Въпрос за навигация 16:9 и angel eyes

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW F01 740d xDrive

Въпрос за навигация 16:9 и angel eyes

Мнение от BMWDream » 17 Фев 2011, 8:35

Привет!
Вчера си купих е39 530d.Навигацията е на италиянски.Мога ли да я направя на английски,ако трябва софтуер да се сменява,евентуално да ме насочите от къде да го сваля и как става.Не знам точно каква е навигацията(ако мога от някъде да проверя и да ви кажа)?.Като падне целия панел,отзад има касетка...В багажника чейнджъра е за 6 CD.Колата е май 2001 година по вин.

Относно angel eyes-a.На левия фар,не свети толкова силно.Един познат ми каза,че някой полукръг е изгорял.Искам да го сменя с оригинален,а не някакъв ксенонов.Евентуално ако има тема за смяна и магазин от къде да си купя,да ме насочите.

П.С. и за 2-те работи ползвах търсачката и нищо не открих.

Благодаря предварително!

некъв ентусиаст
Аватар
Кара: F02 750iL

Re: Въпрос за навигация 16:9 и angel eyes

Мнение от Ilko Ivanov » 17 Фев 2011, 8:41

Разгледай тук : http://bmwfanzone.com/bmwoptions.html

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E60 530D F07 530D
Мечтае да кара: и да не приближава сервиза :)
Детайли за колата: трошляче някакво :)

Мнение от spacepl » 17 Фев 2011, 9:21

Пиши от къде си. Някой колега с Навкодер или ДИС ще ти смени езика. За ринговете - сменя се само една крушката, най-добре и двете за да свети еднакво.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от meha » 17 Фев 2011, 10:20

BMWDream написа:Относно angel eyes-a.На левия фар,не свети толкова силно.Един познат ми каза,че някой полукръг е изгорял.Искам да го сменя с оригинален,а не някакъв ксенонов

Относно езика на навигацията,трябва ти човек с необходимата програма!
За НЕсветещите рингове,му кажи на твоя приятел да си ги сменя той целите :mhihi: ,а ти отиди в Дару или Камор и си купи 2 нови крушки и всичко ще е ОК.......единствено може да ти се доплаче като чуеш цената на 1бр крушка :mhihi:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 530d

Мнение от ALEX_525tds_2000 » 17 Фев 2011, 11:03

Колега BMWDream,

Честито за новата ти придобивка! Със здраве и безаварийно!

Ще споделя с теб своя личен опит с езика на навигацията. Моята кола е Е39, 530D, 7/2002, 16:9 с DVD IV.

Приемам, че говориш за езика на менютата в интерфейса на навигацията, а не за езика, с който се подават гласови команти от навигацията.

Първо провери в самите настройки на програмата, дали сред опциите за избор на език имаш и английски. Ако имаш такава, просто превключваш на английски.

Ако нямаш такава опция или не можеш да се ориентираш в италианския, опитай това, което реши въпроса при мен, а именно:

1. Отваряш лявата ракла в багажника, където стоят радио и нави устройствата. Ключа на колата нито е на таблото, нито е завъртян на контакт.

2. DVD-то на навигацията стои в една шина. Притискаш задържащиге го крачета с нещо и цялото го изтегляш от шината напред.

3. Внимателно откачваш кабелите, които са включени в DVD-то и го оставяш някъде напълно разкачено от системата.

4. Качваш се, даваш на контакт (ако искаш можеш и да запалиш) и виждаш, че навито тръгва, но с някакъв "стандартен" софтуер, чийто интерфейс е в синьо.

5. Най-вероятно този интерфейс ще е на английски език, а и да не, най-вероятно ще има опция, чрез която да го направиш на английски език. Правиш го на английски език, настройваш си всичко останало, което те интересува - измерването да е в километри, а не в мили например и т.н. Запазваш настройките.

6. Гасиш колата и/или изключваш от контакт.

7. Закачваш обратно DVD-то внимателно за кабелите и го връщаш в шината му.

8. Изчакваш 3-4 минути - ще чуеш шум от устройството и червената лампа ще започне да свети.

9. Качваш се, палиш, и ако навито ти е същото като моето и ако си направил точно горните стъпки, езика на интерфейса на основната програма на навито ти би трябвало да е сменен на английски.

Горното е 100% факт от личен опит.

Успех :yes:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от BMWDream » 17 Фев 2011, 12:34

Благодаря за бързите отговори,после ще пробвам :)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: ше Е 39 520 98 г.

Мнение от im0tep » 17 Фев 2011, 14:22

А с нужния софтуер може и езика ти да е на Български :yes:

FC BAYERN
Аватар
Кара: 17' 540 I
Мечтае да кара: Безаварийно

Мнение от ivo1bg » 17 Фев 2011, 14:39

Колега, напиши в профила от къде си и все ще се намери някой да ти помогне ;). Смяната на езика посочен от колегата ALEX_525tds_2000 ме озадачава и ще ми е интересно да разбера какво ще се случи, пробвай и сподели, но имай предвид, че ако си с МК3 (CD навигация) вероятността да го убиеш е доста голяма и моя съвет е да не пробваш. Ако имаш МК4 (DVD навигация), можеш да си позволиш нЕкои експерименти :). А ако нещо се зас.ре можеш да потърсиш някой да оправи кашите.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от BMWDream » 18 Фев 2011, 17:17

Намерих от менюто опцията за английски език(с този италиянски си беше мъка).Навигацията е с DVD мк4.
Има ли някъде инструкция как се сменя крушката на angel eyes-a,предполагам,че не е някаква философия,ама все пак :)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: M62B46

Мнение от Retrofit » 18 Фев 2011, 20:00

Nick_67 написа:Здравейте! Това ми е първи пост в този форум.
Брат ми е отскоро собственик на BMW 525 E60 2005 г.
И на него му изгоря десния габарит ( Angel Eye )
Вчера гледахме по форумите, включително и тук как се сменя крушка.След като стигнахме до някъде реших да пиша :)
Както пишеше по-горе, крушката се намира под тази за дългите светлини.Намира се в по-големия кръгъл отвор на гърба на фарът.
Изображение
За да ми е по-лесно да бъркам, се наложи да махна тази предпазна ламарина:
Изображение
След като махнах крушката за дългите светлини, отдолу със завъртане излезе и въпросната фасунга:
Изображение
Фасунгата е така капсалована, че за малко крушката не излиза от нея. Трябваше да изрежа пресованите пластмасови пъпки.
Това е рефлектора, но крушката не може да излезе напред заради двете пъпки на металния корпус... :dummy:
Изображение
Това са крушката, фасунгата и рефлектора.
Изображение
Рефлектора е в алуминиев корпус, затова разпробих две малки дупки за да направя скоба от пружина, която да държи фасунгата към рефлектора:
Изображение
Сигурно се нагрява, и не ми се рискува с лепило.А и предстоят и следващи смени.
Крушката е philips 12v 10w:
Изображение
Съжалявам за качеството на снимките, но не ми се ходеше за фотоапарат, а телефона толкова може.
Работата е за 30 мин. Дано е полезно!
Иначе 80 лв... :nono:

Аналогично и на е39 ;)

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от BMWDream » 18 Фев 2011, 20:01

Уникални сте!Благодаря.

320ci
320ci
Аватар
Детайли за колата: M52B20TU и 760Li

Мнение от mumford » 26 Фев 2015, 22:14

Колеги, какъв софт трябва за да подкарам навигация с бг говор на една Е39 ?

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E61/530XD
Мечтае да кара: на по-евтино гориво.

Мнение от MPOWERfan » 27 Фев 2015, 0:14

BMWDream написа:Уникални сте!Благодаря.

Колега наскоро сменях въпросните крушки бяха здрави но реших профилактично да ги сменя.Ако решиш пиши на лично да се разберем да ги сложим за проба аз също съм от Перник. :bchug:
E36/E39/E39/E46/E39/E61/E87/61

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Kris » 27 Фев 2015, 0:18

MPOWERfan написа:
BMWDream написа:Уникални сте!Благодаря.

Колега наскоро сменях въпросните крушки бяха здрави но реших профилактично да ги сменя.Ако решиш пиши на лично да се разберем да ги сложим за проба аз също съм от Перник. :bchug:

Бате, не гледаш ли, че колегата е писал преди 4 години. Сигурен съм, че ако не е продал колата, то поне си е решил проблема!

Разбирам, че искаш да помогнеш, но не е зле и да се вглеждаме малко в постовете. ;)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 530D

Мнение от Ivo_Borisov » 27 Фев 2015, 0:19

mumford написа:Колеги, какъв софт трябва за да подкарам навигация с бг говор на една Е39 ?

Трябва да се обърнеш към тези дето са го написали, няма да го намериш никъде другаде.
Изображение

Следваща

Назад към E39