Нужда от добър дианостик и механик!

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: E34 M50B20
Мечтае да кара: Същото но да вложа 15-20 хиляди .. :D

Нужда от добър дианостик и механик!

Мнение от GoDnDevil » 13 Фев 2011, 11:19

Здравейте, след 1 щастлива година с моята любов вече се отчайвам кога ще спра с ремонта по мотора за да мога да обърна внимание и на външните забележки. Колата е е34 М50В20 лятото на 91-ва ;) . От есента имам проблем с игра на оборотите, смених свещи, не беше от тях смених 1 бобина, половината проблем се оправи. Смених още 1 бобина и двиагтеля заспа. И така 3 месеца Имаше и малки неволи, но тях ги преживях. От 1-ви февруари я паркирах и чак до вчера (мързеше ме да стържа граждански и винетки от предното стъкло). Акумулатора за пореден път беше умрял (явно някъде има утечица). Отворих подадох точец колата пална държи нормални обороти, изчаках я да загрее и в момента в който подадох леко газ, оборотите паднаха на 500 и циклично играят между 500 и 700.
Четох във форума: стъпкв мотор, ламбда сонда, бобина и т.н. Не ми се иска да купивам 1 по 1 всички неща които пише във форума докато налучкам кой е верния. (Като цяло не искам да се правя на майстор на паркинга пред блока).

Та мили колеги пиша с молба да ме посъветвате, къде да пратя скъпоценния за мен варел, за да може някой да ми каже от-до какво трябва да се прави- съответно и да го направи.

Благодаря ви предварително.

Аватар
Кара: Капак от Е32 на тавана на 34-ката
Мечтае да кара: ЗиЛ-157; АН-12
Детайли за колата: Бяла и стара

Re: Нужда от добър дианостик и механик!

Мнение от kemakozeE36 » 13 Фев 2011, 11:42

Потърси Светльо(Простак) и ходи в техния сервиз-на старата ми кола на диагностика само там ми изловиха проблемите и успяха да я накарат да работи часовник ;) Много доволен останах :yes:
Изображение
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e 34 със субтитри !!!
Мечтае да кара: e31,,,,,,,,,е38
Детайли за колата: много замаскирани циганий,,,,,,,,,,ръжда,и ВЕСТНИЦИ ВЪВ ПРАГОВЕТЕ

Re: Нужда от добър дианостик и механик!

Мнение от chiko » 13 Фев 2011, 19:41

Колега имах същя проблем като твоя и се оказа температурен датчик на водата които пподава сигнал на еку-то ,и с е син цвят на буксата,давам ти го като пример ,мисля че можеш да намериш от друг колега ,такъв датчик за проба работещ,но аз съм с м30 б35 и незнам при теб дали датчика е същия :yes:
Изображение
Изображение

Назад към E34