Проблем в скоростна кутия 5НР18
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
6 мнения
• Страница 1 от 1
- longboy
- Потребител
-
- Кара: Е39 528i
- Мечтае да кара: Е30 М3
Проблем в скоростна кутия 5НР18
Вчера сутринта, като тръгвах за работа, спрях на един светофар и видях, че стрелката за температурата стои в най-ляво положение. Тъкмо се уплаших, да не би водата да е изтекла, защото скоро сменях радиатора и на борда ми изписа за момент „Progr.emerg. cambio”, което е проблем в скоростната кутия. Но го изписа само за момент и след това изчезна, едва успях да го прочета. След което стрелката за температурата си отиде на обичайното място. Нямаше други проблеми, докато не отидох на работа. Там след като изгасих колата, пак ми го изписа този надпис. След обяд, като се постопли времето я запалих, дадох 15 метра назад, след това напред, но не изписа нищо. Скоро ми сменяха гарнитурата на картера на двигателя, защото капеше масло, сега не капе оттам, а целия картер на скоростната кутия е омаслен. Дотук с описанието на проблема. А сега въпросите:
1. Възможно ли е от липса на масло да изписва този надпис?
2. Вероятно ли е, като са повдигали двигателя да му сменят гарнитурата да са закачили нещо и по скоростната кутия?
3. Възможно ли е да е бил електрически проблем, хлабава връзка, заледено съединение от студа?
4. Може ли проблема да се влоши ако я закарам на ход до сервиз?
Колата е Е39, 528i, 11.95г., скоростна кутия 5НР18 със зелен етикет. Колата я купих лятото, миналата година и не съм пипал скоростната кутия.
Прочетох 2-3 теми свързани с автоматиците, на колегите им се е случвало да усещат удар, да не включва на някои предавки, при мен няма такива проблеми. Дори и след като изписа на борда грешката, пак си превключва меко. Просто ме е страх да я закарам дори и до сервиза. Благодаря предварително на отзовалите се.
1. Възможно ли е от липса на масло да изписва този надпис?
2. Вероятно ли е, като са повдигали двигателя да му сменят гарнитурата да са закачили нещо и по скоростната кутия?
3. Възможно ли е да е бил електрически проблем, хлабава връзка, заледено съединение от студа?
4. Може ли проблема да се влоши ако я закарам на ход до сервиз?
Колата е Е39, 528i, 11.95г., скоростна кутия 5НР18 със зелен етикет. Колата я купих лятото, миналата година и не съм пипал скоростната кутия.
Прочетох 2-3 теми свързани с автоматиците, на колегите им се е случвало да усещат удар, да не включва на някои предавки, при мен няма такива проблеми. Дори и след като изписа на борда грешката, пак си превключва меко. Просто ме е страх да я закарам дори и до сервиза. Благодаря предварително на отзовалите се.
- sadex5
- ентусиаст
-
- Кара: X5 2003 e39 540
Re: Проблем в скоростна кутия 5НР18
Бях писал в една друга тема, автоматика е много капризен към промяната на напрежението в бордовата мрежа, разбирай и лоша маса на кутията.....Отдолу има един кабел дебел, и ако е изгнил или дава лош контакт, най- вероятно е от това.....Но интересно че не ти плете предавките, или да има някаква друга забележка по работата и..
- longboy
- Потребител
-
- Кара: Е39 528i
- Мечтае да кара: Е30 М3
Имам канал на работа, утре ще я кача и ще огледам за този кабел. Може ли да стане по-голям проблем, ако я мръдна 100 метра до канала, или да я закача, да я дръпна с нещо.
- sadex5
- ентусиаст
-
Пали и газ ! Нищо няма да и стане ! Гарантирам ти ! Ама после правиш ресет с откачане на клемата на акумулатора...
- anzak
- старши ентусиаст
-
- Кара: F07 535D
- Мечтае да кара: SL500
sadex5 написа:Пали и газ ! Нищо няма да и стане ! Гарантирам ти ! Ама после правиш ресет с откачане на клемата на акумулатора...
този ресет по каква причина.............
Барай шишарката Минкеее ....
- sadex5
- ентусиаст
-
Исках да му кажа преди да почне да бара по кабелите да откачи клемата на минуса все пак 

6 мнения
• Страница 1 от 1