5
- ентусиаст
-
- Кара: X5 2003 e39 540
Re: Смяна на оптика - BUSINESS CD RDS
Aми колега,мисля че какъвто и лазер да е от клас 1 става.Даже става и клас 3 или 3Б.Това аз го правих преди 3-4 години тук,на такъв Филипс точно,но просто механиката за позициониране сдава багажа много бързо...И да стане дори,няма да изкара много после...Каквото и да правим ченджъри и ЦД плеъри,си заминават.Аз на Х5 цата редовно купувах такива дискове за чистене и пак на 4 тата година особенно на 5 ти диск 2-3 песен прескача винаги...Кода му е PHILIPS 22SY686/23R .
Поздрав
Поздрав
Не съм виждал такъв. Явно е от първите (произведен е 42-ра седмица на 1995)
Не съм сигурен, че и механиката ще е същата като на ALPINE.
Иначе кутията и по-точно радиаторите на крайното стъпало от лявата страна изглеждат еднакви
Не съм сигурен, че и механиката ще е същата като на ALPINE.
Иначе кутията и по-точно радиаторите на крайното стъпало от лявата страна изглеждат еднакви
Последна промяна tsb_bg на 08 Дек 2009, 10:02, променена общо 1 път
- nikol78
-
-
Mario Pankov написа:Приятно търсене, дано изкарам една бира като мина през Пловдив.
тя бирата е лесна ами изобщо не знам от къде да го потфана това добиче всеки дига рамена се едно е машина от бъдещето
- nikol78
-
-
Те кой ги знае и колко разбират аз много не им вярвам ама.................
значи сидито завъта диска за момент и спира и исписва ерор това е .
исчистих му грешките с програмата BMW CARSOFT тръгна да чете диска показа 1 песен и не може да тръгне.
значи сидито завъта диска за момент и спира и исписва ерор това е .
исчистих му грешките с програмата BMW CARSOFT тръгна да чете диска показа 1 песен и не може да тръгне.
- dinko_sd
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е46 330Cd
- Мечтае да кара: F10 M5
- Детайли за колата: Stock.
Съжалявам че отварям тази тема отново, но аз имам абсолютно същия пробелм и ми е интересно какво е станало с колегата nikol78.
Днес оставих моето CD в Пан Сервиз и след около час ми се обадиха да ми кажат че лазера е заминал и понеже е стар продукт не може да се намери подобна оптика, а подмяната с нова би ми струвало 300 лв. Ако не намеря вариант за ремонт то по-скоро ще си дам парите за един ГРОМ
Днес оставих моето CD в Пан Сервиз и след около час ми се обадиха да ми кажат че лазера е заминал и понеже е стар продукт не може да се намери подобна оптика, а подмяната с нова би ми струвало 300 лв. Ако не намеря вариант за ремонт то по-скоро ще си дам парите за един ГРОМ

17 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2