BMW M5 - 2012 г.

Това е главният форум за дискусия на автомобилите с марка BMW и всичко друго от автомобилния свят, свързано с тях.

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

Re: BMW M5 - 2012 г.

Мнение от straight six power » 09 Фев 2011, 22:02

alx написа:не бе батка, просто ти демонстрирам друго мнение и ти казвам че всяка школа си има своите преимущества и недостатъци... и затова да ми кажеш- еди кои са боклуци а еди кои не са- особено като не си имал допир с нито една от тези коли... е... малко наивно.
:bchug: Така си е ! Нито corvette нито viper ще откажа, но и ти не отхвърляй европейските марки, особенно Porsche и Ferarri с толкова лека ръка.
Ford обаче не можеш да ме убедиш да си купя :D
"Жена и кола не въртят ли заднаца - не ми ги хвали!"

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 09 Фев 2011, 23:10

straight six power написа:
alx написа:не бе батка, просто ти демонстрирам друго мнение и ти казвам че всяка школа си има своите преимущества и недостатъци... и затова да ми кажеш- еди кои са боклуци а еди кои не са- особено като не си имал допир с нито една от тези коли... е... малко наивно.
:bchug: Така си е ! Нито corvette нито viper ще откажа, но и ти не отхвърляй европейските марки, особенно Porsche и Ferarri с толкова лека ръка.
Ford обаче не можеш да ме убедиш да си купя :D

форд гт е една много много сериозна кола...
алекс
трабант 601с
разни други возила

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d

Мнение от acho.rs » 09 Фев 2011, 23:15

хах , аз пуснах линк със снимка точно на тази кола , но нета се е бъгнал :mhihi:
Форда е уникален - висок е има няма метър и 10 см . Носи ретро препратки , абе въобще най-красивата Американска кола а и двигателя е доста мощен , особено за времето , когато се появи :driving:

ентусиаст
Аватар
Кара: '07 E91 335i

Мнение от Maverick_VS » 09 Фев 2011, 23:28

alx написа:форд гт е една много много сериозна кола...

:yes:
Е*ем ти и ферарита, и поршета, и ламбота, и всичко - тая кола е нереална :bowdown: . Това ми е мечтата :smoke:

acho.rs написа:...а и двигателя е доста мощен , особено за времето , когато се появи :driving:

Викаш 550 коня ти се виждат мъничко вече :mhihi:

Така и така сте се отплеснали от темата :mhihi: , та да споделя и аз нещо - грам не ми харесва с колко електроника ги блъскат новите суперкари :confused: . Няма вече аурата на Диаблото, Кунташ, Ф40, Ф50 и другите изродии от миналото :confused: . В тия днешните сядаш и натискаш педала до ламарината, и имаш 343535342 системи, дето де пазят да не поднесеш, да не изпуснеш завоя и т.н. Да отбележа, че нито съм се возил, още по-малко карал някой суперкар (стар или нов) и мнението ми е на чиста проба четене, снимки и клипчета от нета - така че не ме захапвайте, ако съм много далече от истината :mhihi: :winky:

Пп. Иначе от салоните най ме кефи вайпъра с това скоростно "лостче" :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от cobrata_m3 » 09 Фев 2011, 23:58

верно форд гт е уникална кола и няма нищо общо с другите американски коли ама колко е американска щото аз други работи съм чел :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 M52B20TU '00 Shadowline
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от darko1 » 16 Фев 2011, 20:42

младши ентусиаст
Аватар
Кара: prascho, nervaka i redneckmobil
Мечтае да кара: "samodelna" kola

Мнение от BMW_RIDER » 16 Фев 2011, 22:06

Малко лоши слухове - според тях новата М5 може да не е оборудвана с трансмисията с 2 съединителя като на М3. БМВ изглежда са видели зор, т.е. трансмисията е видяла зор с въртящия момент на новата М5. За да издържи ще трябва значително преработване на трансмисията, което освен ,че е много скъпо и ще я утежни и ще я забави.
По вероятния вариант ако това се окаже истина е ,да сложат 8 степенния класически автоматик с преобразувател на въртящия момент. :no: Което ако е така, няма какво да чакате новата М5. Ако искате мощна 2 тона туин турбо автоматик лимузина просто идеде си вземете S65 AMG.

Какво им става на тия хора бе, явно една хубава 6 степенна ръчна трансмисия, не е достойна? Не е достатъчно излишно сложна, и няма достатъчна маркетингова стойност? Друго си е да струва колкото половината кола, да влиза в авариен режим на 2рата обиколка, и да е на прага на пръсване.
When I'm on that bike, it's just me and God...And He better be holding on

ентусиаст
Аватар

Мнение от slatanic » 16 Фев 2011, 22:10

Лекия проблем на тия ръчни трансмисии е че от един момент спират да издържат на въртящият момент и сбогом Гергино. :mhihi: Иначе иновациите са му майката стига да са в правилната насока. ;)

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от BMW_RIDER » 16 Фев 2011, 22:21

slatanic написа:Лекия проблем на тия ръчни трансмисии е че от един момент спират да издържат на въртящият момент и сбогом Гергино. :mhihi: Иначе иновациите са му майката стига да са в правилната насока. ;)

Предлопагам имаш предвид тези с два съединителя, обикновенните ръчни попринцип са най-здравите трансмисии и усилени и с по-малко скорости издържат на зверски НМ

ентусиаст
Аватар

Мнение от [FF]GODFLESH » 16 Фев 2011, 22:47

е на ауди рс6 как издържа кутията?
"Mopar is the only way to go if you want to beat the other guy and look better doing it."

старши ентусиаст
Аватар
Кара: е36 Турбо?! любима, е39 28-ца бате
Мечтае да кара: е36 с осмак
Детайли за колата: Най-много върви 28мицата от всичко.
Wanna be 1.5 bar.

Мнение от Boyadjiev » 17 Фев 2011, 0:52

[FF]GODFLESH написа:е на ауди рс6 как издържа кутията?

Точно за това на РС6 му е гадна кутията и я определят като най-големия недостатък на колата - просто е старата и бавна трансмисия...
Проблема с ръчните скорости е в това че нямаш 7 степени на бързина на превключване, нямаш 7 скорости, нямаш планчици зад волана и имаш педал на съединителя. За страшно много хора (разбирай 90%) от клиентите на М5, "справянето" с ръчната кутия би било много, ама много трудно... Просто искат 4 системи да следят колата, те само да се опъват на десния педал и да си цъкат там копчетата... Клиента не иска 1 серия М купе, ръчна кутия, без DSC, шпер и яко газ с вратите в завоите и ако не върне правилно предавката да имаме shift lock примерно. Искат "цък" и газ и да изглеждат като състезатели, само защото са извадили дебелите пари за да имат "наточена" кола, за жалост...
Изображение Изображение Изображение
Уважавай другия, независимо каква кола кара.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 17 Фев 2011, 8:11

тия клиенти на м5 ги направихте супер ламери :) 7 скоростна ръчна кутия просто е малоумно решение и никой няма да го направи. не че клиентите на м5 искат да цъкат бутони. а на тях им трябват скорости за да оптимизират въртящия момент, поне до сега с високооборотните им двигатели. да не би и във формула 1 или в рали шампионата не могат да се справят с ръчните и за това са им лепнали пера на волана :lol: просто технологията се развива и ако се съпротивляваш изпадаш от влакчето. кутията с два съединителя е препочитана заради бързите смени и малките загуби на въртящ момент, сравнено с класическите хавтоматици. според мен описваш клиентите на мерцедес :)
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d

Мнение от acho.rs » 17 Фев 2011, 12:45

РС6 е със тяга на атмосферен мотор !
За да издържи ще трябва значително преработване на трансмисията, което освен ,че е много скъпо и ще я утежни и ще я забави.

М5 Ф10 като шаси , двигател и кутия е готово от 2 години . Въпрос на маркетинг стратегия е да го бавят вече толкова време !

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от BMW_RIDER » 17 Фев 2011, 13:02

acho.rs написа:

РС6 е със тяга на атмосферен мотор !
За да издържи ще трябва значително преработване на трансмисията, което освен ,че е много скъпо и ще я утежни и ще я забави.

М5 Ф10 като шаси , двигател и кутия е готово от 2 години . Въпрос на маркетинг стратегия е да го бавят вече толкова време !

Аз имах предвид скоростта на реакция и превключване на кутията Ачи, не че самата кола ще се забави като дата на пускане.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от v_V_v » 17 Фев 2011, 13:09

acho.rs написа:РС6 е със тяга на атмосферен мотор !

Да....има няма едни 650Nm. :mhihi:

ПредишнаСледваща

Назад към Основен Форум