Купуване на кола от Германия

Това е главният форум за дискусия на автомобилите с марка BMW и всичко друго от автомобилния свят, свързано с тях.

Модератор: Общи модератори

Новият ПИКАСО
Новият ПИКАСО
Аватар
Кара: The Dark Side of the Force
Мечтае да кара: S
Детайли за колата: E30 325i - RIP
E30 320is - RIP,sold
E24 635csi - sold
E36 316i coupe - sold
E46 320d sedan- sold
E36 325i coupe - sold
E36 318tds SW - sold
E36 316i sedan - sold
E39 525d sedan - sold
E46 320d SW - sold
E61 530xd LCI - sold
E30 318is coupe - sold
E46 320dA SW - sold
MB CLK270-sold
Е46 320Ci
E87
E30 320 cabrio

Re: Купуване на кола от Германия

Мнение от madpetio » 09 Дек 2010, 20:47

msi200 написа:На влизане в Сърбия ми разправяха, че зелената карта не била валидна(бях с червените номера). Посмяхме се малко и ме пуснаха. А на излизане се заядоха, че пълномощното, с което карам, не е преведено на Сръбски и директно си поиска пари. Но ме пусна без пари и без да ми прави проблеми.

Та мисълта ми е, че някой незапознат може да изгори.

Имаме спогодба държавна,полицай техен ми го е казвал и нетрябва да е преведено!!!

п.с.Чета тази тема с интерес,доста е забавна по забавна от Комиците по БТВ :mhihi: Като ми стане скучно я зачитам. Каня мой приятели които не четят форума да влизат и да се забавляват :mhihi: :mhihi: :mhihi:
"В крайна сметка влезнах в този спорт, защото обичам да карам коли, но не само да ги карам, а да ги карам възможно най-бързо! Ако трябва да искам да бъда запомнен с нещо, то нека нещото да бъде това!" Колин Макрей

Потребител
Аватар

Мнение от stefanow13 » 18 Дек 2010, 18:22

все пак някой може ли да ми каже тези 12-13 евро заслужават ли си за тая кола

Потребител
Аватар

Мнение от Marmotinio » 09 Яну 2011, 18:05

Бих ти препоръчал да не идеш у "немско", а у "австрийско" там схте спестиш някой лев, а качеството е същото.

Потребител
Аватар
Кара: e39 525i
Мечтае да кара: e46 M3 GTR

Мнение от crazydrift_85 » 09 Яну 2011, 23:44

От Австрийско колега имам двама приятели кадето си купиха коли и за моя изненадаа бяха дост ръждясали от долу, тъй като се оказа че тамошнита кратуни хвърляли прекалено много луга и не знам какво още дето явно разказва играта на колата...тъй че евтиното да не се окаже след време много скъпо.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Alexander Alexandrov » 30 Яну 2011, 13:38

А има ли колеги във форума,които могат да докарат избраната кола до БГ.
И горе долу колко ще излезе?
Примерно за тази http://www.autoscout24.bg/Details.aspx?id=lhw3cxq1msbd
Маса народ напусна селското стопанство и влезе в родния ШОУБИЗНЕС

Новият ПИКАСО
Новият ПИКАСО
Аватар
E30 320is - RIP,sold
E24 635csi - sold
E36 316i coupe - sold
E46 320d sedan- sold
E36 325i coupe - sold
E36 318tds SW - sold
E36 316i sedan - sold
E39 525d sedan - sold
E46 320d SW - sold
E61 530xd LCI - sold
E30 318is coupe - sold
E46 320dA SW - sold
MB CLK270-sold
Е46 320Ci
E87
E30 320 cabrio

Мнение от madpetio » 30 Яну 2011, 15:05

За Австрия 600лв но след 10-12.02.2011г.
Тва нали знаеш че е на базата на Е12 ,обаче ако ти не я взимаш можеда те изпреваря....
и тоя продавача е луд фен на БМВ и незнам трудно ще е там...
Но точно това ако се докарва ще ти струва 700лв че то си е в Германия :mhihi:
аз гледам 2002ката от доста време
"В крайна сметка влезнах в този спорт, защото обичам да карам коли, но не само да ги карам, а да ги карам възможно най-бързо! Ако трябва да искам да бъда запомнен с нещо, то нека нещото да бъде това!" Колин Макрей

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Alexander Alexandrov » 31 Яну 2011, 21:53

madpetio написа:За Австрия 600лв но след 10-12.02.2011г.
Тва нали знаеш че е на базата на Е12 ,обаче ако ти не я взимаш можеда те изпреваря....
и тоя продавача е луд фен на БМВ и незнам трудно ще е там...
Но точно това ако се докарва ще ти струва 700лв че то си е в Германия :mhihi:
аз гледам 2002ката от доста време

Ще ти пратя на ЛС друга,която съм избрал и говорих даже по телефона със собственика.
Ако цената е твърда-+-50евро действаме.........
Маса народ напусна селското стопанство и влезе в родния ШОУБИЗНЕС

Новият ПИКАСО
Новият ПИКАСО
Аватар
E30 320is - RIP,sold
E24 635csi - sold
E36 316i coupe - sold
E46 320d sedan- sold
E36 325i coupe - sold
E36 318tds SW - sold
E36 316i sedan - sold
E39 525d sedan - sold
E46 320d SW - sold
E61 530xd LCI - sold
E30 318is coupe - sold
E46 320dA SW - sold
MB CLK270-sold
Е46 320Ci
E87
E30 320 cabrio

Мнение от madpetio » 31 Яну 2011, 21:56

:yes:

Потребител
Аватар
Кара: е30 с М43 :)
Мечтае да кара: същото, страхотно е
Детайли за колата: е30-ка 316и по документи, '94 файнъл едишън, с мотор М43 от 97-ма, черно металик...и разни хубавинки

Мнение от bgfreaks » 30 Мар 2011, 12:08

Здравейте,

аз лично си взех кола от ДЕ 2008-ма, сам си я докарах, отидохме 4-ма човека от квартала с един Пасат 3, които пълен с хора и багаж даде 3,5 л дизел разход :shock: :shock: и то с БГ нафта :clap: :clap: :lalala:
Следните факти се отнасят за хората решили да си взимат кола от частно лице /за друг случай няма смисъл според мен/
Та имаше следните интересни моменти -
:no: всички обява на братята араби, сърби и най-вече руснаци от автокъщите бяха само интересни по отношение на цената, иначе пълни гробници..то по-добре от нашите от нашите автокъщи, хем ще си я огледате и няма основния риск от това да те остави на пътя.
:yes: След няколко дни обикаляне, реших да видя една частна обява /50% отгоре парички :smoke: / и тази кола си я взех... Пича беше сменял мн неща по колата и още по телефона тръгна да ми обяснява къде има ръждица, какви недостатъци има, и да ми се извинява, че не е имал време да смени предните пружини с купените от него нови швейцарско производство, тъй като едната била пукната и това го забелязали на техническия им преглед..впоследствие стигнах така до БГ и карах даже тук известно време докато я сменя. :yes: в колата бяха сменяни частите само с оригинални, както много пъти след това се убеждавахме....имаше и 5 оригинални ключа...
:no: за съжаление в немския КАТ не ми подпечатаха зелената карта, пътувал съм през цялото време без валидна застраховка, да живее гръцкия митничар дето ходих пеша да му взимам стека червено боро :mrgreen: :mrgreen: /и продавача "За митничаря ли е?"...хаха/
:no: продавача беше видно притеснен от факта, че сме българи, и допуснах грешката да свалим немските му номера още пред тях и той да я отпише...следваха 2 ходения до немския КАТ, веднъж за бележка че от хх часа до хх часа на еди коя си дата имам право да се движа по определен маршрут без номера, след това със самата кола за да ми дадат транзитните номера..
:no: като ходите със собственика в техния КАТ след като си даде той номерата не го пускайте да си ходи... :nono: не помня за какво, но след като си даде той номерата искаха германците нещо от него, за да ми дадат на мен мойте транзитни /норма на газове или данъци нз.../добре че беше до мен по мое искане и нещо измрънка та се оправихме

:no: Колеги внимавайте много с посочените обяви "Nur fuer Export" или само за експорт. Причината за тази бележка в обявата не е както повечето смятат изтекъл тюф /преглед/. Причината е, че ДЕ е все още горе-долу законова държава и продадена дори само за 1000 ЕУР кола носи със себе си законова гаранция, за която купувача на практика можа да предяви иск.. и ако има нещо 99% ще спечели :D :D ако колата е само за експорт тази гаранция отпада /нарича се Gewaehrleistung, държавна гаранция за покупко-продажба на стоки/,
Други термини коити могат да в обявата да ви подскажат за желанието на търговеца да се лиши от отговорност е "keine Haftung", "Fehler vorbehalten"...

:no: Ще стигна и до най-същественото драги съфорумци - 80% от обявите си личат, че са писани от негерманци дори и да са без фрапантните правописни грешки...което мисля, че обезсмисля покупката, дори и да пише частно лице..по вероятно не е..така че мили хора, преди да звъннете почти винаги може да се каже какъв е купувача. Които желае може да ми праща линкове, колкото и да са много с удоволствие ще ви помогна. /израстнал съм в Германия и работя от няколко години сейлс с германци :twisted: :twisted: /..имало е случай на немски продавач да се съгласи да я запази за нас колицата, което не правят често, имайки предвид, че сме едни цигани за тях...
:no: за спиране през нощта в съседските държави Сърбия или Румъния мисля че няма нужда да споменавам

Успех!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Ir0n » 31 Мар 2011, 0:26

А ти прочете ли цялата тема, та ги написа тея неща наново... :roll:

Първо не е местен КАТ, ше объркаш някой и утре ще почне да се лута нейде из Германия и да търси КАТ. Това си е специална служба за пускане в движение - Zulassungsstelle. Kогато отиваш за номера, ти трябва в повечето случаи колата, талонитЕ, валиден Тюв (TÜV) и бележка за мръсни газове, ма тя си върви по-принцип с TÜV-а. За да ти дадат транзитни номера ти искат, т.е. задължително е попълнена зелена карта, която си купуваш в интернет или някъде отпред за двойно повече парички.

Без зелена карта е абсурд да ти изкарат талон, се едно да те пуснат в движение без застраховка по немските улици, което си е доста незаконно?!

Потребител
Аватар
Детайли за колата: е30-ка 316и по документи, '94 файнъл едишън, с мотор М43 от 97-ма, черно металик...и разни хубавинки

Мнение от bgfreaks » 31 Мар 2011, 11:22

да колеги, действително беше Zulassungsstelle, :confused: ;)

а дали Zulassungsstelle-то ми е издало "незаконен документ"..леко се съмнявам :mhihi: :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Ir0n » 31 Мар 2011, 15:31

Факта, че са ти дали червени номера без зелена карта говори за незаконноста в случая- ма понеже дълбоко се съмнявам че е станало така, смея да твърдя че нещо доста си се объркал или недоразбрал...

Потребител
Аватар

Мнение от bgfreaks » 02 Апр 2011, 10:47

малко доста не си дочел поста ми колега.. :mhihi: :mhihi:
аз:
за съжаление в немския КАТ не ми подпечатаха зелената карта

ти:
Факта, че са ти дали червени номера без зелена карта говори

ма който има нуйда ще прочете малко по-задалбочено същност... :ok: :ok:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Ir0n » 02 Апр 2011, 12:07

И каква е разликата между двете мнения ?

Дали са ти номера без да ти сложат печат на картата, демек дали са ти номера без зелена карта. Или ми обесни ти ква е разликата?

ПредишнаСледваща

Назад към Основен Форум