Проблем с м52б20
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
24 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- twake
- младши ентусиаст
-
- Кара: E39
Проблем с м52б20
Здравейте колеги. Искам да споделя един проблем, който имам с колата от доста време а решение още няма. Проблема е ясно изразен при по-студено време.
При по ниски темератури (под 0) ако запаля колата, изчкам примерно 1-2 минути и тръгна няма проблем. Ако обаче тръгна ведната и първите 1-2 минути изключа от скорост колата или гасне или започва да тресе (държи 450-500 оборота). И така на всяко палене сутрин. На място оборотите са нормални.
Направихме диагностика и нищо не излиза, стъпково моторче е изчистено, клапан картерни газове е сменен, свещи, филтри. О-ринговете на ваноса също са сменени. Колата иначе си върви нормално, разхода е в нормите, масло не губи. Струва ми се, че има известно подобрение като сипвам Redex, но е за кратко време и не решава проблема.
Благодаря предварително.
При по ниски темератури (под 0) ако запаля колата, изчкам примерно 1-2 минути и тръгна няма проблем. Ако обаче тръгна ведната и първите 1-2 минути изключа от скорост колата или гасне или започва да тресе (държи 450-500 оборота). И така на всяко палене сутрин. На място оборотите са нормални.
Направихме диагностика и нищо не излиза, стъпково моторче е изчистено, клапан картерни газове е сменен, свещи, филтри. О-ринговете на ваноса също са сменени. Колата иначе си върви нормално, разхода е в нормите, масло не губи. Струва ми се, че има известно подобрение като сипвам Redex, но е за кратко време и не решава проблема.
Благодаря предварително.
- spacepl
- старши ентусиаст
-
- Кара: E60 530D F07 530D
- Мечтае да кара: и да не приближава сервиза :)
- Детайли за колата: трошляче някакво :)
Re: Проблем с м52б20
Тази вечер извади маркуча от капака на клапаните (този които отива към филтъра на картерните газове) и го запуши с нещо, така че филтъра да не дърпа въздух от него. Утре сутринта пиши как е. Ако не си палил колата тая сутрин, може и сега да го направиш, за 5 мин. работа е.
- twake
- младши ентусиаст
-
Ако съм те разбрал правилно маркуча, който излиза от клапана на картерните газова и влиза в двигателя.
Маркуча е един такъв пластмасов не гумен?
Маркуча е един такъв пластмасов не гумен?
- Sesko
- ентусиаст
-
- Кара: е60 525 x-drive
- Мечтае да кара: M6
Тя и мойта май прави така от време на време , на мене ми се струва , че решението е в онази тема tsb_bg за повдигачите 

- twake
- младши ентусиаст
-
Сутринта пробвах друго. Запалих и веднага изфорсирах до 3000 оборота на място и угасна. Запалих и пак така и пак угасна. На 3тия път вече си беше нормално.
Утре ще пробвам съвета на spacepl и ще пиша.
Утре ще пробвам съвета на spacepl и ще пиша.
- bmw_n00b
- ентусиаст
-
- Кара: 96-8' 523ti
Аз по-скоро бих попитал с какво масло караш сега и дали преди смяната си имал този проблем. Изглежда като неравномерно пълни повдигачи. Ако не помогнат горните съвети, може да пробваш да сложиш една добавка за повдигачи или друга за повишаване на вискозитета на маслото и да направиш процедура за обезвъздушаване на повдигачите. Това в случай, че си проверил обстойно дали не смуче въздух от някъде. 

- twake
- младши ентусиаст
-
Маслото е 5в40 BMW High Power Special. Преди карах с 10в40 Valvoline Dura Blend.
И с двете масла проблема го имаше.
Не смуче въздух, проверено е и това.
И с двете масла проблема го имаше.
Не смуче въздух, проверено е и това.
- twake
- младши ентусиаст
-
Пробвах и съвета на spacepl, пак е същото.
- anzak
- старши ентусиаст
-
- Кара: F07 535D
- Мечтае да кара: SL500
пробвай откачи дебитомера следващия път и сподели какво е станало
Барай шишарката Минкеее ....
- twake
- младши ентусиаст
-
anzak написа:пробвай откачи дебитомера следващия път и сподели какво е станало
Утре сутрината ще направя и това и ще пиша, макар че имам спомени че преди време го бях пробвал и ефект нямаше (проблема е от както имам колата

twake написа:anzak написа:пробвай откачи дебитомера следващия път и сподели какво е станало
Утре сутрината ще направя и това и ще пиша, макар че имам спомени че преди време го бях пробвал и ефект нямаше (проблема е от както имам колата)
Имало ли е опити за чип тунинг?
- twake
- младши ентусиаст
-
Колата има чип, да обаче и преди него пак си беше така.
Има ли някаква вероятност проблема да е в дюза/и?
Има ли някаква вероятност проблема да е в дюза/и?
- bmw_n00b
- ентусиаст
-
В такъв случай изглежда да е нещо свързано с притока на гориво. Предполагам няма разлика дали е пълен или празен резервоара... Има една добавка на ликви моли за бензина, която отнема кондензиралата влага, може да пробваш с нея. Има ли вакуум в резервоара? Пробвай сутринта преди да запалиш да отвориш капачката.
- twake
- младши ентусиаст
-
Важно да отбележа, че колата е имала газова уредба, но още като я взех я махнах напълно. Спомням си дори, че и на газ пак така правеше.
Няма разлика колко гориво има но има подобрение като сипя добавка REDEX.
Няма разлика колко гориво има но има подобрение като сипя добавка REDEX.
- bmw_n00b
- ентусиаст
-
Не ти ли гърмеше на теб точно преди да махнеш газта? Евентуално да е цепнат колектора някъде или гарнитурка да е издухана или уплътнението на филтъра на картерните газове? Ако е много малка цепнатината точно на по-високи обороти следва да засмуква и да обеднява сместа.
24 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2