Месечни разходи Е39 на база 4 години
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
- sadex5
- ентусиаст
-
- Кара: X5 2003 e39 540
Re: Месечни разходи Е39
За е60 съм ти казал нещо
Абонат на сервиза от момента на покупката....

- shumisho
- кандидат ентусиаст
-
- Мечтае да кара: на Marina Bay Street Circuit
Добре де... Ще го мисля това Х6 дето не спираш да го хвалиш....като му дойде времето 

sadex5 написа:За е60 съм ти казал нещо![]()
Абонат на сервиза от момента на покупката....
колега ми нормално е при положение че купуваме мъртавци на по 7-8год добити от каране и после почва едно съживяване по сервизите.
- pkaramitev
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 528 на газчица...
- Мечтае да кара: МиГ-29
Аз малко съм против в месечните разходи да се включват и тези от сервизите! Все едно всеки месец сменяш нещо по 300-400лв
Големите разходи са в началото на покупката-ВИНАГИ.
Моята я купих от Герман за 2700 EUR +1000лв докарване,+биелетки,лагер галвина,носач малко боядисване,джанти за зимните гуми,застраховки и регистрация+газова за 2400лв-всичко излезе накрая 13 000лв.Като още не съм платил данъци в размер на 320лв
Като изключим частите, на месец ми излиза:
1.Каско-55лв
2.ГО-18лв
3.данък-26
4.преглед-1,6лв
5.гориво-ГАЗ+бензин-130лв
ТОТАЛ-230лв на месец!
Това са преките разходи!
Все пак има и месеци в които не киснем по сервизите,поне аз мисля че карам достатъчно здрав автомобил!
И не съм включил масло,гуми....там нещата винаги могат да варират!
Големите разходи са в началото на покупката-ВИНАГИ.
Моята я купих от Герман за 2700 EUR +1000лв докарване,+биелетки,лагер галвина,носач малко боядисване,джанти за зимните гуми,застраховки и регистрация+газова за 2400лв-всичко излезе накрая 13 000лв.Като още не съм платил данъци в размер на 320лв
Като изключим частите, на месец ми излиза:
1.Каско-55лв
2.ГО-18лв
3.данък-26
4.преглед-1,6лв
5.гориво-ГАЗ+бензин-130лв
ТОТАЛ-230лв на месец!
Това са преките разходи!
Все пак има и месеци в които не киснем по сервизите,поне аз мисля че карам достатъчно здрав автомобил!
И не съм включил масло,гуми....там нещата винаги могат да варират!
- seriozen
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e39 520i
Колега Карамитев тази тема я пуснах основно за да подготвя бъдещите собственици на Е39 какви разходи да очакват.
Ако кажеш на някой, че колата ти излиза по 200 лева на месец заедно с горивото и той се подлъже и си купи Е39 за 5000 лв, какво ще прави като дойде зимата и се наложи да си купи зимни гуми за 800 лв комплекта?
Реално ако сметнем, по това което си написал, твоята кола ти излиза около 900 лв/месец
Ако кажеш на някой, че колата ти излиза по 200 лева на месец заедно с горивото и той се подлъже и си купи Е39 за 5000 лв, какво ще прави като дойде зимата и се наложи да си купи зимни гуми за 800 лв комплекта?
Реално ако сметнем, по това което си написал, твоята кола ти излиза около 900 лв/месец
- pkaramitev
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 528 на газчица...
- Мечтае да кара: МиГ-29
Аз колата си я купих със зимни гуми,остава ми сега напролет да си взема някакви летни,може нови,може втора употреба,зависи от състоянието.Ако са нови,има и по 200лв гумата,ако ги карам 4 години,направи сметка колко пари са това!
И не ми излиза 900на месец,защото заплатата ми е с300лв повече.Мислиш ли че си давам всичките пари за нея!?
И не ми излиза 900на месец,защото заплатата ми е с300лв повече.Мислиш ли че си давам всичките пари за нея!?
Здравейте колеги моята е Е39 2,5 tds 143 hp
Това което ще напиша са разходите за части (не си правя точна сметка примерно 135 лева на месец нафта...)
Имам колата от 3 месеца и както следва:
Дебитомер 450лв с работата
Масла и филтри 200 лв
биелетки 2 предни 40лв
амортисьори 2 х 120 лв 240 лв
маншони и тампони за амортисьорите -55лв
тампона с лагера над амортесьора 2х35-70лв
Гуми Mishelin alpin a4 16'' 4х200 лв 800лв (с добра отстъпка)
Филтри за климатроника 25лв
радиатор 150 лв
термостат 25лв
Общо всички =2055лв Добър старт дано занапред върви по-икономично откъм части :ДД
Това което ще напиша са разходите за части (не си правя точна сметка примерно 135 лева на месец нафта...)
Имам колата от 3 месеца и както следва:
Дебитомер 450лв с работата
Масла и филтри 200 лв
биелетки 2 предни 40лв
амортисьори 2 х 120 лв 240 лв
маншони и тампони за амортисьорите -55лв
тампона с лагера над амортесьора 2х35-70лв
Гуми Mishelin alpin a4 16'' 4х200 лв 800лв (с добра отстъпка)
Филтри за климатроника 25лв
радиатор 150 лв
термостат 25лв
Общо всички =2055лв Добър старт дано занапред върви по-икономично откъм части :ДД
- Elesar74
- старши ентусиаст
-
- Кара: Долното
- Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.
Колеги, според мен се отплесвате да пишете какво сте сменяли дотук по колата, което не кореспондира с месечните разходи по нея. Тия последните, са текущи. Според мен една голяма част от тях е горивото. Значи аз зареждам на месец за около 300 лв. нафта. Мия я един два пъти, което е около 20 лв. Друго не барам. Сега отивам за смяна на масло, филтри, да погледнат и предницата и там вече незнам каква ще е цифрата, но това не е месечен разход, текущ, а разход за поддръжка, както и гумите например. Според мен, както е зададена темата, месечните разходи са разходи за гориво и автомивка. А ако темата е колко съм дал до тук (имам колата от 2 г.), това е друга бира. Както каза и Боби, отдавна съм спрял да ги смятам. Като седна вътре и забравям за всякакви разходи.
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.
Elesar74 написа:... Както каза и Боби, отдавна съм спрял да ги смятам. Като седна вътре и забравям за всякакви разходи.
колега Боби е спрял да ги смята понеже е дал над 20к

- totopz
- младши ентусиаст
-
- Кара: Ford Fiesta 1.25i
- Мечтае да кара: A6 2.5 TDI
Elesar74 написа:Колеги, според мен се отплесвате да пишете какво сте сменяли дотук по колата, което не кореспондира с месечните разходи по нея.
Според мен темата е правилна. Ако смятаме само разходите за гориво и за автомивка какъв е смисълът от тази тема и какво ще отличава поддържката на Е39 от всяка друга кола?
По твоята логика на мен фиестата ми излиза по-скъпа от БМВ-то

- Ivo_Borisov
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 530D
totopz написа:Elesar74 написа:Колеги, според мен се отплесвате да пишете какво сте сменяли дотук по колата, което не кореспондира с месечните разходи по нея.
Според мен темата е правилна. Ако смятаме само разходите за гориво и за автомивка какъв е смисълът от тази тема и какво ще отличава поддържката на Е39 от всяка друга кола?
По твоята логика на мен фиестата ми излиза по-скъпа от БМВ-то
Точно! Трябва да се смята средномесечна издръжка на колата, като се пресметнат годишните разходи. Някой ще вземе колата, ще смята 150 лв на месец с горивото пък годишно като даде 2000 лв за текущи ремонти отделно от месечните разходи и ще му се завие свят

- emil_shumanov
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E39 520i
Темата до някаква степен е добра, но пък и толкова нереална, дори малко смешна.Когато чета тази тема, ми се струва, че е по добре да караш ЧИСТО НОВА кола, може да е от по- малък клас, но вече има коли от същия клас, на които месечната лизингова вноска е дори по-малка от месечните разходи които сте описали.
П.С- Също обичам марката и карам такава от години, но също мисля, че темата заблуждава бъдещите собственици на БМВ. Що се отнася до горивото то е важен фактор за покупката на всяка една кола, пък и всеки сам преценява
П.С- Също обичам марката и карам такава от години, но също мисля, че темата заблуждава бъдещите собственици на БМВ. Що се отнася до горивото то е важен фактор за покупката на всяка една кола, пък и всеки сам преценява

- Ivo_Borisov
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 530D
Зависи дали ще вземеш нова лада или ново БМВ
То на ново БМВ само каското колко пари ще му е. ДА не говорим данъци, смяна масла и филтри, гуми. Тези неща ще ги даваш и на нова и на стара кола. Разликата е само в сумата 

- avakum60
- Потребител
-
- Кара: 530Д,2002
- Детайли за колата: Седан,ръчна,кожа
Е,братя,преди доста години карах Варбург и доста евтино беше! Май ако почна да смятам,жената по-скъпо ми излиза,ама си трая,,, 

Искай всичко,останалото е съдба!
- bobih
- младши ентусиаст
-
- Кара: F10
latrel написа:Elesar74 написа:... Както каза и Боби, отдавна съм спрял да ги смятам. Като седна вътре и забравям за всякакви разходи.
колега Боби е спрял да ги смята понеже е дал над 20к
Колега 20к. ги минах отдавна,

DSC OFF - STEPTRONIC ON - KICK-DOWN!