Трака двигателя - М52b25
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
58 мнения
• Страница 4 от 4 • 1, 2, 3, 4
- LUCIFER'S
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39 '02 530d
Re: Трака двигателя - М52b25
Според мен проблема ти е в това, че мотора ти е каран с калпави масла, в които няма почистващи добавки.... а в добрите масла и в БМВ маслата има такива и като си сипал такова масло са тръгнали гняси и са ти запушили повдигачите.... не се заигравай с такива специални добавки за почистване повече, защото изпичат и нацъфкват семерингите, гумички на клапани- изобщо гумените истории... тези почистващи добавки са "агресивни" и са на киселинна или основна основа. Аз съм свидетел, на един случай, при който след 5 хил км някъде с такава почистваща добавка се наложи смяна на семеринги.... плачеше му се на човека..
Fortuna fortes metuit, ignavos premit.
- bmw_n00b
- ентусиаст
-
- Кара: 96-8' 523ti
Да и аз клоня по-скоро към този вариант. Ако нищо не се обади повече изобщо и не мисля да слагам добавки или промивки, но този път реших да пробвам, тъй като ако не бяха спряли да тропат, така или иначе щях да правя ремонт или да търся нов мотор.
- SnakeOne
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: силно казано
Аз не мога да разбера как може да карате с тва бмв масло? Особено наливно
Аз имам подобно чукане от оптяжната ролка. Като е напръскам с вд40 и спира за кратко.

- anzak
- старши ентусиаст
-
- Кара: F07 535D
- Мечтае да кара: SL500
SnakeOne написа:Аз не мога да разбера как може да карате с тва бмв масло? Особено наливноАз имам подобно чукане от оптяжната ролка. Като е напръскам с вд40 и спира за кратко.
ми аз пък не мога да разбера защо да не караме с БМВ масло пък било и то наливно варелите като си идват от директен вносител какъв е проблема аз от 2006-а година на моя кола друго(а съм сменил 7 за това време) масло освен БМВ не съм слагал в зависимост от автомобила съм пробвал 10в40 наливно 5в40 бутилирано 5в30 бутилирано и 0в40 пак бутилирано и не мога да се оплача от нито едно от маслата това че някои си мислят че за 13-15 лв клиентска цена може да съществува истинско бутилирано синтетично масло с какъвто и да е вискозитет си е техен проблем хубаво и евтино няма разберете го ..
Барай шишарката Минкеее ....
- Monoid
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW ///M335i
Колеги здравейте аз карам м50б20 имам същият проблем по същият начин се чува долу при калниците най-силно , самоче не е постоянно както при теб колега , като позагрее малко колата си отихва и няма никъкви шумове.Някакви идей при мен от какво може да е проблема ? Карам колата с 10в40 досега не съм имал такъв проблем , започна да се чува след около 3000 километра след смяна на маслото или поне на мен така ми напрай впечатление.Сипал съм Про Тек Макс пауър , а преди карах с най-големият боклук ПАРЦ.
Единственото нещо по-хубаво от шведската тройка е БАВАРСКАТА тройка.
Are you ///M Enough?
Авточасти AutoPower.BG
Are you ///M Enough?
Авточасти AutoPower.BG
- sadex5
- ентусиаст
-
- Кара: X5 2003 e39 540
anzak написа:SnakeOne написа:Аз не мога да разбера как може да карате с тва бмв масло? Особено наливноАз имам подобно чукане от оптяжната ролка. Като е напръскам с вд40 и спира за кратко.
ми аз пък не мога да разбера защо да не караме с БМВ масло пък било и то наливно варелите като си идват от директен вносител какъв е проблема аз от 2006-а година на моя кола друго(а съм сменил 7 за това време) масло освен БМВ не съм слагал в зависимост от автомобила съм пробвал 10в40 наливно 5в40 бутилирано 5в30 бутилирано и 0в40 пак бутилирано и не мога да се оплача от нито едно от маслата това че някои си мислят че за 13-15 лв клиентска цена може да съществува истинско бутилирано синтетично масло с какъвто и да е вискозитет си е техен проблем хубаво и евтино няма разберете го ..
Цената на оригинално БМВ масло BMW High Performance SAE 5W-30 Synthetic Oil* (BMW part number 07 51 0 017 866)
е 5, 50 $. Имам предвид за 5W30. Бутилирано, абсолютно оригинално...Верно, не е точно литър, ама....Карал съм с такова от 2001 година, повече от 7 модела на БМВ, никакъв проблем и не мисля да го сменя с друга марка засега. Навъртяни имам близо 300 хиляди километра.
- SnakeOne
- кандидат ентусиаст
-
sadex5 написа:anzak написа:SnakeOne написа:Аз не мога да разбера как може да карате с тва бмв масло? Особено наливноАз имам подобно чукане от оптяжната ролка. Като е напръскам с вд40 и спира за кратко.
Цената на оригинално БМВ масло BMW High Performance SAE 5W-30 Synthetic Oil* (BMW part number 07 51 0 017 866)
е 5, 50 $. Имам предвид за 5W30. Бутилирано, абсолютно оригинално...Верно, не е точно литър, ама....Карал съм с такова от 2001 година, повече от 7 модела на БМВ, никакъв проблем и не мисля да го сменя с друга марка засега. Навъртяни имам близо 300 хиляди километра.
Чист пример давам без да убеждавам някого в нещо. Колегата sadex5 си го купува за 8 лева бутилирано. anzak ти казваш 13 14 лева наливно. 1 литър Мотул 15W40 минерално струва 11 лева (цена за литър в 5л. туба).

- anzak
- старши ентусиаст
-
- Кара: F07 535D
- Мечтае да кара: SL500
- SnakeOne
- кандидат ентусиаст
-
Няма значение. Сравнението е синтетично, полусинтетично на BMW и минерално от друг производител.

- White 1913 Power
- младши ентусиаст
-
- Кара: carefully
bmw_n00b написа::bchug: Просто исках да завърша темата, не да убеждавам агресивноВ случая явно проблема по една или друга причина беше от маслото. Ако не дай Боже пак нещо се разтрака ще информирам
колега как е тракането и колко км мина от смяната на маслото?
- bmw_n00b
- ентусиаст
-
- Кара: 96-8' 523ti
Минал съм около 1000 км, колега, 80% градско. Тракането заглъхна до степен, до която вече не ми прави впечатление. Ако се заслушам, пак му хващам ритъма, но не е както когато правих клипа се чуваше от около 10-на метра покрай колата. Тези дни ще направя още едхо клипче 

Последна промяна bmw_n00b на 06 Мар 2011, 23:20, променена общо 1 път
- Neeky
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: го на М3мицин
- Мечтае да кара: Е36 М3
bmw_n00b написа:Минал съм около 1000 км, колега, 80% градско. Тракането заглъхна до степен, до която вече не ми прави впечатление. Ако се заслушам, пак му хващам ритъма, но не е както когато правих клипа се чуваше от около 10-ма метра покрай колата. Тези дни ще направя още едхо клипче
Благодаря, за актулизацията по проблема и се радвам, че проблемът ти е решен!

Успех, и само безаварийни!

- vanio_90bg
- Потребител
-
- Кара: e 39 520 i
- Детайли за колата: e 60 530i
колеги да изтупаме малко темата имам същият проблем при бмв е 39 ка.появи се скоро по същият начин се чува карам с мобил 10 в 40 та как приключи проблема само с мляна на масло ли ? ако е имало и нещо друго споделете ? 

58 мнения
• Страница 4 от 4 • 1, 2, 3, 4