Лампа на акомулатор

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: G05 xdrive 40i
Мечтае да кара: трезвен

Re: Лампа на акомулатор

Мнение от S7 » 01 Фев 2011, 4:15

IceMan_SF написа:Извинявам се на колегата, че пиша в темата му, но мисля, че е по-добре да питам тук, отколкото да пускам нова тема.
Та при мен се случи следното: в събота тръгвам аз, всичко си е ОК, както си карам след около 1 мин ми светна лампата на акумолатора. Веднага спрях, загасих колата, след малко запалих пак - нищо не светеше. Потеглих, след няколко секунди пак светна... Реших, че няма да карам така и тръгнах обратно към гаража и след малко лампата изгасна! Отново изгасих колата, запалих пак и тръгнах и не светна повече! Така цял ден, имах работа из града и доста пъти палих и гасих и не светна.
Днес тръгвам аз да изкарвам колата от гаража, паля, всичко е ОК, докато я изкарах затварям вратата на гаража и пак светна тая лампа..... Както работеше на място не повече от 2 мин, изгасна и не светна повече....
Кажете от какво е това, защото няма да се разберем така...

Като за начало виж клемите на акумулатора дали са стегнати,ако са,значи проблема ти е от динамото :yes: проверете го дали зарежда правилно с мултицета!

Потребител
Аватар
Кара: M 40
Мечтае да кара: M 54

Мнение от domata » 05 Фев 2011, 21:45

Здрасти колеги. Днес ходих да видя кошницата защо не пали / акумулатор или другите работи по веригата :D /. Та се оказа, че не е акумулатура, а не стига ток до него / алтернатор /. Въпросът ми е обаче защо не ми е светнала лампата на акумулатора? Нали светва ако не зарежда или презарежда? :paranoid:

Потребител
Аватар

Мнение от sdbs » 28 Фев 2011, 20:27

ако друг закъса с алтернатора,да знаете най добрия вариант за ремонт е ул.Одрин-при пресечката със Стамболийски.Ще питате защо-ами там са невероятни майстори-свалиха динамото и започнаха едни ремонти....след два часа работа самодоволно заявиха да паля .че всичко е ок.Да ама не-пак светеше лампата на таблото-и....се оказа изгорял бушон,който ми излезе 110лв.Така че, заповядайте в посочения сервиз-имат страхотни бушончета...

Потребител
Аватар
Кара: e38 730I

Мнение от martinko_87 » 30 Мар 2013, 3:24

колеги дане отварям нова тема да кажа и моя проблем . когато карам над 160 и ми примигва лампата на акомулатора от какво може да е ?

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E46 330Ci M2 PACK CABRIO

Мнение от Rosendo » 30 Мар 2013, 9:11

martinko_87 написа:колеги дане отварям нова тема да кажа и моя проблем . когато карам над 160 и ми примигва лампата на акомулатора от какво може да е ?

Колега, лампата на акумулатора свети или примигва когато алтернатора НЕзарежда или ПРЕзарежда. Сигурен съм че при теб е второто. Съветвам те да видиш на какви обороти си при 160км. да вземеш един мултицет и да замериш колко ти зарежда алтернатора като някой подава газ задържайки мотора на същите обороти но на място.

П.С. Когато караш над 160 примигват и светкавиците на камерите на КАТ :mhihi:
Поздрави

младши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо дизел
Мечтае да кара: би-турбо дизел

Мнение от SHTILL » 31 Мар 2013, 20:17

Лагери + четки + колектор + изправителен блок = 100 лева = добре работещ алтернатор
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: F10

Мнение от xterminator » 29 Окт 2015, 23:45

Искам да използвам темата, за да не отварям нова. Проблемът е следния (ще се опитам възможно най-накратко). След като алтернатора беше залят от хидравлична течност и ме остави на пътя внезапно, без лампова сигнализация (започнаха да мъждукат леко фаровете и изведнъж - пълен мрак). Та както и да е - дадоха ми ток, колата запали, а алтернатора пушеше здраво (от него се изпаряваше хидравличната течност). След като изсъхна го замервах на няколко пъти и все показваше 14.1 - 14.2 и реших, че така съм се разминал. От тогава минах над 2000 км безпроблемно. Днес като карах по магистралата при едно подаване на газ лампата на алтернатора премигна. Спрях на една бензиностанция, за да го погледна и включих 9-то подменю от скритото меню, за да видя стойностите. На място и в движение с пуснати фарове даваше 13.9-14.1 като никога не падна под 13.9. Влязох в едно градче да го замерят и с мултицет - 14.12 Продължих си пътя към Варна като през целия път лампата премигаше от време на време. Пристигнах безпроблемно и я спрях за 1-2 часа. Закарах я на майстор за алтернатори и му обясних ситуацията, а той след като го замери и пак показа 14.1 ми каза, че не иска да отваря здраво динамо.... След това я запалих за малко градско каране и се спука да мига като напрежението в подменю 9 винаги беше 13.9-14.1.... Не знам какво да правя... Давайте някакви идеи?
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: e46 318i N42B20AB
Мечтае да кара: хората да мислят
Детайли за колата: свежа и поддържана!

Мнение от ivoaudi » 01 Ное 2015, 4:50

Има малки три диода в матрицата с големите изправителни диоди, които служат само да изгасят контролната лампа в таблото. Някой от тях сигурно е укъсил или спирачната течност е станала на кокс и е направила утечки насам-натам. Без да свалиш динамото и ремонт няма да стане. Хубавото е, че няма да ти е скъп ремонта.
9K714 OKA SS-23

ПУ 9П71 ТМ 9Т240
9М714Б АА-75 9Н-63

Предишна

Назад към E46