Оригиналния парктроник
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
12 мнения
• Страница 1 от 1
- Val-Kris
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW 525 TDS
Оригиналния парктроник
Привет колеги, търсих много из форума но никъде не намерих това което ме интересува, надявам се да ми помогнете
Имах оригинален парктроник, но ми го откраднаха заедно с лайсните, изрязали са ми и буксите и сега стърчат жици. Купих си от колега датчици с буксите и лайсна, но въпросът ми е как да си свържа сега тези датчици. Жиците които са ми останали да стърчат са двужилни, а (новите) датчици са с три крачета и съответно буксите им са трижилни. Някой ако може да ми помогне ще съм му много благодарен. Благодаря и поздрави

Re: Оригиналния парктроник
купи си кабела от модула до всеки един от датчиците,не се занимавай с ремонт,кабела е коаксиален!
Смяната на снопа от модула на парктроника до съответните датчици е много лесен и не се налага демонтаж на бронята!
Много е кофти с тия парктроници

Смяната на снопа от модула на парктроника до съответните датчици е много лесен и не се налага демонтаж на бронята!
Много е кофти с тия парктроници

- Ivo Georgiev
- младши ентусиаст
-
- Кара: 5er-Reihe
Колега, купил си си датчици от кола с преден и заден парктроник. Трябват ти такива с по два пина, тези няма да станат.
- Retrofit
- младши ентусиаст
-
- Кара: M62B46
meha написа:купи си кабела от модула до всеки един от датчиците,не се занимавай с ремонт,кабела е коаксиален!
Много е кофти с тия парктроници![]()
![]()
![]()
![]()
Глупости колега, кабела си е най обикновен, не е коаксиален.
xcalibur е прав, трябват ти датчици с два пина които са по често срещани и по ефтини.
Датчика който ти трябва е за коли производство: до Март 1998г
Номер на датчика: 66 21 8 352 137
Изглежда така:

Намираш си датчици комплект с буксите с по два кабела, запояваш ги и си готов.
Успех
- Val-Kris
- кандидат ентусиаст
-
Привет колеги, благодаря ви за бързите отговори
. От всичко написано разбирам, че сега трябва да намеря някой колега, който има дву-пинови датчици а му трябват три-пинови и да си ги сменим
и ще съм готов

Retrofit написа:Глупости колега, кабела си е най обикновен, не е коаксиален
правил ли си успешно такъв кабел спрямо датчици и после системата да ти е работила коректно

- Retrofit
- младши ентусиаст
-
- Кара: M62B46
Прав си колега, първите двужилни модели са с коаксиален кабел, не съм попадал на такъв.
Другите са с обикновенни кабели и няма проблем със запояването, но и с коаксиалния мисля че няма да има проблем, ако се запои правилно и се спазят основното жило и екрана.
Другите са с обикновенни кабели и няма проблем със запояването, но и с коаксиалния мисля че няма да има проблем, ако се запои правилно и се спазят основното жило и екрана.
- Val-Kris
- кандидат ентусиаст
-
Добре де колеги, а ако си купя примерно и модула от същата кола от която си взех датчиците и го сменя с моя модул дали ще има проблем тогава? Благодаря и поздрави
- anzak
- старши ентусиаст
-
- Кара: F07 535D
- Мечтае да кара: SL500
колега имам 2 пинови ако искаш може да направим бартер пиши ми на ЛС ще ти дам и букси няма проблем да се запоят и всичко си работи
Барай шишарката Минкеее ....
- batvlady79
- младши ентусиаст
-
- Кара: 525dA '09
- Мечтае да кара: ново БМВ
Относно датчиците - същите, които колегата ти е снимал се ползват и при Е36 (3 серия) и Е38 (7 серия) до 1998 г. 

Когато прочетох за вредата от алкохола, се отказах от четенето..
- Val-Kris
- кандидат ентусиаст
-
Привет колеги, искам да ви благодаря за бързите реакции и отговори. Както каза колегата "retrofit", ми трябват двуопинови сензори, а благодарение на колегата "anzak" който предложи да си разменим моите трипинови за неговите двупинови сега колата ми е отново с оригинален парктроник (е още не е защото незнам с какво и как да го залепя но....). Благодаря ви отново и поздрави 

- anzak
- старши ентусиаст
-
- Кара: F07 535D
- Мечтае да кара: SL500
Val-Kris написа:Привет колеги, искам да ви благодаря за бързите реакции и отговори. Както каза колегата "retrofit", ми трябват двуопинови сензори, а благодарение на колегата "anzak" който предложи да си разменим моите трипинови за неговите двупинови сега колата ми е отново с оригинален парктроник (е още не е защото незнам с какво и как да го залепя но....). Благодаря ви отново и поздрави

Барай шишарката Минкеее ....
12 мнения
• Страница 1 от 1