Придърпване- е46 318 и

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: e90
Детайли за колата: 320d

Придърпване- е46 318 и

Мнение от SSSSS_1989 » 30 Яну 2011, 22:42

Здравейте. Извинявам се за нахалството, обаче имам следния проблем: карам 318и е46 и ми се получава едно придърпване при ускоряване. когато натисна газта горе долу на половината и карам на втора скорост(между 2000 и 3000 оборота) и я държа на едно ниво колата ускорява обаче придърпва. След 3000 оборота проблема го няма. Горивен филтър е сменян преди 10 000км, дебитомера е сменен преди 3 месеца, диагностика е правена преди 1 месец, но май пак ще се ходи. Освен това като почне да придърпва и натисна газта до край, придърпването изчезва и ускорява плавно. Проблема го има и на другите предавки. Иначе няма загуба на мощност и оборотите не играят на празен ход
Ако някой има идея нека сподели. Мерси предварително

Потребител
Аватар
Кара: е46.320и.
Мечтае да кара: самолет
Детайли за колата: нормални !

Re: Придърпване- е46 318 и

Мнение от vanki4a » 31 Яну 2011, 13:53

колега и аз имам сащия проблем и незнам от каво е някои казват че може би дюзите ми са запушени но не сам сигурен ,но на мен ми го прави това когато сам на гас не на бензин !

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E70

Мнение от slitter » 31 Яну 2011, 23:45

SSSSS_1989 написа:Здравейте. Извинявам се за нахалството, обаче имам следния проблем: карам 318и е46 и ми се получава едно придърпване при ускоряване. когато натисна газта горе долу на половината и карам на втора скорост(между 2000 и 3000 оборота) и я държа на едно ниво колата ускорява обаче придърпва. След 3000 оборота проблема го няма. Горивен филтър е сменян преди 10 000км, дебитомера е сменен преди 3 месеца, диагностика е правена преди 1 месец, но май пак ще се ходи. Освен това като почне да придърпва и натисна газта до край, придърпването изчезва и ускорява плавно. Проблема го има и на другите предавки. Иначе няма загуба на мощност и оборотите не играят на празен ход
Ако някой има идея нека сподели. Мерси предварително

Колега извинявай, ама прецакания дебитомер дава точно тези симптоми на 318, поне при мен беше така, когато се прецака. Понеже казваш, че е сменяван, сигурен ли си, че действително е сменяван и ако да, то дали е оригинален или по точно бош??? Другите варианти като китайски или италиански не дават добър ефект!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 325i

Мнение от vitaliss » 31 Яну 2011, 23:51

нищо чудно и дебитомера да ти е здрал багажа..преди 2 години си зех оригинален на бош 300 лева някаде го платих и след 1 месец както си карах и колата заби и изгасна,паля и гасне пак,нещо ми доиде на акъла да драпна шалтера на дебитомера и колата си запали в авариен режим...такаче :kuku: 300 лева на вятара... :bang: и при такива цени не би ли трябвало да има и гаранция..скоро ми предстои да копувам на 325и дебитомер които е 600 лева...и не ми се мисли ако изчатка пак :banghead:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E46 318i '99г.

Мнение от yellowsubmarine » 01 Фев 2011, 0:09

Да не би да ти приплъзва съединителя :dunno:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E90 330d; BMW F25 30d
Мечтае да кара: BMW M

Мнение от kriso85 » 01 Фев 2011, 0:20

И аз си мисля, че проблема е в дебитомера.
Може би не си избрал оптималния вариант.
Какъв ти беше предишния дебитомер и какъв сложи сега ?
"Try not. Do or do not. There is no try" Yoda
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от SSSSS_1989 » 01 Фев 2011, 23:41

Мерси за мненията и коментарите. Дебитомера го взех преди 2 месеца. на магнети марели за около 170 лв. Не ми се даваха да ви кажа честно 300лв за Бош. Лично аз го купих от магазина. Мисля, че не е от него, защото като натисна до край газта и колата върви идеално. Съединителя е на 1 год- 22 хил. км. Днес ми направи впечатление, че се получава най- осезаемо, когато газта е натисната около половината. Ако е да кажем на 3/4 или до долу натисната няма проблем. Усещането всъщност е разтрисане все едно колата минава през дупка.

Потребител
Аватар

Мнение от SSSSS_1989 » 02 Фев 2011, 0:07

а какво мислите колеги за следните неща които прочетох из форумите като причини- бензинова помпа, свещи, кабели, тпс сензор, дроселова клапа, бубина? Просто се извинявам още един път, но съм на 21 год, първа кола ми е и съм технически неграмотен.

Потребител
Аватар

Мнение от marchan » 03 Фев 2011, 17:07

SSSSS_1989 написа:Мерси за мненията и коментарите. Дебитомера го взех преди 2 месеца. на магнети марели за около 170 лв. Не ми се даваха да ви кажа честно 300лв за Бош. Лично аз го купих от магазина. Мисля, че не е от него, защото като натисна до край газта и колата върви идеално. Съединителя е на 1 год- 22 хил. км. Днес ми направи впечатление, че се получава най- осезаемо, когато газта е натисната около половината. Ако е да кажем на 3/4 или до долу натисната няма проблем. Усещането всъщност е разтрисане все едно колата минава през дупка.

имах сущия проблем с стария фиат брава,само че в диапазона 1600-2200обр.(гледах я на елкини,свещи,бобина,кабели,дебитомер-нищо от тях) , накрая с една добавка на Pro Tec - Fuel line cleaner за почистване на системата за бензинови двигатели и сичко изчезна :driving: .Сега на работния опел имам същия проблем-с по-малко газ придърпва 1200-2000обр. и мисля да процедирам по същия начин.Добавката е само 17-19лв така че дори да не помогне,почти нищо не губиш като средства.

Потребител
Аватар

Мнение от SSSSS_1989 » 04 Фев 2011, 15:58

Мерси за коментарите. Все още не съм ходил на диагностика тъй като съм доста зает. Като реша проблема ще пиша.

Потребител
Аватар
Кара: BMW 318 CI
Мечтае да кара: BMW M3 CSL

Мнение от prestige_ » 06 Фев 2011, 1:00

Точно до вчера имах същия проблем с фиат-а браво и след смяна на свещите изчезна :)

Потребител
Аватар

Мнение от SSSSS_1989 » 10 Фев 2011, 10:16

Здравейте,значи ходих на диагностика, обаче ми казаха, че няма да могат да хванат от какво е проблема и ми препоръчаха да сменя свещите, тъй като се сменяли на 20 хил.км, а аз досега не съм ги сменял. След това минах и през друг майстор, той се качи, кара колата и каза, че според него е от ламбда сондата, тъй като ми свети чека. и все пак преди 1 месец някъде провериха на диагностика ламбдата и ми казаха, че на ниските не работи, обаче на високите обороти работи и не е необходимо да я сменям. Напоследък обаче не го прави толкова осезаемо това придърпване. Смятам, че може и бензина да има роля, тъй като започнах да зареждам само от Петрол и Лукойл. Та въпроса ми е възможно ли е от ламбда сондата до се получава това придърпване, защото като цяло се усеща най-вече когато е студена колата и с ненатиснат докрай педал на газта.

Потребител
Аватар

Мнение от SSSSS_1989 » 08 Апр 2011, 16:23

Незнам защо така обаче сега като се затопли времето и придърпването изчезна. Наистина това е46 си прави квото иска.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 318i Е46 2000

Мнение от babbilqn » 18 Апр 2011, 22:18

samo edno 6te ti kaja izdurpai si buksata na debitomera i 6te se prerodi6 i az se preebah s madnetmareli debitomer i taka mi pridrupva i na mene me i kazaha sve6ti smenih gi pak su6toto i mahnah buksata i kolata spre da pridrupva suvet ot mene kupi si bosh debitomer
/// BMW е КоЛаТа БлОнДиНкА е ЖеНаТа ///

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 535ix, 2012

Мнение от landolin » 18 Апр 2011, 23:45

SSSSS_1989 написа:Здравейте,значи ходих на диагностика, обаче ми казаха, че няма да могат да хванат от какво е проблема и ми препоръчаха да сменя свещите, тъй като се сменяли на 20 хил.км, а аз досега не съм ги сменял. След това минах и през друг майстор, той се качи, кара колата и каза, че според него е от ламбда сондата, тъй като ми свети чека. и все пак преди 1 месец някъде провериха на диагностика ламбдата и ми казаха, че на ниските не работи, обаче на високите обороти работи и не е необходимо да я сменям. Напоследък обаче не го прави толкова осезаемо това придърпване. Смятам, че може и бензина да има роля, тъй като започнах да зареждам само от Петрол и Лукойл. Та въпроса ми е възможно ли е от ламбда сондата до се получава това придърпване, защото като цяло се усеща най-вече когато е студена колата и с ненатиснат докрай педал на газта.

Е ако ти свети чека и на диагностиката не могат да ти кажат нищо, май трябва да смениш диагностика :)

Иначе тия - смени това смени онова, може би е от другото, могат да те вкарат в добри разходи и по лошото да смениш работещи оригинални части с такива неоригинални и може би не дотам съвместими и вече наистина се вкарваш във матрицата :)
Виж си първо сам как са ти разните вакууми маркучета, има ли нацепени и т.н., как са маркучите за картерната вентилация (филтъра също) - има ли такива пред разпадане - абе търси дали не дърпа от някъде въздух и т.н., виж си свещите и т.н.

Може би обаче е най добрия вариант проба с друг дебитомер или да пробваш с откачена букса на твоя и да видиш дали има промяна - ако има промяна това не значи задължително смяна :!: може и да има други проблеми, просто трябва да почнеш да елиминираш едно по едно нещата ;)

Следваща

Назад към E46