интересна информация за всички с 525и и нагоре
Модератор: Технически модератори
21 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
- ///peter
- старши ентусиаст
-
- Кара: Жи55АЕМЖИ
- Мечтае да кара: 911 turbo
- Детайли за колата: 630cc - injectors
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band
Re: интересна информация за всички с 525и и нагоре
Предпочетох с термистори, като втори на основните
- BABHOMED
- ентусиаст
-
- Кара: E34 М50B25
- Мечтае да кара: E34 V12
- Детайли за колата: 1995г.Е34 М50В25TU
Най добър вариант доста хамалогия е било с прекарването на кабелите ако си го сложил вече ...А контролера и дисплея ? марка модел от къде 

Гарван граче над безмълвното поле,души се лутат загубили надежда.Щитове и саби с предсмъртни вопли в тишината кънтят.

- ///peter
- старши ентусиаст
-
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band
Кабелите са лесни, имах под ръка FTP кабел 
Контролера е АТмега, дисплея е на Спарк фън - но е 70лв защото е сериен.
Най-голямата хамалогия е платката и да му намериш място - аз заложих на централните духалки

Най-голямата хамалогия е платката и да му намериш място - аз заложих на централните духалки

- BABHOMED
- ентусиаст
-
- Кара: E34 М50B25
- Мечтае да кара: E34 V12
- Детайли за колата: 1995г.Е34 М50В25TU
///peter написа:Кабелите са лесни, имах под ръка FTP кабел
? вътре в тях ли ..Иначе е перфектно а дисплея на мястото на борда ли го заби ..Интересно ми е инфото за горивото как го взимаш в смисъл от поплавака ли (ако да как нагласи контролера за него)
Гарван граче над безмълвното поле,души се лутат загубили надежда.Щитове и саби с предсмъртни вопли в тишината кънтят.

- Zubcho
- старши ентусиаст
-
- Кара: Кенеф за великани
- Мечтае да кара: Alpina B10 biturbo
Доста ефектно е станало. Ако имаше дисплей в амбър щеше да е супер.
Какво излиза цялото удоволствие? Трябват ми още датчици по колата и за това питам. Иска ми се да изнеса чек контрол на такъв дисплей и като ми намалее водата в казанчето да свирка (чистачки/охл. течност), да ми извежда темп. на масло, налягане на масло, волтаж също. Нещо като чек контрола ама скопено.
То ако някой измисли как да сложим чек контрол на ТДС и всичко да работи може да се заиграем с ТДС-а 
Поздрави
Какво излиза цялото удоволствие? Трябват ми още датчици по колата и за това питам. Иска ми се да изнеса чек контрол на такъв дисплей и като ми намалее водата в казанчето да свирка (чистачки/охл. течност), да ми извежда темп. на масло, налягане на масло, волтаж също. Нещо като чек контрола ама скопено.

Поздрави
Пийте си редовно хапчетата от сушени жаби и карайте внимателно по острите завои, че да не ви се подострят колите.
Аз карам според ЗЗдП, и спазвам ограничението на скоростта, а ти?
Аз карам според ЗЗдП, и спазвам ограничението на скоростта, а ти?
- ///peter
- старши ентусиаст
-
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band
BABHOMED написа:///peter написа:Кабелите са лесни, имах под ръка FTP кабел
? вътре в тях ли ..Иначе е перфектно а дисплея на мястото на борда ли го заби ..Интересно ми е инфото за горивото как го взимаш в смисъл от поплавака ли (ако да как нагласи контролера за него)
Всичко е в духалката централната. Изваждаш тялото и я пъхаш вътре. Повечето тунери там слагат подобни уреди защото е много лесно. Ето една снимка преди да съм украсил и ясно си личи как съм счупил пластмасата, но това е само за проба дали става вътре:
Информацията се взима от поплавъка да, принципа е като при термистора - разлика в напрежението.
Zubcho написа:Доста ефектно е станало. Ако имаше дисплей в амбър щеше да е супер.
Какво излиза цялото удоволствие? Трябват ми още датчици по колата и за това питам. Иска ми се да изнеса чек контрол на такъв дисплей и като ми намалее водата в казанчето да свирка (чистачки/охл. течност), да ми извежда темп. на масло, налягане на масло, волтаж също. Нещо като чек контрола ама скопено.То ако някой измисли как да сложим чек контрол на ТДС и всичко да работи може да се заиграем с ТДС-а
Поздрави
Ооо, като цена това е прототип все пак и е скъпичък, но може да се направи оптимизация на разходите

Грубо до сега съм похарчил за него около 200лв.
Иначе стига да знаеш как можеш лесно да изведеш много информация

Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
21 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2