BMW Е39 Engine start push button

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 525 d a
Мечтае да кара: 535 d
Детайли за колата: 525 d с чип

Re: BMW Е39 Engine start push button

Мнение от naseto1969 » 30 Яну 2011, 23:49

абе добре идеа ама как да разбера кои кабели да вьржа на ключа които е в запалката

ентусиаст
Аватар
Кара: X5 2003 e39 540

Мнение от sadex5 » 31 Яну 2011, 3:00

То ако беше толкос лесно....Ами имобилайзера, ами кой ще дава на контакт, волана кой го отключва ??
Това според мен си е чист пернишки тунинг особенно на е39...Щото и без това пак в джоба си ще ходя с ключа заради алармата :D

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 530da touring

Мнение от BhO » 31 Яну 2011, 3:03

без да съм чел цялата тема пускам само нещо набързо.
youtube
разгледайте всички видеота от този юзър

Това момче е юзър в немският форум и е направил два вида модула.
едният е с обикновен бутон като на първата снимка а вторият е с оригинален бмв бутон.
Разликата бмв бутона има 6 кабелчета.
Пускам ви линка с обявата му и обяснения и да.. знам че е скъпо но поне някой може да взаимства идея някоя.

обява

в обявата има и пдф файл как точно се инсталира модулът.

pdf

ентусиаст
Аватар
Кара: X5 2003 e39 540

Мнение от sadex5 » 31 Яну 2011, 3:15

Иска да се регваме там.....Човек аз ще ти го направя ако искаш да си го палиш и от багажника, ама има ли смисъл, при положение че винаги ще си си с ключа в джоба....

некъв ентусиаст
Аватар
Кара: F02 750iL

Мнение от Ilko Ivanov » 31 Яну 2011, 9:14

Номенклатурен номер : 61316960743
Описание : п��евкл����ва��ел
Ед.цена (с ДДС) : 120.89 BGN
Няма наличност
Дару Кар АД си запазва право за промени в цените

Ето ви номера на оригиналния бутон,в изработването на схемата с релетата няма нищо сложно.

ентусиаст
Аватар
Кара: E65 black- sport package

Мнение от racing_team_vidin » 31 Яну 2011, 13:19

sadex5 написа:Иска да се регваме там.....Човек аз ще ти го направя ако искаш да си го палиш и от багажника, ама има ли смисъл, при положение че винаги ще си си с ключа в джоба....

ето го разковничето, като цяло за да има смисъл от такова нещо, трябва да се махне това поставяне и завъртане на ключа, иначе се обезмисля, и прилича повече на москвич със старт бутон.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 525

Мнение от iamatuning » 31 Яну 2011, 20:55

sadex5 написа:Иска да се регваме там.....Човек аз ще ти го направя ако искаш да си го палиш и от багажника, ама има ли смисъл, при положение че винаги ще си си с ключа в джоба....

Абе колега,има ли смисъл всичко става стига и цената да устройва този който ще плаща,ти все за този ключ говориш немога да те разбера - никой няма да те кара да носиш 2 ключа.
Ще ти обясня примерно:Идваш и казваш че искаш да ти стане колата 1 към 1 относно паленето с Е90.
И отам нататък аз почвам:купуваме ключ за Е90,твоя ключ го преправяме и се внедрява в него,след това маха се ключалката и патронника и мястото покрай волана се затваря и боядисва,слага се електронен механизъм за отключване на волана,прави се оригинално гнездо на таблото 1 към 1 като на Е90 за оригиналния ключ,инсталиране на модул за паленето,инсталиране на старт-стоп бутон.
След като е готово всичко функционира по-следния начин:Отключваш си колата с оригиналния ключ от Е90,влизаш вътре и го поставяш в гнездото след което автоматично се откючва волана и дава контакт,натискаш още един път и колата пали,натискаш пак и изгася.След като си толкова доволен питаш какво струва и ти оговарям 500лв. а ти си толкова доволен че колата ти изглежда и функционира като Е90 че вадиш 600 и казваш да се почерпя.В крайна сметка всички сме доволни.
п.с. Не се заяждам и нямам лоши намерения към написаното,просто изглаждам недоразбраното.

Предишна

Назад към E39