E46 320d Придърпване
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
10 мнения
• Страница 1 от 1
- Nasko_Sotirov
- Потребител
-
- Кара: e46 touring 320d 07.2001
- Мечтае да кара: e92 m3
E46 320d Придърпване
Здравейте,
Имам странен проблем при моята 'хубавица'
. При движение по магистрала с 120-150 км/ч и при отпускане и повторно натискане на газта се получава някакво леко придърпване. Забелязал съм че го прави осезаемо при по-малко нафта в резервоара(да кажем 8-15 литра). Наплашил съм се достатъчно от дефектните ГНП-та на този модел. Та въпросът ми е дали не е от нея ? 
Имам странен проблем при моята 'хубавица'

- Zagy
- нафтения
-
- Кара: го на спомени
- Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3
Re: E46 320d Придърпване
Може да е от подкачващата помпа в резервоара.
Si non confectus, non reficiat.
- Nasko_Sotirov
- Потребител
-
Ахам. А как може да се хване "проблемът" ? Дали на компютърна диагностика ще си покаже?
- Krasimir19
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW 320 136hp И BMW 530XiA 258hp
Мисля че ще се хване, то има ли вече повреда която да не се хване с диагностика
.

колега може да е и от гнп-то може и да е дюза или разпръсквачи в наи лошия случаи маховик наи добре бягаи да ти направят една диагностика 

- Nasko_Sotirov
- Потребител
-
Бях на диагностика, защото мевдувременно ми светна лампата на ейрбега. Оправиха го и всичко друго е ок. Маховника е на път да сдаде багажа, но дано изкара поне още 1-2 месеца да събера камарата пари за него 

- S7
- старши ентусиаст
-
- Кара: G05 xdrive 40i
- Мечтае да кара: трезвен
При 8 л. в резервоара не свети ли лампата на резервата вече
ако само тогава се проявява значи определено помпата в резервоара е засмукала някоя злоба
виж си и дебитомера как е 

- ivpetgo
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E46 320d
Аз мисля, че е норнално когато почти нямаш гориво в резервоара и караш с над 120 да ти придърпа, защото може би от "лашкането" на горивото помпата не засмуква добре! Ако го прави, когато имаш достатъчно гориво може да са доста работи, така че послушай колегите и бягай на диагностика!!!
- lyu_records
- младши ентусиаст
-
- Кара: Каквото си иска
- Детайли за колата: Обикновенно много бърза
ivpetgo написа:Аз мисля, че е норнално когато почти нямаш гориво в резервоара и караш с над 120 да ти придърпа, защото може би от "лашкането" на горивото помпата не засмуква добре! Ако го прави, когато имаш достатъчно гориво може да са доста работи, така че послушай колегите и бягай на диагностика!!!
Диагностиката е най-доброто решение, но се съмнявам да е от лашкането на горивото. Имах преди известно време същия проблем но със съвсем различна кола от BMW започваше да "друса" придърпва на 5-та скорост с повечко километри. Не знам какво е придърпването при теб. Така оказа се че тампоните на мотора са дефектни и влизаше в някакъв резонанс при 90 100 км. на 5-та скорост. Ако циклично придърпва, демек през един и същ интервал от време насечено, най-вероятно е нещо подобно.
Колега не забравяй да споделиш тук решението на проблема.

- tosh
- младши ентусиаст
-
- Кара: ше BMW F36 420xD GC, E90 320d
- Мечтае да кара: изтребител F16 но ще се задоволя с F36 (за сега)
- Детайли за колата: Сега се радвам на G11 740d XDrive LCI
Nasko_Sotirov написа:Здравейте,
Имам странен проблем при моята 'хубавица'. При движение по магистрала с 120-150 км/ч и при отпускане и повторно натискане на газта се получава някакво леко придърпване. Забелязал съм че го прави осезаемо при по-малко нафта в резервоара(да кажем 8-15 литра). Наплашил съм се достатъчно от дефектните ГНП-та на този модел. Та въпросът ми е дали не е от нея ?
Да не отварям нова тема.... Имах съшия проблем вчера на магистралата при 140 км/час на автопилот започна да придърпва, после го направи пак но този път без автопилот. Резервоара беше наполовина... Правеше го само при над 140 км/час.
Колега сподели какъв се оказа проблема при тебе за да знам какво да правя ако на диагностиката не покаже нищо.
Благодаря!
10 мнения
• Страница 1 от 1