Спукан фланец на термостата
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
7 мнения
• Страница 1 от 1
- didite_bg
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e39 520 I 1998г
- Мечтае да кара: ///M5 2003 г
Спукан фланец на термостата
Преди 20-тина дни смених термостат.Днес услужих с колата на роднина(искал да си купи такава и да я пробва).Не знам колко време и как я е карал,но разбрах от приятели че "съм карал като луд из града".Тръгвам одеве с колата карам с около 120км/ч 3-4 км и виждам не иска да ми се включи газта.Спирам а проверя изпарителя дали е топъл и видях,че ми изпуска горещ антифриз от фланеца на термостата(явно докато е обезвъздушавал системата и е пренатегнал и го е спукал
) и докато работеше колата на място беше вдигнала температурата за (3-4 мин) над средата.Веднага изгасих колата и изчаках да изстине и я закарах пред блока(500м).Ясно е че фланеца ще се сменя,но въпроса ми е може ли да е станало нещо с колата като прегряване например и как да разбера ако нещо е станало или просто да чакам да се окоти напътя!!Мерси предварително 
520 i 98г

520 i 98г
Re: Спукан фланец на термостата
Смени си термостатното тяло,обезвъздуши и сам ще разбереш какви си ги надробил
- dbanchev
-
-
- Кара: e39 M52 газов котлон
- Мечтае да кара: колело на кило ракия
Колега сменяй го тялото, ако никога не е сменяно е поизгоряла пластмасата и затова най- вероятно се е сцепил. Ако ти е мръднала стрелаката малко над средата за няколко минути не се притеснявай не си я прегрял, сменяй го това тяло, обезвъздуши хубаво и карай.
п.п Аз мойта лятото на 30 градуса като ми хвърли водната помпа съм я карал няколко минути в червено докато забележа къде е стрелката, щото говорех по телефона и се бях заплеснал, та тогава бях почти сигурен че съм я прегрял, е за късмет нищо и нямаше, смених водна помпа и термостат+ това тяло на термостата, хубаво обезвъздушаване и сега е ок.
п.п Аз мойта лятото на 30 градуса като ми хвърли водната помпа съм я карал няколко минути в червено докато забележа къде е стрелката, щото говорех по телефона и се бях заплеснал, та тогава бях почти сигурен че съм я прегрял, е за късмет нищо и нямаше, смених водна помпа и термостат+ това тяло на термостата, хубаво обезвъздушаване и сега е ок.
- didite_bg
- кандидат ентусиаст
-
- kamendc
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: X1 E84 25xd; E60 525d LCI Auto
колега, от личен опит ще ти кажа, защото скоро сменях двигател: отиде ли в червеното, за няколко минути криви главата. дали ще минеш само с шлайф и гарнитура, или ще е по-сериозно, вече зависи колко е прегряна.
иначе не се притеснявай, ако е само отишла над средата. за няколко минути нищо няма да й стане, стига да не е светнало червеното. така че питай твоя приятел да си каже честно, за да знаеш както да очакваш. ако не си изгубил много антифриз, би трябвало да не е прегряна много.
аз имам фланец и термостат 80 градуса за продаване, ако ги искаш пиши на лични.
иначе не се притеснявай, ако е само отишла над средата. за няколко минути нищо няма да й стане, стига да не е светнало червеното. така че питай твоя приятел да си каже честно, за да знаеш както да очакваш. ако не си изгубил много антифриз, би трябвало да не е прегряна много.
аз имам фланец и термостат 80 градуса за продаване, ако ги искаш пиши на лични.
- didite_bg
- кандидат ентусиаст
-
Ами като цяло не беше загубила много антифриз(100гр).Смених фланеца и помпата и минах към 100км засега добре обаче ще видим за по-нататък.Ще пиша ако има нещо!Майсторът ми каза,че за 10 лв проверявали дали е влезнал въздух(някакъв тест)и тези дни ще ида да видя какво е точно!
- Ivo_Borisov
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 530D
didite_bg написа:Ами като цяло не беше загубила много антифриз(100гр).Смених фланеца и помпата и минах към 100км засега добре обаче ще видим за по-нататък.Ще пиша ако има нещо!Майсторът ми каза,че за 10 лв проверявали дали е влезнал въздух(някакъв тест)и тези дни ще ида да видя какво е точно!
Тест за изгорели газове. Показва дали имаш продухана гарнитура и/или изкривена глава. Някои майстори го отричат като достатъчно правдоподобен но всеки си преценя.

7 мнения
• Страница 1 от 1