проблем със спирачките бмв 316и купе 1995г
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
21 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
проблем със спирачките бмв 316и купе 1995г
колеги помагайте проблемът е следния : когато съм в движение когато натисна спирачките и има празен ход доста на педала и като понапомпя 1-2 и се оправя за секунда .смених помпата пак същият проблем нови накладки от никъде не изтича течност обезвъздушихме системата 4 пъти пак така когато я обезвъдушавахме всичко си е ок! но когато запаля пак празен ход и пак нещо не в ред а забравих да спомена че има АБС
- ///Mechov
- младши ентусиаст
-
- Кара: кУлУлО
Re: проблем със спирачките бмв 316и купе 1995г
Чисто нова помпа ли сложи колега или втора употреба
- Nikito_nn
- ентусиаст
-
- Кара: му се с шпер
Аз имах подобен проблем от износени барабани отзад.
сложих помпа 2 ра употреба но гарантирам за помпата от познат е и работеше перфектно преди да се удари така че помпата е добра
Nikito_nn написа:Аз имах подобен проблем от износени барабани отзад.
колега барабаните или накладките бяха ти износени и казваш че си имал празен ход трябва да проверя накладките бяха добре отзад но не съм прегледам барабаните
- Nikito_nn
- ентусиаст
-
PJ_CH написа:Nikito_nn написа:Аз имах подобен проблем от износени барабани отзад.
колега барабаните или накладките бяха ти износени и казваш че си имал празен ход трябва да проверя накладките бяха добре отзад но не съм прегледам барабаните
Пробвай като влезеш в колата, запали я и на място без да потегляш опъни ръчната и тогава пробвай как е педала на спирачката(на опъната ръчна), трябва да стане твърд. Иначе ръчната ти държи ли или я няма.
- anton mutafchiev
- ентусиаст
-
- Кара: всичко що е с гуми
ти как обезвъздушаваш наи добре е да е на самотек а не да помпиш
- vladi_a_i
- костинбродчанин
-
- Кара: е60 530д
- Мечтае да кара: М3 Компакт
- Детайли за колата: Няма много...
Може и сервото да е нещо...
БМВ и пак БМВ и пак БМВ...БМВ
То на е36 цилиндърчетата се саморегулират. Не би трябвало да има проблем когато са износени накладките, барабаните или дисковете.Nikito_nn написа:Аз имах подобен проблем от износени барабани отзад.
- Nikito_nn
- ентусиаст
-
bmw325tds написа:То на е36 цилиндърчетата се саморегулират. Не би трябвало да има проблем когато са износени накладките, барабаните или дисковете.Nikito_nn написа:Аз имах подобен проблем от износени барабани отзад.
Принципно си прав но когато барабаните са износени толкова много, че цилиндърчетата да немогат да уплътнят, се получава точно този ефект. Просто при натискане на спирачката цилиндърчето отваря но не уплътнява добре и затова педала отива чак долу и при моментално повторно отпускане и натисканена спирачката цилиндърчетата отварят още повече и тогава вече педала се усеща твърд и колата спира по-добре. Това доста прецаква цилиндърчетата и почват да текът, затова не е добре да се кара така, като изключим проблема че колата неспира

ами колеги ръчната не хваща изобщо но аз така я взех 6те пробвам да я направя и да видя какво ще стане обезвъздушавах с помпене но немисля 4е са износени барабаните отзад може ли да е от АБС нещо
- MadSc
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 318ti компот
- Мечтае да кара: самолет
Колега карам 318 ти компакт с дискове съответно, но зимата си карам Grand Cherokee-to с барабани съм. Бях сменял цилиндърчетата на задните колелета, накладки и т.н. и все още имах същия проблем. Смених и барабаните както писа колегата по-горе и всичко се оправи. Имай предвид, че взех барабани 2ра употреба, а на мойте не си личеше да има кой знае какво износване. Знам, че марката на джипа няма нищо общо с форума, но проблема и решението си остана същото в края на краищата. 

- Nikito_nn
- ентусиаст
-
PJ_CH написа:ами колеги ръчната не хваща изобщо но аз така я взех 6те пробвам да я направя и да видя какво ще стане обезвъздушавах с помпене но немисля 4е са износени барабаните отзад може ли да е от АБС нещо
проблема на ръчната най-вероятно е породен от проблема ти със спирането. Независимо дали хваща или не, направи манипулацията която ти казах и така ще придобиеш представа. Опъни я и тогава виж педала дали няма да стане твърд.
Износени дискове или барабани може да е.
по-добре 2л пепси от 1.6л хонда
колеги пробвах да опъна ръчната но ефект нямаше пак има празен ход тя ръчната никога не е работила от както го взех ще свалям задните барабани да видя какво не е наред
21 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2