Парното не работи.Капе вода през предното стъкло

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

Потребител
Аватар

Парното не работи.Капе вода през предното стъкло

Мнение от candino » 10 Фев 2011, 15:38

До преди 2-3 седмици парното на предното стъкло работеше и буквално работеше само то.Вече и то не работи без значение дали е пуснат климатроника или не.Когато натисна копчето,така че да духа само на предното стъкло усеща се лека топлина, но буквално никакъв въздух не излиза оттам както и от никъде другаде.Нито топло нито студено.

Вторият ми по сериозен проблем с колата е, че след автомивка или дъжд предното стъкло е леко мокро отвътре някъде уплътнението изпуска на 2-3 места и всичко се запотява.С не работещото парно зимата замръзва стъклото отвътре.Може ли с някакъв силикон без демонтиране на стъклото да се реши този проблем.
Благодаря предварително.

ентусиаст
Аватар
Кара: E34 524td лЕто господне '90-то
Мечтае да кара: по път без дупки

Re: Парното не работи.Капе вода през предното стъкло

Мнение от alchohol » 10 Фев 2011, 18:08

Колега, чува ли се как работи вентилатора или не. Ако се чува как въздуха циркулира в таблото без да излиза, значи са ти заминали моторчетата на клапите. От описанието, което си дал, не би трябвало да имаш жила. Друг вариянт е да провериш да няма загинал бушон, но не ми се вярва да е това. Не е изключено проблема да е и в модула на климатроника.

А за втория проблем:
- Мисля, че една тънка лента безцветен силикон за стъкло, поставен на проблемното място ще ти реши проблема. Че ако тръгнеш при майстор да ти го прави ще ти завърти една цифромания и накрая пак ще тече.
Дизела е кат' копейка- дрънне, бръмне и офейка :driving: :driving: :driving:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E60 525i

Мнение от Maratilov e34 » 10 Фев 2011, 18:27

Колега за теча на прозореца може да се презалепи но най добрия вариянт е презалепване.
И един мармот завиваше шоколада в калници от Опел

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E60 525i

Мнение от Maratilov e34 » 10 Фев 2011, 18:30

Колега относно теча решението му е презалепване.
И един мармот завиваше шоколада в калници от Опел

Потребител
Аватар

Мнение от candino » 11 Фев 2011, 8:15

alchohol написа:Колега, чува ли се как работи вентилатора или не. Ако се чува как въздуха циркулира в таблото без да излиза, значи са ти заминали моторчетата на клапите. От описанието, което си дал, не би трябвало да имаш жила. Друг вариянт е да провериш да няма загинал бушон, но не ми се вярва да е това. Не е изключено проблема да е и в модула на климатроника.

А за втория проблем:
- Мисля, че една тънка лента безцветен силикон за стъкло, поставен на проблемното място ще ти реши проблема. Че ако тръгнеш при майстор да ти го прави ще ти завърти една цифромания и накрая пак ще тече.

Парното шуми независимо как е пуснато на топло или студено.Преди се чуваше доста по силно сега е по слабо и като сложа ръка под предното стъкло се усеща съвсем леко движение на топлия въздух.От другите места нищо не излиза.

Мога ли да използвам от тези безцветни силикони за аквариуми?И с какво се почиства преди нанасяне?

ентусиаст
Аватар
Кара: E34 524td лЕто господне '90-то
Мечтае да кара: по път без дупки

Мнение от alchohol » 13 Фев 2011, 20:00

candino написа:
alchohol написа:Колега, чува ли се как работи вентилатора или не. Ако се чува как въздуха циркулира в таблото без да излиза, значи са ти заминали моторчетата на клапите. От описанието, което си дал, не би трябвало да имаш жила. Друг вариянт е да провериш да няма загинал бушон, но не ми се вярва да е това. Не е изключено проблема да е и в модула на климатроника.

А за втория проблем:

Парното шуми независимо как е пуснато на топло или студено.Преди се чуваше доста по силно сега е по слабо и като сложа ръка под предното стъкло се усеща съвсем леко движение на топлия въздух.От другите места нищо не излиза.

Мога ли да използвам от тези безцветни силикони за аквариуми?И с какво се почиства преди нанасяне?

Най вероятно са ти заминали моторчетата на клапите. Ако са те, разправията е неземна, трябва да сваляш таблото. Ето една тема по въпроса http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?f=7&t=198526&start=30

А за стъклото, слагаш един силокон за прозорци, че този за аквариуми не знам дали ще хване на гумата или на ламарината (не знам до къде ще уплътняваш). Преди това хубаво почистваш със спирт, изчакваш да изветрее и действаш със силикона.
Успех в ремонта
Дизела е кат' копейка- дрънне, бръмне и офейка :driving: :driving: :driving:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: ше кола, а я смени за кенеф... :(
Мечтае да кара: E24 650csl, E34 550csl, E31 850csi, 2002tii turbo

Мнение от VesoPesa » 13 Фев 2011, 21:24

А филтър на климатика сменян ли е някога?

Назад към E34