ПИТАНЕ ЗА Е-39 540I
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
20 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
ПИТАНЕ ЗА Е-39 540I
Здравейте колеги искам да попитам когато е скьсан ремька които е кьм перката на радиатора и леко от4упено пар4е ролката какви може да са пораженията ??? Колата си пали и работи нормално ина4е
И сьщо така като пари з аремот колко ли излиза питам защото не сьм запознат много с тия неща

- LUCIFER'S
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39 '02 530d
Re: ПИТАНЕ ЗА Е-39 540I
Защо се е скъсал?
провери водната помпа, ролките обтегача.... може ролката да е счупена от самия скъсал се ремък и да ти е всичко наред.
провери водната помпа, ролките обтегача.... може ролката да е счупена от самия скъсал се ремък и да ти е всичко наред.
Fortuna fortes metuit, ignavos premit.
Е колеги Мреси много 4е ме пратихте в ДАРУ КАР нали з а Това е тоя форум бе питах какви може да са наи- сериозните последствия и дали може колата да е прегряла да е изкривила главата ????????????
ето снимка на поражението http://store.picbg.net/pubpic/28/30/f6e ... 532830.jpg
ето снимка на поражението http://store.picbg.net/pubpic/28/30/f6e ... 532830.jpg
- bmw_n00b
- ентусиаст
-
- Кара: 96-8' 523ti
Ами, колега на мен ми се вижда, че две счупени ролки имаш. Може да е прегрял мотора естествено, защото спира да работи и водната помпа и перката, както и алтернатора и хидравличната помпа. Шофьорът само ще знае колко я е тормозил след чупенето на ролката и съответно късането на ремъка. На пръв поглед щетите са минимални. В момента на скъсването, трябва да е светнала лампата за акумулатора, а малко след това и лампата на температурата на водата.
ПП Частите, ремък + 3 ролки са грубо 250-300 лв. ако си купиш оригинални. И някак си, ако друг път искаш помощ, вземи пиши малко по-подробно и без недомлъвки. Помагаме си, но не сме гадатели, при този скъп боб...
ПП Частите, ремък + 3 ролки са грубо 250-300 лв. ако си купиш оригинални. И някак си, ако друг път искаш помощ, вземи пиши малко по-подробно и без недомлъвки. Помагаме си, но не сме гадатели, при този скъп боб...
evgenio написа:Е колеги Мреси много 4е ме пратихте в ДАРУ КАР нали з а Това е тоя форум бе питах какви може да са наи- сериозните последствия и дали може колата да е прегряла да е изкривила главата ?????
Моля! Но те пратих в Дару Кар само АЗ,не колегите!
Този форум е за хора които разбират поне малко от автомобили,обичат да си ремонтират сами мпс-тата както и всичко друго свързано с тяхното хоби (колите от любимата ни марка) И ЗА всички други хора които не разбират от коли,но пък им е интересно.....те могат да ЧЕТАТ НА ВОЛЯ ПЪРВО докато придобият поне някакви знания на теория и ако решат след време да започнат и практиката

Според мен ти си от хората,които е хубаво първо да "почетат" малко и един ден сам ще се смееш на темата която си пуснал

Какъв отговор очакваш да получиш тук,след като още от самото начало на въпроса ти се разбира,че си нямаш и хабер представа за какво иде реч?!
Освен това това не даваш ПОДРОБНА информация за проблема ти

Ама иначе веднага бързаш да се цупиш

Айде със здраве,и да не вземеш да се засегнеш сега от "острия" ми тон

П.С 4 и 6 са ЦИФРИ А НЕ БУКВИ

- LUCIFER'S
- старши ентусиаст
-
Кажи му като иска да знае...
прецакана водна помпа
изкривени глави
посинели клапани заяли във водачите
задрали разпределителни валове
изкривен блок
запекли сегменти
посинели лагери на колянов вал
демек мотора след 5000км мах за вторични...
прецакана водна помпа
изкривени глави
посинели клапани заяли във водачите
задрали разпределителни валове
изкривен блок
запекли сегменти
посинели лагери на колянов вал
демек мотора след 5000км мах за вторични...

колегии не 4е нищо не разбирам от коли
Просто колата е в Швеицария и ми я предлагат на хубави пари и ми каза 4е си вьртела и палела и ми пратиха снимка на щетите и за това питам по подробно в форума някои да помага ако може това е . Но щом има голяма вероятност да е прегряла подщи се отказвам от покупката

- LUCIFER'S
- старши ентусиаст
-
evgenio написа:колегии не 4е нищо не разбирам от колиПросто колата е в Швеицария и ми я предлагат на хубави пари и ми каза 4е си вьртела и палела и ми пратиха снимка на щетите и за това питам по подробно в форума някои да помага ако може това е . Но щом има голяма вероятност да е прегряла подщи се отказвам от покупката
Ако е добра и ти я дават за 5-6 хил лв я вземай.... ще хвърлиш още 3-4 евентуално за ремонта, ако е пострадал мотора от прегряване и ще се получи нещо добро... Разбира се това си е мое мнение и не искам да ти влияя. Аз така бих направил.
- Apunch
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 750 IA
evgenio написа:колегии не 4е нищо не разбирам от колиПросто колата е в Швеицария и ми я предлагат на хубави пари и ми каза 4е си вьртела и палела и ми пратиха снимка на щетите и за това питам по подробно в форума някои да помага ако може това е . Но щом има голяма вероятност да е прегряла подщи се отказвам от покупката
Те така без ремък ли я тестват колата? На мен ми е много интересно какво е изтрошоло ролките така.
- bmw_n00b
- ентусиаст
-
- Кара: 96-8' 523ti
Работните часове ги изтощават ролките. Счучена ролка, скъсан ремък, какво толкова чудно има... Разбира се и известна доза немърливост е необходима. А иначе, колега, както е казал LUCIFER'S, смятай един основен ремонт на двигателя към цената на колата и си преценяй. Едно прегряване принципно не е предпоставка за издухани гарнитури и криви или спукани глави.
колега ако не е тайна на парички та я дават таз колa?
- sadex5
- ентусиаст
-
- Кара: X5 2003 e39 540
По снимка хората жена не си вземат, той кола иска човека, и то от Швейцария...Тези мотори са железни иначе, но ако мислиш да я пуснеш и на ход да я докараш забрави....На автовоз ако се качи е по-добре, ама идва въпроса дали си струва.......То ако е само една ролка, отдавна да са я сменили и да са я трампили за друга, да не мислиш че онез там трева пасат...Аз лично прецаках едно АУДИ с ЦВТ кутия, на студено кутията си работеше, като загрее, и почваше да оплита скоростите.....Отидох в друг дилършип и го смених за друга кола, без нито един въпрос от тяхна страна....
Пък и не знаеш останалата част на колата как е, имай предвид че 540 ките ги карат много яко, все пак затова са го купили, за зверско каране по аутобана.
Руснаците казват така да купиш кола, е като котка в торба.....
Пък и не знаеш останалата част на колата как е, имай предвид че 540 ките ги карат много яко, все пак затова са го купили, за зверско каране по аутобана.
Руснаците казват така да купиш кола, е като котка в торба.....
прав си колега
ина4е на 4300лв ми я дават с навигация и кожа е Баварката 99г цената е примамлива нали 

- Nikolay86
- младши ентусиаст
-
evgenio написа:прав си колегаина4е на 4300лв ми я дават с навигация и кожа е Баварката 99г цената е примамлива нали
Според мен е добре 4300лв. за такава кола

20 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2