Проблем. Бензин в маслото. Лоша работа.Инжекцион проблем.

5-та серия ('88-'95)

Модератор: Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

Проблем. Бензин в маслото. Лоша работа.Инжекцион проблем.

Мнение от plamenppppp » 08 Фев 2011, 10:08

Здравеите ! Искам в тая тема да опиша проблема с най-подробно. Колата е Е34 М20Б20. Бензин - газ. Газова уредба -БРЦ.
Преди време влоши работат си , и на газ и на бензин . Пуши много, дъвче на половината цилиндри , няма мощност и накрая угасна. Забелязах ,че нивото на маслото е много над максимума и мирише на бензин.
Смених маслото, и отново го разреди и наля картера с бензин. Рових из форума и открих че е възможно причините да са две.
1. Да са запекли дюзите в отворено положение и да вкарва бензин в цилиндъра независимо дали е на бензин или газ. тъй като помпата продължава да работи и когато е на газ а се изключват само дюзите.
2. Прекомерно износване на сегменти и малка компресия.
По отношение на компресията замерих компресия и 7,5- 10 като не беше еднаква.
Взех друг комплект дюзи със тръбата и кабелите и клапана, регулатор на налягането. Майстор ултразвук ги тества и каза , че са работещи и перфектни.
Слагам ги на колата . Заработва добре . А аз си отдъхвам , че съм отстранил повредата. Правя една обиколка от 20 км., и отново наля картера с бензин.
След като съм сложил гарантирано работещи дюзи стигам до извода ,че причината е в сегментите. Разбих двигателя смених сегменти и биелни лагери. Определено изкарах равна компресия 9.5 - 10 .
Обаче проблема остана . От време на време започва да дъвче- и го прави и на газ и на бензин.
Това ме навежда на мисълта , че може би проблемът ми се корени в ел системата. Смених свещи , кабели,палец ,капачки 2 но стари.
Заработва добре но не постоянно след няколко паления или 50км , отново почво до дъвче , тепа и пуши яко . и......, отново вдига нивото но мослото. Следователно влизането на бензин в маслото при мен не се дължи на износени сегменти или на запекли отворени дюзи.
Някой има ли идея от каде ми идват главоболията.
Имам сериозни съмнения че проблема ми идва от буксата която свързва дюзите с ЕКУ-то.
Или от самото ЕКУ тъй като се съмнявам ., че меша бензин и газ едновременно и става прекалено богата смес . Имам усещането ,че управлението на дюзите ме ебава.
Някой ако може да предложи идея как да проверя дали всичко е нормално при управлението на тия дюзи.
В момента съм изключил буксата на дюзите и пали и работи само на газ и няма проблеми. Ако я включа макар и да съм на газ - имам чувството че вкарва бензин и дъвче и пуши , макар и да съм превключил на газ . Според мен щом работат изчиства ,чак след като изключа дюзитеот буксата им. Проблема е ,че не ми работи тогава и стрелката на температурата .Очаквам коментари дебати и идеи. !!! :kuku:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 524 тд
Мечтае да кара: самолет
Детайли за колата: невзрачна

Re: Проблем. Бензин в маслото. Лоша работа.Инжекцион проблем.

Мнение от BMario » 08 Фев 2011, 11:03

Не пишеш как работи само на бензин.Ако работи добре и само на бензин провери дали е правилно свързана електриката на газовата уредба.
Искаш ли да направиш нещо,намираш начин.Не искаш ли-намираш причина и то важна!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Хилядолетен сокол

Мнение от NikiNikolov » 08 Фев 2011, 11:22

..........................
Последна промяна NikiNikolov на 11 Фев 2011, 10:10, променена общо 1 път

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е46 325ci кабрио - М3 реплика
Мечтае да кара: Mercedes S Class Coupe/Convertible

Мнение от Djelebov » 08 Фев 2011, 11:53

plamenppppp написа:.....Забелязах ,че нивото на маслото е много над максимума и мирише на бензин.

Можеш ли да кажеш приблизително колко ти се вдигна нивото на маслото в литри, като се има предвид, че от минимум до максимум го водят 1 литър??
Проверихте ли главата, при ремонта? Мисълта ми е за антифриз в маслото
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от plamenppppp » 08 Фев 2011, 12:43

Работата на бензин е добра - даже отлична и в един момент казва не искам и почва да дъвчеи пуши- дори само на бензин - без да съм превключвал на газ . И повишава нивото на маслото. Само на бензин.
Проверена е главата - при ремонта няма антифриз в маслото . Антифриза е ОК! :yes: А що се отнася за количеството бензин : вдига го от средата между мин.и макс. до максимума и малко отгоре. т.е 05 - 1 литър за 20 км или 20 минути работа.
Аз мисля че е евентуално управлението на дюзите . Т.е. включва ги когато и както не трябва.
Чак като разкачих куплунга на дюзите - само на газ е перфектна работата и не дъвче.
Имам една кутиика която управлява газовата т.е. лъже компа - да не би там да е сговнясала работата.?

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 524 тд
Мечтае да кара: самолет
Детайли за колата: невзрачна

Мнение от BMario » 08 Фев 2011, 14:30

Имам една кутиика която управлява газовата т.е. лъже компа - да не би там да е сговнясала работата.?[/quote]

Така наречения-емулатор :yes: Maлка е вероятността да е от него.При работа само на бензин той не участва,по-скоро прилича на дебитомер и регулатор на налягането.И според мен проблемите ти са два-некачествена работа на бензин и некоректно превключване бензин-газ.
Искаш ли да направиш нещо,намираш начин.Не искаш ли-намираш причина и то важна!

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от NikiNikolov » 08 Фев 2011, 17:52

-------------------------
Последна промяна NikiNikolov на 11 Фев 2011, 10:10, променена общо 1 път

ентусиаст
Аватар
Кара: 530d

Мнение от kraininski » 08 Фев 2011, 18:03

емулатор само не слагай колега....иначе проблема ти идва от управлението на врпъскването....явно дюзите пълнят дори когато си на газ.а на бензин пълнят прекомерно ако правилно съм разбрал всичко.от тук нататък да се изкаже някой по вещ по инжекционите и управляващите ги модули
"And You'll Always Be My Whore Cause You're The One That I Adore"

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от plamenppppp » 08 Фев 2011, 20:43

Утре ще отида на газова диагностика за ди ми сменят тая кутиика. В същност тая кутийка мисля че управлява дюзите , но въпроса е че го прави когато съм на газ. В случая аз имам проблем и при работа и на на бензин. Тогава тая кутийка не би трябвало са играе роля. А проблема го има. Дъвче и хвърля прекомерно много бензин. Толкова много ,че да не може да го изгори.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW
Мечтае да кара: M

Мнение от fox1981 » 08 Фев 2011, 20:59

plamenppppp написа:Утре ще отида на газова диагностика за ди ми сменят тая кутиика. В същност тая кутийка мисля че управлява дюзите , но въпроса е че го прави когато съм на газ. В случая аз имам проблем и при работа и на на бензин. Тогава тая кутийка не би трябвало са играе роля. А проблема го има. Дъвче и хвърля прекомерно много бензин. Толкова много ,че да не може да го изгори.

Ми не е ли по-добре да идеш да ти направят диагностика на двигателя.Щом ти го прави това и на двете начи не е от газта.Така като прегледах темата,може да излезе я бобина, я температурен датчик или нещо такова но да не хвърлям боб :smoke: Първо диагностика,защото накараш ли я да работи на бензин предполагам е ще тръгне и на газ.Успех

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от plamenppppp » 09 Фев 2011, 8:41

fox1981 -прав си да така е . Но вече имам час при газаджии а и не е никак лошо да направят профилактика - тъй като колата я карам от 2005 година и не съм ходил на газова диагностика . Полезно ще е - пък и ми се стрьва логично тяхното обяснение ,че тая кутиика в същност са 2 бр кутиики - за 4 дюзи +още 2 . логично . тааааа нека да ги сменят . Ако минава масата през тая кутиика а дюзите с маса се управляват - а и минават през нея има логика там нещо да се ебава. дори и на бензин да съм управлението пак минава през тая кутиия - наречена емьлатор. За сведение само ще кажа - че работи на газ - само на газ - и включих кьплонга на дюзите и опитах - заработи калпаво и на бензин и на газ. Разкачих го - принудително на газ - пее.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от NikiNikolov » 09 Фев 2011, 11:24

---------------------------
Последна промяна NikiNikolov на 11 Фев 2011, 10:11, променена общо 1 път

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от plamenppppp » 09 Фев 2011, 13:50

инжекторите сасменени и проверени преди да ги кача от майстор ултразвук - твърди ,че са перфектни.
Първо това направих преди да сменя сегменти.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW
Мечтае да кара: M

Мнение от fox1981 » 09 Фев 2011, 13:53

NikiNikolov написа:мотора е с 1 бубина, ако не работи на бензин, няма да работи и на газ, а на газ работел добре, може да има спекли инжектори и да пикаят вътре и как ще изгори тоз бензин като тече като от чешма, а не е във вид на "мъгла "

Аз от първият пост разбирам,че колата работи лошо и на газ и на бензин ;)

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от plamenppppp » 09 Фев 2011, 15:41

Работи лошо и на газ и на бензин . Разкача ли куплунга на дюзите - може да работи само на газ , и тогава работата е перфектна. :idea:

Следваща

Назад към E34