Нивомат!
Модератор: Технически модератори
41 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
- Pesho_1
- младши ентусиаст
-
- Кара: E 34 TDS '94 Е 46 320 Д
- Мечтае да кара: M5
Нивомат!
Здравейте колеги,
От един месец на сам имам проблем с нивомата на мойта кола 525ТДС Туринг!!!
като мина през неразвност и от зада започва едно подскачане и играене и трябва да се боря с волан за да я вкарам в правилната позиция.На какво се дължи това-хидравлична помпа,сфери или амортисиорите са аут!!!
Моля помагайте че ще се побъркам направо!!!
Мерси предварително!!!
От един месец на сам имам проблем с нивомата на мойта кола 525ТДС Туринг!!!
като мина през неразвност и от зада започва едно подскачане и играене и трябва да се боря с волан за да я вкарам в правилната позиция.На какво се дължи това-хидравлична помпа,сфери или амортисиорите са аут!!!
Моля помагайте че ще се побъркам направо!!!
Мерси предварително!!!
- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
- Кара: мфили
- Pesho_1
- младши ентусиаст
-
Re: Нивомат!
Режима на нивомата не е пипан от както е при мен колата освен нещо да се е скъсало!!!
Какво става на сферите и може ли от това да ми гасне колата!!!
Какво става на сферите и може ли от това да ми гасне колата!!!
- ForzaBMW
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: е61
- Мечтае да кара: алпина
- KPETEH
- старши ентусиаст
-
- Кара: е30 м50б25
- Мечтае да кара: и да си свирка...
Мойта подскачаше така отзад. Веднъж така подскочи на една неравност, че превъртяха гумите. Смятай. Беше много високо настроена. Смених хидравличната течност, че бяха сипвали АТФ и регулирах височината - смъкнах задницата посредством ръчката закачена на стабилизиращата щанга и сега пак е твърдичка но не е като преди - по мека е. Иначе доколкото проучвах, същото е като се преебавали мембраните в сферите които били по около 300 лева едната.
"Крайно мнение, породено от висше чувство на справедливост с цел заличаване на простите, тарикате и селяните, които погазват моралните ценности на народа..." "Винаги има време да станеш дебел..."
Колега , може да подскача от вдигната задница високо като става и много твърдо окачването ( като камък ). Но може и най-вероятно е от сфери , от опит го казвам че аз съм ги сменял абсолютно същите симптоми ( возещият се отзад главата в тавана на малки неравности и бабунки ) бяха. Така поне тогава ми казаха сервиза и наистина се оправи с новите. Аз си взех неоригинални като ми казаха че ще изкарат от 6мес. до година , е вече 2 години нямам проблем и струваха под 200лв. парчето ама ти можеш и сам да си ги смениш хем и маслото е хубаво да сложиш ново. А какво им отива незнам и аз бях задал този въпрос ама отговор нъц. Само да добавя че в техн. спецификации дават около1.2 литра хидр. течност ама не е така умножи го по 2.5пъти и ще стигне пак от опит го казвам щот съм го правил това упражнение преди 1 седмица. Успех.
- Pesho_1
- младши ентусиаст
-
Това беше по времето когато колата ми я "оправяха" в сервиз и незнам откъде са ги купили, а каква марка бяха забравих. Съжалявам. ПС: нещо не ми се обновява информацията за нови мнения по темите и затова отговарям по-късно. 

- sali_k
- Потребител
-
- Кара: E39 520i, E70 3.0D
Колега и при мен бе така с подскачането. Свалих нивото и временно се подобри возенето. След няколко месеца пак се "втвърди".
Трябва да се сменят сферите или да се напълнят с азот, което ме убеждават, че не е възможно.
Цената им започва от 100 лв втора ръка и от 140$ на feby в ebay. Вероятно сферите могат да се заменят с такива от ситроен примерно, но за сега не мога да кажа.
Аз обмислям този вариант и ако проработи ще пиша.
Трябва да се сменят сферите или да се напълнят с азот, което ме убеждават, че не е възможно.
Цената им започва от 100 лв втора ръка и от 140$ на feby в ebay. Вероятно сферите могат да се заменят с такива от ситроен примерно, но за сега не мога да кажа.
Аз обмислям този вариант и ако проработи ще пиша.
- KrasyEn4
- Потребител
-
- Кара: Е39 Touring
Колеги , преди имах Е30М10 , но семейството нарастна и го продадох да си взема Е34Touring.И аз си мислех,че ще вози като старото-обаче НЕ.Жена ми и децата-мозъци-АЙРЯН!!!Мислех,че понеже е комби и затова вози по-твърдо , като прочетох за тоя "дървомат" , картинката ми се изясни.Регулирах го,както прочетох във форума,имаше леко подобрение,обаче не съм доволен.От една морга ми обещаха две сфери за по 20лв/бр , но как да разбера дали са здрави и въобще какво има вътре в тия сфери.На още едно място има- дават ги по 50лв/бр , но проблема е ,че незнам как да ги проверя.Някой може ли да ми отговори на тоя въпрос?!
- Bavariqtamniska
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е34
- Мечтае да кара: М5 Е34 Touring
Няма шанс да стане тая поста да разбереш сферите дали са здрави освен ако не ги пробваш на кола. Аз си блъсках главата много време с това, сменях височината на колата, сменях гумички на регулатора,сменях масло, сега си взех сфери и амортисьори нивоматски на шано и още не знам дали ще се оправи колата. По принцип вече мразя нивомата но ми паднаха ефтини и сега ще ги сменя но най-добрият вариант си остава две пружини и два обикновенни амортисьора това е съвета който мога да ти дам. Загледай колата дали има добра стойка и ако не е повдигната задницата сферите са чао. Ако ги сменяш е хубаво да смениш и маслото мога да ти кажа от кое да си вземеш заместител на оригиналното което е 40 лева литара 

- KrasyEn4
- Потребител
-
- Кара: Е39 Touring
Коя кола дали има стойка донора или мойта?Моята мога да я направя като джип,мога и да я сваля много ниско.А другата кола в момента я разглобяват -не мога да преценя има ли стойка или няма .защото вече е дробсарма-минала е гуми-таван-гуми.Ако познавах собственика ,щеше да ми каже ,обаче колата е в морга.Купя ли ги тия сфери и има ли ефект ,ще срежа една стара сфера -да видим какво толкоз има вътре.Обещавам да кача снимки.
- VesoPesa
- старши ентусиаст
-
- Кара: ше кола, а я смени за кенеф... :(
- Мечтае да кара: E24 650csl, E34 550csl, E31 850csi, 2002tii turbo
Bavariqtamniska написа:...Ако ги сменяш е хубаво да смениш и маслото мога да ти кажа от кое да си вземеш заместител на оригиналното което е 40 лева литара
Щото оригиналното е около 25 лева

KrasyEn4 написа:...ще срежа една стара сфера -да видим какво толкоз има вътре...
http://www.e38.org/selflevel.pdf => на 8-ма страница има схема на сферата.
- Bavariqtamniska
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е34
- Мечтае да кара: М5 Е34 Touring
VesoPesa написа:Bavariqtamniska написа:...Ако ги сменяш е хубаво да смениш и маслото мога да ти кажа от кое да си вземеш заместител на оригиналното което е 40 лева литара
Щото оригиналното е около 25 лева
Маслото на харабията е 37 лева литъра и не знам къде има за 25. В град Варна го има само във Варна карс и Ауто плус в ауто плус с намалението е 37. Къде е 25????????????????
41 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3