Огромен разход (>30/100), Е34 520i 12v '89. Помощ !
Модератор: Технически модератори
7 мнения
• Страница 1 от 1
- jailbreaker
- кандидат ентусиаст
-
Огромен разход (>30/100), Е34 520i 12v '89. Помощ !
Проблема е описан изцяло в топика. Колата е на 190,000 км, имам я от около 3 години, през които е гледана като хората (масла, филтри, гуми, редово гледане от чичо доктор и тн). Драмата с тоя разход започна преди няколко седмици -- допреди гореше нормално градско 13-17 и извънградско 7-11 на сто.
Мисля, че проблема се появи паралелно с проблем с оборотите на празен ход. Именно заради оборотите я карах в Камор на 12.01.06, където много учтиво ме дернаха 70 кинта, но отстраниха това гнусно игране на оборотомера (и гаснене от време на време). Пича каза, че "моторчето за празен ход" било зацапано и са го почистили. ОК! Оправи се, но разхода не падна. Заредих догоре, и ресетирах километражчето.. Досега съм минал ~160km (предимно градско, и на студен двигател), а бензиномера показва доста по-малко от 40л. в резервоара...и пада със страшна сила.
Ходих пак в Камор, където след два часа диагностика, гледане от къде ли не, и мерене на к'во ли не човека каза -- "Колата е здрава. Нищо и няма. Не знам защо харчи толкова. Не би трябвало да е така. Лек ден."
Помощ ! И благодаря предварително на отзовалите се....
Мисля, че проблема се появи паралелно с проблем с оборотите на празен ход. Именно заради оборотите я карах в Камор на 12.01.06, където много учтиво ме дернаха 70 кинта, но отстраниха това гнусно игране на оборотомера (и гаснене от време на време). Пича каза, че "моторчето за празен ход" било зацапано и са го почистили. ОК! Оправи се, но разхода не падна. Заредих догоре, и ресетирах километражчето.. Досега съм минал ~160km (предимно градско, и на студен двигател), а бензиномера показва доста по-малко от 40л. в резервоара...и пада със страшна сила.
Ходих пак в Камор, където след два часа диагностика, гледане от къде ли не, и мерене на к'во ли не човека каза -- "Колата е здрава. Нищо и няма. Не знам защо харчи толкова. Не би трябвало да е така. Лек ден."

Помощ ! И благодаря предварително на отзовалите се....

Winners never quit. Quitters never win. But those who never quit AND never win are IDIOTS.
- Penchev
- Сватбаря
-
- Кара: Opel Zafira А OPC
Добре дошъл сред нас jailbreaker
Значи,каквото и да си говорим тук по темата едно е ясно - трябва автомобила да се погледне от компетентно лице.Варианта "Камор нещо си" го забрави тутакси
Аз ще те посъветвам къде да отидеш за да ти поправят автомобила бързо и без отрицателни емоции при споменаване на крайната цена за това
Утре ще се обадя на моя майстор да го питам,кога могат да те приемат за диагностика,защото става с предварително записване - заинтересован ли си
П.С. 70 цирки на г**а да им излязат на тия п*****си

Значи,каквото и да си говорим тук по темата едно е ясно - трябва автомобила да се погледне от компетентно лице.Варианта "Камор нещо си" го забрави тутакси

Аз ще те посъветвам къде да отидеш за да ти поправят автомобила бързо и без отрицателни емоции при споменаване на крайната цена за това

П.С. 70 цирки на г**а да им излязат на тия п*****си

- jailbreaker
- кандидат ентусиаст
-

10 х 10е9 благодарности

Winners never quit. Quitters never win. But those who never quit AND never win are IDIOTS.
- The 5th element
- Арабиата
-
- Кара: E39 530D
Колега,аз имах същия проблем с разхода
Ходих на диагностика в 1 сервиз и там пичовете откриха липсата на 1 реленце,което подавало информация към ланда сондата и тя не работила(нещо такова-не съм голям специалист)Сложиха го и разходът си се нормализира

[url=http://picbg.net/img.php?file=194f7b7624e3366b.JPG]
[/url
- jailbreaker
- кандидат ентусиаст
-
Да, и аз бих се радвал да науча къде са открили проблема. Още по-чудно би било ако знаеш кое точно е било липсващото реле, та да проверя и аз, макар че мисля мойто трябва да си е там (и да работи нормално
). Мерси предварително 

- The 5th element
- Арабиата
-
- Кара: E39 530D
Имаше 1 празно гнездо някъде под капака на компютъра,но понеже съм виждал и др.празни,а и не разбирам много...сервиза е в Младост на ъгъла на затворения път за метрото(от там ще минава)
[url=http://picbg.net/img.php?file=194f7b7624e3366b.JPG]
[/url
7 мнения
• Страница 1 от 1