Скърца като мерцедес

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар

Re: Скърца като мерцедес

Мнение от meha » 03 Фев 2011, 14:01

makaveli316 написа:Ти по тая логика защо караш Е39, а не последен модел BMW и пак по твоята логика, форума не се ли обезсмисля?

Защото ми харесва изключително много,3-ти по-здрава кола е от следващите модели на 5-та серия( тук не мисля да ти се обосновавам защо мисля така,откъде знам и прочие-просто го знам ) другия факт поради който все още карам Е39 е,че мога да я поддържам само с оригинални части,И ДА НЕ правя компромис,който при БМВ винаги излиза ПО-СКЪП :!:
Имаше един колега който го беше казал най-точно "Караш БМВ,а ти е скъпо" :mhihi: ,така че всеки се простора според чергата!А ако вече,съответния човек не го интересува дори неговата безопастност на пътя и съпътстващите го в автомобила пътници,това е друга тема!
Ако искаш си купи и Х6 и си я мажи със свинкса мас и по уплътненията на вратите,та да спре да скърца най-накрая :mhihi: твой избор ;)

И по въпроса за форума-ами не,не се обезмисля............но някак си презумцията да караш БМВ и да мажеш със свинска мас,е извинявай :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi:

Ако помислиш малко малко по-задълбочено,сам ще разбереш,че нищо няма да постигнеш с това.....хубаво ще намажеш и ще спре да скърца,но за колко време :?: Замислял ли си се,че за да скърца,значи има триене,и то сухо триене.....оттам какво следва :?: следва износване на материала :arrow: съответно повишени хлабини :arrow: съответно изместване на геометрията на задния мост :arrow: нестабилност на пътя :arrow: неправилно износване на протектора на гумите........

Мисля,че бях достатъчно изчерпателен,ако някъде си се "докачил" от мое изказване извинявай,нищи лично ;) :bchug:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 320d E46 2002г.
Мечтае да кара: 2010 e92 335i

Мнение от makaveli316 » 03 Фев 2011, 14:41

meha написа:
makaveli316 написа:Ти по тая логика защо караш Е39, а не последен модел BMW и пак по твоята логика, форума не се ли обезсмисля?

Защото ми харесва изключително много,3-ти по-здрава кола е от следващите модели на 5-та серия( тук не мисля да ти се обосновавам защо мисля така,откъде знам и прочие-просто го знам ) другия факт поради който все още карам Е39 е,че мога да я поддържам само с оригинални части,И ДА НЕ правя компромис,който при БМВ винаги излиза ПО-СКЪП :!:
Имаше един колега който го беше казал най-точно "Караш БМВ,а ти е скъпо" :mhihi: ,така че всеки се простора според чергата!А ако вече,съответния човек не го интересува дори неговата безопастност на пътя и съпътстващите го в автомобила пътници,това е друга тема!
Ако искаш си купи и Х6 и си я мажи със свинкса мас и по уплътненията на вратите,та да спре да скърца най-накрая :mhihi: твой избор ;)

И по въпроса за форума-ами не,не се обезмисля............но някак си презумцията да караш БМВ и да мажеш със свинска мас,е извинявай :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi:

Ако помислиш малко малко по-задълбочено,сам ще разбереш,че нищо няма да постигнеш с това.....хубаво ще намажеш и ще спре да скърца,но за колко време :?: Замислял ли си се,че за да скърца,значи има триене,и то сухо триене.....оттам какво следва :?: следва износване на материала :arrow: съответно повишени хлабини :arrow: съответно изместване на геометрията на задния мост :arrow: нестабилност на пътя :arrow: неправилно износване на протектора на гумите........

Мисля,че бях достатъчно изчерпателен,ако някъде си се "докачил" от мое изказване извинявай,нищи лично ;) :bchug:

Това със свинската мас беше леко в кръга на шегата, но все пак наистина има препарати за тази цел.
Ти ако за всеки минимален проблем по колата, веднага сменяш частите, вместо да потърсиш първо друг начин за оправянето, значи.....просто нямам думи.
А тия от рода "ама следващите модели са трошки" и незнам си какво, звучат някак си......." оо не, аз не искам последен модел бмв, за кво ми е, те са трошки, ще си карам с моята старата, която е много здрава и не се чупи, пък като се счупи и слагам само оригинални части от бмв"....... :kuku:
Изображение

Chris Rock: "There's black people, and there's niggas and the niggas have got to go"

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от meha » 03 Фев 2011, 16:10

makaveli316 написа:Това със свинската мас беше леко в кръга на шегата, но все пак наистина има препарати за тази цел.

Ти ако за всеки минимален проблем по колата, веднага сменяш частите, вместо да потърсиш първо друг начин за оправянето, значи.....просто нямам думи.

А тия от рода "ама следващите модели са трошки" и незнам си какво, звучат някак си......." оо не, аз не искам последен модел бмв, за кво ми е, те са трошки, ще си карам с моята старата, която е много здрава и не се чупи, пък като се счупи и слагам само оригинални части от бмв"....... :kuku:

Какви са тия препарати,дето ще ти оправят положение?
Ти имаш ли представа изобщо как изглежда един заден надлъжен носач,реглажна биелетка или долна шарнирна втулка на Е39?Когато започне да скърца,няма начин да го оправиш със какъвто и да е "препарат" :!: След като гуменото уплътнение е пропуснало,и корозията си е казвала думата незнайно колко време...за какво изобщо говориме???
За новите коли няма какво да ми говориш,щото няма шанс да ме убедиш :mhihi: всеки ден са ми пред очите и в ръцете :mrgreen:

И не на последно място-ДА искам най новия модел на БМВ,но нямам възможност да го поддържам,а не искам да го мажа със мас :mhihi:

край на дебата :lol:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E60 530D F07 530D
Мечтае да кара: и да не приближава сервиза :)
Детайли за колата: трошляче някакво :)

Мнение от spacepl » 03 Фев 2011, 16:30

Ами като се кара 3 години без да се сменят тампоните така става, скърцат :mhihi: :mhihi: :mhihi:

ИзображениеИзображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: ше Е 39 520 98 г.

Мнение от im0tep » 03 Фев 2011, 16:33

spacepl написа:Ами като се кара 3 години без да се сменят тампоните така става, скърцат :mhihi: :mhihi: :mhihi:

ИзображениеИзображение

:shock: :shock: :shock: Чак така ли??? Те пак много късно са се разскърцали :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от meha » 03 Фев 2011, 16:38

ама вярно много са изкарали,по принцип "буренцата" малко да влезе в тях и след време почват да чуруликат :lol:
Ама така е Пламене,като натовари задницата на колата с нави компютри,тунери и други шукариики :mhihi:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E60 530D F07 530D
Мечтае да кара: и да не приближава сервиза :)
Детайли за колата: трошляче някакво :)

Мнение от spacepl » 03 Фев 2011, 16:40

Ами за Март, Април (да минат ледовете) съм решил да сменя всички тампони + носачи, сумата ще е много крива :roll:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от meha » 03 Фев 2011, 17:43

spacepl написа:Ами за Март, Април (да минат ледовете) съм решил да сменя всички тампони + носачи, сумата ще е много крива :roll:

правих същата процедура преди 2 години,2бр горни надлъжни носачи,2бр реглажни биелети,2бр шарнирни втулки долни носачи,един лагер главина,и една малка сладка биалетка на стаб.щангата ...........много болеше :mhihi: ,ама като я подкарах нескърцаща бързо забравих травмата :mhihi: До момента съм малко над 60 холяди км,и всичко е бетон.......да видим до кога :driving:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 320d E46 2002г.
Мечтае да кара: 2010 e92 335i

Мнение от makaveli316 » 03 Фев 2011, 18:06

meha написа:
makaveli316 написа:Това със свинската мас беше леко в кръга на шегата, но все пак наистина има препарати за тази цел.

Ти имаш ли представа изобщо как изглежда един заден надлъжен носач,реглажна биелетка или долна шарнирна втулка на Е39?Когато започне да скърца,няма начин да го оправиш със какъвто и да е "препарат" :!: След като гуменото уплътнение е пропуснало,и корозията си е казвала думата незнайно колко време...за какво изобщо говориме???
За новите коли няма какво да ми говориш,щото няма шанс да ме убедиш :mhihi: всеки ден са ми пред очите и в ръцете :mrgreen:

И не на последно място-ДА искам най новия модел на БМВ,но нямам възможност да го поддържам,а не искам да го мажа със мас :mhihi:

Кви носачи бе човек, на мен ми скърца малко подлакътника, а ти го обърна на носачи, биелетки и втулки и разни корозии.
Както и да е.
Изображение

Chris Rock: "There's black people, and there's niggas and the niggas have got to go"

некъв ентусиаст
Аватар
Кара: F02 750iL

Мнение от Ilko Ivanov » 03 Фев 2011, 18:48

makaveli316 написа:Кви носачи бе човек, на мен ми скърца малко подлакътника, а ти го обърна на носачи, биелетки и втулки и разни корозии.
Както и да е.

А ти защо не погледнеш в кой подфорум пишеш ?
И вземи прочети цялата тема от началото до края и забележи за какво се говори в нея ! Ти си единствения тук със скърцащ подлакътник :mhihi:
Тук адекватен отговор на твоя въпрос няма да можеш да получиш,просто защото на Е39 няма как да му се разкърца подлакътника ;)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: ше Е 39 520 98 г.

Мнение от im0tep » 03 Фев 2011, 18:55

Ilko Ivanov написа:
makaveli316 написа:Кви носачи бе човек, на мен ми скърца малко подлакътника, а ти го обърна на носачи, биелетки и втулки и разни корозии.
Както и да е.

А ти защо не погледнеш в кой подфорум пишеш ?
И вземи прочети цялата тема от началото до края и забележи за какво се говори в нея ! Ти си единствения тук със скърцащ подлакътник :mhihi:
Тук адекватен отговор на твоя въпрос няма да можеш да получиш,просто защото на Е39 няма как да му се разкърца подлакътника ;)

:mhihi: :mhihi: :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E-39TDS

Мнение от I.V.G. » 03 Фев 2011, 21:58

makaveli316 написа:
meha написа:

Кви носачи бе човек, на мен ми скърца малко подлакътника, а ти го обърна на носачи, биелетки и втулки и разни корозии.
Както и да е.

Ако нямаш свинска вземи от комшията гъша мас ,че е по гъста.Ще ни умориш от смях с този подлакътник.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Каквото запали

Мнение от NAPSTERS » 03 Фев 2011, 22:10

чета и се смея от сърце, а най много ми хареса заглавието на темата, евала на автора :yes:
когато умен човек спори с глупак, спорят двама глупаци.
http://www.vbox7.com/play:a44cbadb
Изображение
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: е34,е39, МL320, е70 4.8 и F 15

Мнение от маречков » 04 Фев 2011, 13:20

Що ги мажете. Нови от Даскалов са 63 лв без отстъпки. Вече смяната е друга работа :mhihi:. А от носачи не скърца, а става палава като я заиграеш и камшика е страшен, ако си с разбити носачи отзад.
Да живее БЪЛГАРИЯ!

Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Бмв Е39 М47
Мечтае да кара: Ягуар

Мнение от FragNatic » 20 Фев 2011, 16:18

Здравейте,
аз да не отварям нова тема ще пиша в тази....че и на мен ми скърца :lol: но не като на Мерцедес

Проблема е следния... Преди 2 дена започнаха дъждове....понамокри се кошницата и се появи от предна лява гума скърцане... НЕ СЕ ТРАЕ ако си отвънка или карам на отворен ( не че карам ама..)
Забелязах ,че звука се изменя когато въртя волана на дясно, като въртя на ляво или е изправен - шума(скърцането) е по-слаб до липсващ такъв. Нзм как да обясня въпросното скърцане с думи. Мога да го сравня с това на увита тел около оста на колелото до изключително дразнещото скърцане на тебешир по дъска . Все едно 2 ламарини се търкат! Държа да подчертая, че става дума само за участъка на лявата гума и едва ли е свързано със спирачките защото както и да ги пробвах не промениха звука по никъв начин. И друг път съм имал шум от там в мокро време (само в мокро,никога сухо), но се ограничаваше само до еквивалент на суркане от тел (жица).
Ако някой е имал подобни преживявания може да сподели тук или на ЛС. Аз ся като изсъхне ако не се махне този шум така или иначе ще е мятам на сервиз за проверка амааа... :dunno:
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към E39