Проблем при опит за обучение на ключ.
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
29 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
- Ilko Ivanov
- некъв ентусиаст
-
- Кара: F02 750iL
Re: Проблем при опит за обучение на ключ.
hristo01 написа:И аз ще се намеся в темата, но с малко по страничен проблем. Колата ми е е39 98 година - страия ключ ( не ромбоидния). Фабричната аларма на ключа работи отлично. Реших да се заема с направа на 2 ри ключ. Естествено взех оригнален от е46 ромбоиден с фабричната аларма вътре, купих си кутиийка от тези китайските и прехвърлих алармата вътре. Нарязах ключа и сега всичко е наред с малкото изключение , че НЕМОГА ДА ЗАПАЛЯ КОЛАТА С новия ключ (предполагам иска чипчето от оригиналния ми) Въпросът ми е ако го прехвърля в другата кутийка ще запали ли ?
Имам и 2 ри ключ като моя оригинален с чип с платка и т.н. Мога ли да ползвам 2рия чип ? Чиповете програмират ли се? Относно програмирането на алармата все още немога и аз да се справя ......
Ако някои знае къде в Сф може да се отиде и да решат всичките ми проблеми освен Дару и Камор
И да си прехвърлиш чипа от твоя ключ пак няма да запали !!!
На тази платка на която викаш "оригинална аларма" има вграден транспондер /чип/,който е програмиран за колата от която е ключа.Когато имаш два транспондера един до друг,дори и единия да е правилния,EWS-а ги отхвърля и двата.
Според мен не обучаваш правилно дистанционното на ключа за това не иска да работи.А колкото до закл/откл. на вратата виж да не са се окислили от влага пиновете на буксата,преходната от купето къв вратата.А ако пак не се оправиш има един човек който може да ти помогне от Перник,мисля че се казваше Росен и се намира ше до пожарната в градъ намериго много е добър с бмв-та.
Няма как да не го обучавам правилно
Гледах клипчета, четох инструкции - не е ядрена физика, просто не иска да управлява централното ключа и това е.

Гледах клипчета, четох инструкции - не е ядрена физика, просто не иска да управлява централното ключа и това е.
iceblast написа:Няма как да не го обучавам правилно....
Ако си сигурен че спазваш последователността остават 2 възможности
- Тотално скапана батерия или платката в ключа (ако е мокрен напр.)
- Антената на приемника (антенния усилвател на колонката или кабела)
Батерията е сменена, остава евентуално платката, но както написах ключа имам чувството, че се обучава, защото диода мига 10 пъти, но пък не заключва.
Къде се намира тази антена и усилвател и има ли начин да се диагностицират - дали са повредени или не?
Къде се намира тази антена и усилвател и има ли начин да се диагностицират - дали са повредени или не?
На дясната задна колонка под кората No1 oт схемата
http://www.realoem.com/bmw/showparts.do ... g=65&fg=30
http://www.realoem.com/bmw/showparts.do ... g=65&fg=30
- knightrider
- Потребител
-
Колега,ако си решил проблема,би ли споделил от какво се оказа? Поздрави!
- pazo02
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E36 325TDS Touring Automatik
- Мечтае да кара: много коне
- Детайли за колата: С много гъдели :)
И аз имам същият проблем, само че съм с 325тдс туринг 97. Ключът се обучава, мига после, и нищо не става , пробвах сигурно 20 пъти, а изчетох всички теми във форума и гледах бая клипчета в ютюб, нищо... 

Мисля, че може би открихме защо шофьорската врата не иска да се заключи от централното!
Мисля, че проблема може би идва от управлението за стъклата и огледалата, макар, че то си работи (сваля и качва всички прозорци). Прочетох, че когато буксите на въпросното управление са разкачени се наблюдава същият феномен - заключват се всички врати + багажника, но шофьорската не се заключва.
Мисля, че проблема може би идва от управлението за стъклата и огледалата, макар, че то си работи (сваля и качва всички прозорци). Прочетох, че когато буксите на въпросното управление са разкачени се наблюдава същият феномен - заключват се всички врати + багажника, но шофьорската не се заключва.
- yavor20V
-
-
- Кара: Е92 335i & E90 320d
Момци,изчетох всичкото теми за проблеми от този род,обаче при мен никоя не проработи!
320д кабрио 2005 ,ключът откл/закл ,но дистанционното не дава признаци на живот.Ключът е със сменена батерия,правилната такава,всичко е запоено,при замерване показва около 3 волта,правя всякакви опити за обучение на този ключ и няма никакви наченки на живот у него
А ми прави впечатление също,че никъде по него няма лампичка,а тук на няколко места се споменава ,че тя примигва
Моля ви,кажете ми къде да отида и кой да оправи това!?

320д кабрио 2005 ,ключът откл/закл ,но дистанционното не дава признаци на живот.Ключът е със сменена батерия,правилната такава,всичко е запоено,при замерване показва около 3 волта,правя всякакви опити за обучение на този ключ и няма никакви наченки на живот у него

Моля ви,кажете ми къде да отида и кой да оправи това!?
29 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2