Лампата на маслото свети
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
29 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- StevenGerrard
- Потребител
-
- Кара: BMW 318i
- Мечтае да кара: G Power M5 Hurricane
Лампата на маслото свети
Значи колеги искам да задам един въпрос по отношение на лампата на маслото.След изключване на мотора на колата от време на време светва жълта лампа за масло,свети около 10-15 секунди след изключване на мотора...Та искам да попитам дали е нещо сериозно и в резултат на какво се получава така ? благодаря предварително
- Krasimir19
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW 320 136hp И BMW 530XiA 258hp
Re: Лампата на маслото свети
Може датчика за маслото да ти е заминал, но определено мини на диагностика. И има доста писано по темата! http://www.bmwpower-bg.net/forums/viewt ... 0%BB%D0%BE . Като за начало пробвай с търсачката, ако там не успееш да намериш отговор на въпроса си тогава пускай тема.
- Zagy
- нафтения
-
- Кара: го на спомени
- Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3
Проблема не е сериозен - ако колата не гори масло и редовно проверяваш нивото спокойно може да го игнорираш на първо време.
Si non confectus, non reficiat.
- S7
- старши ентусиаст
-
- Кара: G05 xdrive 40i
- Мечтае да кара: трезвен
Zagy написа:Проблема не е сериозен - ако колата не гори масло и редовно проверяваш нивото спокойно може да го игнорираш на първо време.

При мен се получава, когато маслото ми е намаляло и трябва да долея малко. Доливам и не светва вече. Мисля че затова свети в жълто. Предполагам, че когато маслото намалее критично тогава светва в червено.
- AIR_MEN
- Потребител
-
- Кара: Е46 318i 2000г.
Колега, преди да си притесняваш за каквото и да било - остави колата да поизстине или поне да послегне маслото и си изкарай щеката... лампата светва, ако маслото ти е межу минимума и върха на щеката... в началото свети само като изгасиш мотора точно за 10-15сек. после почва и в движение... ако ти е на минимум или под минимум - долей си масло... и огледай за течове... ако след една седмица пак светне... огледай основата на масления филтър или някъде за течове. при мен, когато светна за първи път жълта лампа се паникьосах и питах, и в последствие налях масло, но след седмица пак така... и се оказаха о-пръстените на възвратния клапан на основата на масления филтър.
- shark1986
- младши ентусиаст
-
- Кара: 320д Е46 136к.с
- Мечтае да кара: BMW F10
На мен пък ми свети лампата на маслото някъде 3-5 секунди след старта на двигателя в червено!Даже и за 1 час да го оставя ми свети.Казват ми че бавно качва маслото защото е 10W-40 и трябвало да сложа 5W-40 или 5W-30,но при други със същия проблем казват,че пак не им се оправил проблема при смяна със 5W-40 и 5W-30!И за тия 3-5 секунди светене се чува едно минимално тракане и като угасне лампата спира!Незнам това дали вреди по някакъв начин и някакви идеи от какво може да е???

- Zagy
- нафтения
-
Датчика е много гаден и известен проблем - всеки път като го изловим той се връща с нов номер. На ъррво време наистина смени маслото с 5W30 - колата е направена да се кара с такова масло. А ако не гори масло и редовно се гледа нивото аз не бих му обърнал никакво внимание, ако ще да светка като коледния камион на Кока-Кола.
- shark1986
- младши ентусиаст
-
Zagy написа:Датчика е много гаден и известен проблем - всеки път като го изловим той се връща с нов номер. На ъррво време наистина смени маслото с 5W30 - колата е направена да се кара с такова масло. А ако не гори масло и редовно се гледа нивото аз не бих му обърнал никакво внимание, ако ще да светка като коледния камион на Кока-Кола.
Масло грам не ми гори!Притесняват ме тия 3-5сек. тракане при самото светене на лампата при старт на двигателя!Дали не вреди това някъде?А ти със какво масло си и защо всички които продават масла все за моята кола предлагат 10W-40 а не тая която ми предлагаш?

- Zagy
- нафтения
-
Ако не ти гори масло го зарежи тоя датчик какво показва. А и М47Д20 си притраква при палене - това е друг известен бъг. На твое място не бих се притеснявал. Аз карам само с 5W30 лонглайф 

- shark1986
- младши ентусиаст
-
Zagy написа:Ако не ти гори масло го зарежи тоя датчик какво показва. А и М47Д20 си притраква при палене - това е друг известен бъг. На твое място не бих се притеснявал. Аз карам само с 5W30 лонглайф
Незнам от какво може да е защото и на мой познат със същата кола и неговата прави като моята!Като я оставя за 30мин.-1ч. без да я паля и след старт свети за около 2-3 секунди в червено.Ако я оставя до сутринта 3-5сек. и сякаш двигателя за тия 2-3 сек.светене работи по шумно и това взема да ме притеснява!То на диагностика едва ли ще покаже проблема!Едва ли ще е от сензора,а точно маслената помпа прави мизерии?Пък и скоро смених маслото със 10W-40 и дали ще се оправи ако на следващата смяна му сложа 5В-30

- adovet
- старши ентусиаст
-
- Кара: Tesla Y
Тракането не е добре - явно за тея няколко секунди няма смазване. Сменете си маслото с каквото трябва за да няма после олеле
- armagedon01
- младши ентусиаст
-
- Кара: 320 D "01, E90 320 D" 07
adovet написа:Тракането не е добре - явно за тея няколко секунди няма смазване. Сменете си маслото с каквото трябва за да няма после олеле
От опит мога да кажа, че съм слагал няколко вида масло/но с еднакъв вискузитет - 5/40/ и проблема си остана. Изчел съм много по въпросния проблем и като цяло решенията са няколко:
1. Смяна на клапана в корпуса на масления филтър, сменя се и гарнитурата, която е между корпуса и главата. Като да се свали въпросния корпус се маха динамото.
2. Прочистване на маслените пътища
След като се направят тези две процедури, при някой от колегите лампата си изгасва веднага и вс е ок, НО при някой продължава да гасне по късно само, че примерно 1 - 2 секунди макс и мотора пак е по шумен през това време. Затова като трето решение:
3. Смяна на хидравличните повдигачи, защото някой от тях спичат и движението им е трудно - но това вече си е голям филм, по мое мнение ........
И последното решение:
4. Караш си така - лично аз го избрах

Ама според мен се отклонихме от темата!
- shark1986
- младши ентусиаст
-
armagedon01 написа:adovet написа:Тракането не е добре - явно за тея няколко секунди няма смазване. Сменете си маслото с каквото трябва за да няма после олеле
От опит мога да кажа, че съм слагал няколко вида масло/но с еднакъв вискузитет - 5/40/ и проблема си остана. Изчел съм много по въпросния проблем и като цяло решенията са няколко:
1. Смяна на клапана в корпуса на масления филтър, сменя се и гарнитурата, която е между корпуса и главата. Като да се свали въпросния корпус се маха динамото.
2. Прочистване на маслените пътища
След като се направят тези две процедури, при някой от колегите лампата си изгасва веднага и вс е ок, НО при някой продължава да гасне по късно само, че примерно 1 - 2 секунди макс и мотора пак е по шумен през това време. Затова като трето решение:
3. Смяна на хидравличните повдигачи, защото някой от тях спичат и движението им е трудно - но това вече си е голям филм, по мое мнение ........
И последното решение:
4. Караш си така - лично аз го избрах
Ама според мен се отклонихме от темата!
Като за начало може да се заема със първите две стъпки обаче след смяна на маслото със 5В-30.
- IKN
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е46 /316i
shark1986 написа:На мен пък ми свети лампата на маслото някъде 3-5 секунди след старта на двигателя в червено!Даже и за 1 час да го оставя ми свети.Казват ми че бавно качва маслото защото е 10W-40 и трябвало да сложа 5W-40 или 5W-30,но при други със същия проблем казват,че пак не им се оправил проблема при смяна със 5W-40 и 5W-30!И за тия 3-5 секунди светене се чува едно минимално тракане и като угасне лампата спира!Незнам това дали вреди по някакъв начин и някакви идеи от какво може да е???
Колега едва ли основната причина е маслото , аз също съм с 10/40 и при мен гасне червената лампа
веднага след стартиране на мотора . Особено сега след като се затопли времето. Зимата като е
по гъсто маслото сутрин гаснеше при мен на втората секунда някъде.
Причините ги описаха по нагоре колегите , дано само не е маслената помпа.
П.П. Сега се сещам нещо което бях прочел при нашите братя по оръжие в руския форум на Е 46 - там един
от братушките описваше неговата борба с бавната червена лампа .Човека изсипал един чувал с пари за
нови маслени помпи ,филтри ,масла и какво ли не , а накрая проблема се оказал в един О-пръстен /уплътняващ/
за жълти стотинки

картера.

29 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2