Датчик АБС за е39
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
14 мнения
• Страница 1 от 1
- milenskia525
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW e39
Датчик АБС за е39
Здравейте,изчетох темите и ми е долу горе ясно за какво става въпрос с тия датчици....,колата ми е е39 тдс 97 г.
Преди седмица и половина смених заден десен датчик,защото беше заминал и лампите изгаснаха и всичко си дойде наред.Снощи като излизах пак светнаха,но тоя път спря и километража,разходомера,броячите....(от темита виждам,че най вероятно е заден ляв тоя път).Но проблема е там,че както си карам километража ту спира ту тръгва да работи,но когато проработи лампите на асц и на абс не изгасят,продължават да си светят,дали е нормално тва?Не е ли логично като проработи километража и лампите да изгаснат?може би без диагностика няма да се одтърва,но някой ако е имал такъв проблем,ще съм му благодарен да сподели.
Преди седмица и половина смених заден десен датчик,защото беше заминал и лампите изгаснаха и всичко си дойде наред.Снощи като излизах пак светнаха,но тоя път спря и километража,разходомера,броячите....(от темита виждам,че най вероятно е заден ляв тоя път).Но проблема е там,че както си карам километража ту спира ту тръгва да работи,но когато проработи лампите на асц и на абс не изгасят,продължават да си светят,дали е нормално тва?Не е ли логично като проработи километража и лампите да изгаснат?може би без диагностика няма да се одтърва,но някой ако е имал такъв проблем,ще съм му благодарен да сподели.
- NAPSTERS
- старши ентусиаст
-
- Кара: Каквото запали
Re: Датчик АБС за е39
търсачката брааааат , тя ще ти отговори ако не те мързи и знаеш как да я попиташ .
- Ivailo28
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E39 530DA '99
Изчел си, колега, ама не всичко и не което трябва. Заминал ти е модула на abs, най-вероятно. И да направиш диагностика ще ти излезе датчик. http://www.bmwpower-bg.net/forums/viewt ... 6#p2530984
- NAPSTERS
- старши ентусиаст
-
- Кара: Каквото запали
Ivailo28 написа:Изчел си, колега, ама не всичко и не което трябва. Заминал ти е модула на abs, най-вероятно. И да направиш диагностика ще ти излезе датчик. http://www.bmwpower-bg.net/forums/viewt ... 6#p2530984
малко прибързваш колега, колата на автора е 97 година, което значи , че е с по-стария АБС който не страда толкова често. най добре е да направи диагностика , пък после ще му мислиме.
- milenskia525
- кандидат ентусиаст
-
Ако не се лъжа е даже края на 96-та колата,но така и немога да разбера,защо километража тръгва понякога,но в същото време лампите не изгасят?ползвам търсачката,но не виждам някой да е имал такъв проблем.А на диагностика ще я закарам,но чак в понеделник и дано не излезе блок....
- Ivo_Borisov
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 530D
От време на време тръгва защото се оправя, но за да ти изгаснат лампите, трябва да спреш, да изключиш контакта и ще ти загаснат и те 

- milenskia525
- кандидат ентусиаст
-
не се получава колега както казваш......
Междо другото днес изгаснаха от самосебе си и всичко заработи,но тва гаранциа че е временна работа,просто се чудя дали ще излезне датчик или блок
но диагностиката ще покаже наи добре
но благодаря на всички,още повече ще се зарадвам някой да е имал същия проблем като мен и да пише
Междо другото днес изгаснаха от самосебе си и всичко заработи,но тва гаранциа че е временна работа,просто се чудя дали ще излезне датчик или блок

но диагностиката ще покаже наи добре

но благодаря на всички,още повече ще се зарадвам някой да е имал същия проблем като мен и да пише

- sigman
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е39 96г 520i M52 Б20
NAPSTERS написа:Ivailo28 написа:Изчел си, колега, ама не всичко и не което трябва. Заминал ти е модула на abs, най-вероятно. И да направиш диагностика ще ти излезе датчик. http://www.bmwpower-bg.net/forums/viewt ... 6#p2530984
малко прибързваш колега, колата на автора е 97 година, което значи , че е с по-стария АБС който не страда толкова често. най добре е да направи диагностика , пък после ще му мислиме.
..залагам на заден ляв датчик или зацапано легло на датчика

Bayerische Motoren Werke
- Stennli
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е39 520i 98г.
- Мечтае да кара: Всичко на което пише BMW
Аз имах подобен проблем с километража,но на е34-ка,буксата която е на диференцияла беше се скапала.Незнам дали е на същияв принцип но погледни там.
Таралежа е странна птица,не го ли ритнеш не излита 

- Ivo_Borisov
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 530D
Stennli написа:Аз имах подобен проблем с километража,но на е34-ка,буксата която е на диференцияла беше се скапала.Незнам дали е на същияв принцип но погледни там.
При Е39 скоростомера взима сигнал от заден ляв датчик на АБС-а

- sashozmeq
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW E39 520i Touring
- Мечтае да кара: BMW
Абсолщтно същото се получаваше и при мен. Проблема е в датчик-а. Не ти угасват лампите, защото се губят част от импулсите (сигналите) които идват от датчика. Така отмерената скорост също не е вярна. При мен като не работеше, карам си примерно със 100 км/ч и по някое време стрелката на километража почва да се вдига. Стига около 60 км/ч и после пак пада. И пак се вдига и пак пада, но показва по ниска скорост и играе. Като проработи обаче както трябва, без загуба на импулси, си угасват лампите. При мен проблема се проявяваше като мина през локви или въртя гуми на киша. След няколко дена като изсъхне хубаво датчика и се оправяше проблема, като преди това правеше въпросния проблем със скоростта без изгасване на лампите. Свалих датчика, обвих целия кабел с изолираща лента, сложих силиконец на ръба на дупката в която влиза датчика (да не влиза там вода и влага) и от тогава не съм имал проблем вече година.
Никога не карай по-бързо, от колкото твоят ангел-хранител може да лети.
- milenskia525
- кандидат ентусиаст
-
Признаците при мен са същите колега,много благодаря за инфото
Ще споделя когато направя тая процедура

Ще споделя когато направя тая процедура
- milenskia525
- кандидат ентусиаст
-
здравейте,благодаря ви за мненията,повечето излезнахте прави,смених заден ляв и всичко заспа,остана само да иа закарам да ми изчистят грешката 

- naskokolev
- Потребител
-
Колеги имам същия проблем след смяна на полуоската. Светна asc и abs. Отделно не ми работи скоростомрта разхода и вензиномера прави луди работи. Надявам се след смяна на датчика в ляво да се оправят нещата и да не иска да се закача на диагностика. Само едно не ми е понятно с Е39 съм а каретата и датчиците са като на Е36. Дали е защото е била английска? Някой ако знае да пише. Благодаря!
14 мнения
• Страница 1 от 1