Реставрация и доработка на алуминиеви джанти
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
29 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
- ///M_Martin
- Любимец на Кралицата
-
- Кара: F85 X5M , Race ///M GTR V10 S85
- Мечтае да кара: M3 CSL
Re: Реставрация и доработка на алуминиеви джанти

- Rundev
- младши ентусиаст
-
- Кара: мадамите да крещят :)
martin_g60 написа::clap: Браво не е като да не се занимавашмного хубаво е станало НО ще те разочаровам защото този спрег ще падне толкова бързо че няма да ти се вярва.
Дано не си прав

- shark1986
- младши ентусиаст
-
- Кара: 320д Е46 136к.с
- Мечтае да кара: BMW F10
Rundev написа:martin_g60 написа::clap: Браво не е като да не се занимавашмного хубаво е станало НО ще те разочаровам защото този спрег ще падне толкова бързо че няма да ти се вярва.
Дано не си прав
Аз за това казах че се занимава със глупости,а той колегата ми се скара

- Rundev
- младши ентусиаст
-
shark1986 написа:В Сливен вече така викат-Разкопаха ни!Сложиха ни кръста!Остава само да ни закопаят
Не е лъжа

- zlati79
- младши ентусиаст
-
- Кара: кот кара
някой да сподели опит в корегирането на драскотини от бордюр по борда! тука в линка след втората минута има нещо интересно - http://www.youtube.com/watch?v=MggY-dh8 ... re=related , аз съм чувал за сега нещо свързано с някакви супер здрави китове за алуминии............ 

- ///M_Martin
- Любимец на Кралицата
-
- Кара: F85 X5M , Race ///M GTR V10 S85
- Мечтае да кара: M3 CSL
zlati79 написа:някой да сподели опит в корегирането на драскотини от бордюр по борда! тука в линка след втората минута има нещо интересно - http://www.youtube.com/watch?v=MggY-dh8 ... re=related , аз съм чувал за сега нещо свързано с някакви супер здрави китове за алуминии............
На запад съм гледал китове за оправяне на джанти(нещо за което питаш ти) но не знам колко са добри.Не са скъпи но до колко вършат работа

- Face
- младши ентусиаст
-
- Кара: 320Д(M47TUD20)
Моите ги правиха в Сливен със специален кит за алуминиеви джанти.Бяха доста изжулени,но след обработката с кита станаха като нови.За съжаление обаче по нататъшния процес на обработка не е бил на ниво и след време се обели лака на пароструйка в автомивка...
И браво на Рундев за старанието!
И браво на Рундев за старанието!
- vavilon
- старши ентусиаст
-
- Кара: E46 318i 98
- Мечтае да кара: Електромобил...
Колега, Рундев джантите са са станали супер. Така на снимки.
Но моля те неказвай на колегите как да си обработват техните джанти, защот малко бъркаш грапавоста на шкурките и самата последователност на заглаждане!!!
Но моля те неказвай на колегите как да си обработват техните джанти, защот малко бъркаш грапавоста на шкурките и самата последователност на заглаждане!!!

- Face
- младши ентусиаст
-
- Кара: 320Д(M47TUD20)
vavilon написа:Колега, Рундев джантите са са станали супер. Така на снимки.
Еми кажи я де колега,последователността и щурките!
- Rundev
- младши ентусиаст
-
Face написа:vavilon написа:Колега, Рундев джантите са са станали супер. Така на снимки.
Еми кажи я де колега,последователността и щурките!
Е аз съм я обяснил последователноста която съм използвал и резултата е професионален според мен,колега vavilon всеки сам решава аз съм описал как съм постигнал снимковия материал

- Collision
- Потребител
-
- Кара: E46 320d `04
- Мечтае да кара: nothing else :)
Изглеждат страхотно! Браво!
А някакъв цветен отенък, дали е възможно се добави? Предполагам, да се пръснат съвсем леко преди лака..
А някакъв цветен отенък, дали е възможно се добави? Предполагам, да се пръснат съвсем леко преди лака..
здр. аз джанти не съм боадисвал така старателно като колегата,но мога да кажа че на камионите ми съм ги боядисвал само след миене и карат мин. по 2 год, като за този период се навъртат мин. 200 000 км.при много по тежки условия,така че на колегата би трябвало да изкарат поне толкова та и повече.От мене браво за старанието
- Rundev
- младши ентусиаст
-
cha4o1983 написа:здр. аз джанти не съм боадисвал така старателно като колегата,но мога да кажа че на камионите ми съм ги боядисвал само след миене и карат мин. по 2 год, като за този период се навъртат мин. 200 000 км.при много по тежки условия,така че на колегата би трябвало да изкарат поне толкова та и повече.От мене браво за старанието

След това внимателно забърсване да не остават прашинки по нея и пръскане с шприц-кит(който съм показал на първата страница)само на най проблемните места и язви.

На снимката изглежда че все едно съм я пръснал цялата с шприца както първата но не само на места е.
Утре ще е изсъхнал добре шприца за втора ръка.След това следва зашкурване с водна шкурка 1200.
Колкото до "първото ми творение" ще дам пример без да се хваля

.......а сега вие кажете коя е новата джанта на снимката(снимката/те са/е малко лоша/и,защото са правени от GSM

- vanmukan85
- Потребител
-
Ефекта е просто невероятен.Джантите са станали супер.Честно да ти кажа мойте джанти бяха с доста забележки и като ти прочетох темата ги започнах и аз че и без това са заземени за пролетта.Благодаря ти за подробното описание на процеса. 

29 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2