Как да изключа климатика

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39 520i 98г.
Мечтае да кара: Всичко на което пише BMW

Как да изключа климатика

Мнение от Stennli » 10 Фев 2011, 23:32

Пичове интересува ме има ли някакъв начин(скрито меню или със софтуер)да изключа климатика (парно)да не тръгва автоматично при всяко запалване,а само когато ми е нужен аз да си го влючвам.
Таралежа е странна птица,не го ли ритнеш не излита :)
ИзображениеИзображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E60 530D F07 530D
Мечтае да кара: и да не приближава сервиза :)
Детайли за колата: трошляче някакво :)

Re: Как да изключа климатика

Мнение от spacepl » 10 Фев 2011, 23:45

Със ДИС или НЦС Експерт се маха тая функция.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: седнал
Детайли за колата: Правиланта 39-ка

Мнение от gentata » 10 Фев 2011, 23:49

Натискаш "-" на бутона с вентилаторчето (от който се управлява скоростта на вентилатора +/-) до като изгасне дисплея на климатроника - така се изключва. При следващо подавне на контакт климатроника не се включва до като не го включиш ти отново :yes:
:driving:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Stennli » 10 Фев 2011, 23:51

gentata написа:Натискаш "-" на бутона с вентилаторчето (от който се управлява скоростта на вентилатора +/-) до като изгасне дисплея на климатроника - така се изключва. При следващо подавне на контакт климатроника не се включва до като не го включиш ти отново :yes:
:driving:

Включва се...поне при мен се включва.Само че се включва на 1-на чертичка.Ако беше така нямаше да ме бърка.Всеки път трябва да го изключвам. :dunno:
ИзображениеИзображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от spacepl » 10 Фев 2011, 23:59

:| кар/кей мемори - там стои тази опция и само със ГТ1/ДИС/ССС/НЦС/МОДИК или нещо от сорта.

ентусиаст
Аватар
Кара: X5 2003 e39 540

Мнение от sadex5 » 11 Фев 2011, 4:39

Е какъв е проблема ако тръгва, по-бавно ли ти загрява или ? То и аз като е много студено така правя, докато затопли водата до 50 градуса.
Иначе ето кое може да се променя http://www.e38.org/B090398_Att2_CKMSet.PDF http://www.bavarianmachine.com/docs/98E46E52E53R50.pdf
Иначе колегата е прав, става с DIS или MoDic

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: X1 E84 25xd; E60 525d LCI Auto

Мнение от kamendc » 11 Фев 2011, 10:26

вярно е, че винаги се пуска вентилатора, но на една чертичка и нито бръмчи, нито дразни, нито пък пречи на колата да загрее.
иначе климатика (компресора) не се пуска автоматично. зелената лампичка на снежинката не свети, ако си го оставил изключен.
така че няма какво да се притесняваш. вентилатора нито много ток харчи, нито се разваля - той е предвиден да работи винаги като работи колата.

ентусиаст
Аватар

Мнение от sadex5 » 11 Фев 2011, 14:17

На минусови температури с пуснат вентилатор, разбирай отворени клапи за циркулацията на водата в радиатора на парното, загрява много бавно....

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: X1 E84 25xd; E60 525d LCI Auto

Мнение от kamendc » 11 Фев 2011, 18:32

бавно-бавно, колко да е бавно - на отрицателни темпрератури докато мина 2-3 светофара от нас и ми мръдва стрелката. но докато се качи на 12 часа си е десетина минути.
вентилатора винаги го държа на 3-4 чертички и не съм го спирал, откак съм купил колата.

ентусиаст
Аватар

Мнение от sadex5 » 11 Фев 2011, 19:25

Пробвай пак под -15 :lol: С парно на 29 да кажем

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Бмв Е39 М47
Мечтае да кара: Ягуар

Мнение от FragNatic » 13 Фев 2011, 13:56

Аз го разбирам колегата кво му е щото и при мен е така. Най-гадното е когато на вън е супер студено и духа. Мечтата на всеки в тоз момент е да си влезе възможно най-бързо в колата и ако не да се стопли то поне да не му духа студено. И в тоз момент въртим ключа...... о-о-о чудо! почва да ни духа студено (в лице ..крака) кой както го е оставил. Ок спирам го веднага! Обаче от цялото Он офф при всяко студено палене ме притеснява, че може да се повреди нещо . И като казвам нещо нямам в предвид вентилатора , а електрониките или тези части които пречат на циркулацията на вздуха през отделните траби на климатика (не знам къв е принципа на работа ама все си мисля че е направен с нещо като вратички за Крака, лице, предно стъкло)
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от basson » 13 Фев 2011, 18:06

^^ някои сме го 'измислили' :lol:

слагаш един модул към алармата за дистанционно палене, млатиш вълшебното копче сутрин преди да влезеш в банята и докато слезеш до колата после, вътре сауна :clap:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Stennli » 14 Фев 2011, 16:04

FragNatic написа:Аз го разбирам колегата кво му е щото и при мен е така. Най-гадното е когато на вън е супер студено и духа. Мечтата на всеки в тоз момент е да си влезе възможно най-бързо в колата и ако не да се стопли то поне да не му духа студено. И в тоз момент въртим ключа...... о-о-о чудо! почва да ни духа студено (в лице ..крака) кой както го е оставил. Ок спирам го веднага! Обаче от цялото Он офф при всяко студено палене ме притеснява, че може да се повреди нещо . И като казвам нещо нямам в предвид вентилатора , а електрониките или тези части които пречат на циркулацията на вздуха през отделните траби на климатика (не знам къв е принципа на работа ама все си мисля че е направен с нещо като вратички за Крака, лице, предно стъкло)

Прав си колега точно затова се дразня,и ако трябва да спирам на две три места преди да стигна до работа,и на всяко запалване да изключвам климатика.
ИзображениеИзображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: ше Е 39 520 98 г.

Мнение от im0tep » 14 Фев 2011, 16:20

Stennli написа:
FragNatic написа:Аз го разбирам колегата кво му е щото и при мен е така. Най-гадното е когато на вън е супер студено и духа. Мечтата на всеки в тоз момент е да си влезе възможно най-бързо в колата и ако не да се стопли то поне да не му духа студено. И в тоз момент въртим ключа...... о-о-о чудо! почва да ни духа студено (в лице ..крака) кой както го е оставил. Ок спирам го веднага! Обаче от цялото Он офф при всяко студено палене ме притеснява, че може да се повреди нещо . И като казвам нещо нямам в предвид вентилатора , а електрониките или тези части които пречат на циркулацията на вздуха през отделните траби на климатика (не знам къв е принципа на работа ама все си мисля че е направен с нещо като вратички за Крака, лице, предно стъкло)

Прав си колега точно затова се дразня,и ако трябва да спирам на две три места преди да стигна до работа,и на всяко запалване да изключвам климатика.

Ти не изключваш климатика а изключваш вентилатора на парното.Щом немеца го е оставил така значи не е случайно! Аз също всеки път си го спирам от минуса ,че мразим да ми духа студено сутрин...

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от spacepl » 14 Фев 2011, 18:26

Според мен, това е опция за страни с по-топъл климат.

Назад към E39