Свещи или по-то4но Spark plugs
Модератор: bum_bum
11 мнения
• Страница 1 от 1
- Fiat Uno Turbo i.E
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: A6 3.0 TDI
- Детайли за колата: Avant
Свещи или по-то4но Spark plugs
От много хора 4увам 4е свещите, особено пи Турбо двигателите, са Яко важни. Бих казал, 4е даже това е вид tuning. Така сега въпроса ми: Каква марка и по-то4но кои свещи да избера??? 4увах 4е от R5 Turbo били супер поради при4ината, 4е правели коносовидна искра то4но В мъглата. Не си спомням то4но марката, но това не е толкова важно.
Аз сега съм с EON I на Champion- доволен сам но мисля, 4е има още
мегдан
Дано някой 4атка от свещи, защото хи4 не са за пренебрегване

Аз сега съм с EON I на Champion- доволен сам но мисля, 4е има още

Дано някой 4атка от свещи, защото хи4 не са за пренебрегване

PARADOX_sf написа:Champion не ти препоръчвам.
Поне приа атмосферни мотори NGK са супер яки!
Абе Парадоксе, пак ли започна да разбираш *sigh*
На Р5 свещите са Champion (модела не се сещам в момента)...само не си мисли че ей така можеш да бучиш свещи за един двигател на друг

Специално за Champion - http://www.edelbrock.com/automotive/sparkplugs.html
- PARADOX_sf
- ентусиаст
-
dimd00d написа:PARADOX_sf написа:Champion не ти препоръчвам.
Поне приа атмосферни мотори NGK са супер яки!
Абе Парадоксе, пак ли започна да разбираш *sigh*
На Р5 свещите са Champion (модела не се сещам в момента)...само не си мисли че ей така можеш да бучиш свещи за един двигател на друг
Специално за Champion - http://www.edelbrock.com/automotive/sparkplugs.html
Ето ти впечатления от Champion:LINK
Paradox-чо много достоверна информация имаш както винаги!!! Беше се поуспокоил с глупостите, но това да изказваш компетентно мнение относно свещи на различни фирми ми е доста смешно! Едва ли някои от по-старите потребителя на форума ти е обърнал внимание на мнението, но има доста хора, които не са на ясно с тези неща и биха повярвали на поста!
В българския АвтоБилд има доста полезна статия на тема "запалителни свещи", но понеже сме официален форум на BMW Клуб България не ми се иска да сканирам статията и да я поста, поради възможни проблеми с авторските права. Ако някой се интересува може да я прочете в АвтоБилд месец Март или Брой 3 за 2003г.
В българския АвтоБилд има доста полезна статия на тема "запалителни свещи", но понеже сме официален форум на BMW Клуб България не ми се иска да сканирам статията и да я поста, поради възможни проблеми с авторските права. Ако някой се интересува може да я прочете в АвтоБилд месец Март или Брой 3 за 2003г.
аз бях с NGK двуелектродни (50000km аз съм им навъртял само), преди събора ги смених с някакви чешки 3електродни ама не ми харесва как работи колата и ги продавам сега
Има някакви с кръгово искрене, с шоково и т.н.... мноо кинти са ама са последен вик на технологията. един приятел ги внася но от тях още не са му докарали, иначе на каталозите са само за performance cars....
ПОнеже не се сещам марката като се прибера в БГ ще я постна...

Има някакви с кръгово искрене, с шоково и т.н.... мноо кинти са ама са последен вик на технологията. един приятел ги внася но от тях още не са му докарали, иначе на каталозите са само за performance cars....

DaWolf

:bowdown::bowdown: forced induction M42B18

.jpg)

- Fiat Uno Turbo i.E
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: A6 3.0 TDI
- Детайли за колата: Avant
GOOOD
Браво момчета!!!
Явно ще сменя поредните свещи
!!! С мойте е добре, но като искам MAX трябва най-доброто!
Е мерси все пак.
Скоро сте излезна на писатата и от 0-100 некои баварски машини ще поизостанат чувствително от "ЗВЯРА"
хаха чакайте ме..........
Явно ще сменя поредните свещи

Е мерси все пак.
Скоро сте излезна на писатата и от 0-100 некои баварски машини ще поизостанат чувствително от "ЗВЯРА"

хаха чакайте ме..........

- Uno TURBO mk1
-
Гледам аз какво има в бокса, и се натъквам на spark plugs-чета....
Марката е NGK R....Тези NGK R до колкото разбрах са главно за турбинни мотори......много известни са тези свещи, и само хубави неща пише за тях....Също гледам, че NGK R са два вида platinum & silver:!:
LASER PLATINUM.......Premium
Spark Plugs ''NGK R'' PLFR5A-11 stock NO. 6240 X 4....
Вижте какво пише на кутията от свещите......
Superior performance proven by original equipment
:Increased Performance
:Improven Fuel Economy
:Reduced Emissions
:Extra Long Life
Double Platinum
Made in Japan.
Значи последния път сложихме такива ''NGK R'' spark plugs на Uno-то.....
Честно казано по-големия performance не го усетих....Не знам и без тези свещи колата е като снаряд, но както казах аз поне разлика не усетих
Също колата не знам дали стана по-икономична...
но също си гореше нормално с NGK R
По дългия живот на мотора с тези свещи не е тестван, защото колата я карахме мах. 1000-1500км...
Общо взето колата си беше ''бомба'' с тези свещи, казвам бомба, защото с други свещи прави ''тигели'' понякога......Едно приятелче си беше сложило триполюсни champion-ки, и колицата му не вървеше като хората прекъсваше.....Човека направо се збърка, след което сложи предишните си свещи и уното веднага се оправи...
По-принцип Uno Turbo е капризно, и не върви с всякакви свещи..
Значи Fiat Uno Turbo i.E aз ти ги препоръчвам тези свещи, но ти сам си реши дали ще си купиш ''NGK R'' spark plugs ..
Марката е NGK R....Тези NGK R до колкото разбрах са главно за турбинни мотори......много известни са тези свещи, и само хубави неща пише за тях....Също гледам, че NGK R са два вида platinum & silver:!:
LASER PLATINUM.......Premium
Spark Plugs ''NGK R'' PLFR5A-11 stock NO. 6240 X 4....
Вижте какво пише на кутията от свещите......
Superior performance proven by original equipment
:Increased Performance
:Improven Fuel Economy
:Reduced Emissions
:Extra Long Life
Double Platinum
Made in Japan.
Значи последния път сложихме такива ''NGK R'' spark plugs на Uno-то.....
Честно казано по-големия performance не го усетих....Не знам и без тези свещи колата е като снаряд, но както казах аз поне разлика не усетих

Също колата не знам дали стана по-икономична...

По дългия живот на мотора с тези свещи не е тестван, защото колата я карахме мах. 1000-1500км...
Общо взето колата си беше ''бомба'' с тези свещи, казвам бомба, защото с други свещи прави ''тигели'' понякога......Едно приятелче си беше сложило триполюсни champion-ки, и колицата му не вървеше като хората прекъсваше.....Човека направо се збърка, след което сложи предишните си свещи и уното веднага се оправи...

По-принцип Uno Turbo е капризно, и не върви с всякакви свещи..
Значи Fiat Uno Turbo i.E aз ти ги препоръчвам тези свещи, но ти сам си реши дали ще си купиш ''NGK R'' spark plugs ..

:)
мда наистина NGK имат три модела: Silver, Platinum, Irridium - обаче не за всички модели коли имат от всички видове... ето един сайт да се ориентирате в цените: http://www.spark-plugs.co.uk/index.htm
Иначе cj има такива свещи, ама те пък не му паснаха и още не ги е сложил... чака да му ги подменят. Иначе неговите са 30лв/бр
Иначе cj има такива свещи, ама те пък не му паснаха и още не ги е сложил... чака да му ги подменят. Иначе неговите са 30лв/бр

STREETRACERS.HIT.BG
11 мнения
• Страница 1 от 1